Hajdi Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Tak dokładnie to mi umknęło - nakładka rury gazowej. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Bojowska nakładka ;). Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 hel... masz może łoże tworzywne do boyi'a?:> Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 A cymowskie nie pasi? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Opis w "Pokaż mój sprzęt ver.4" :-) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 ładnie ładnie Skoro to jest TM, to posiada blowback ? Jak tak to jak się sprawuję 8-) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 blowback sie popsuł - źle wykonana prowadnica suwadła z karbem - zmęczeniowo nie dało rady. Ale to mały pikuś. Zabawa zaczyna sie z mechanizmem imitującym odrzut przy strzale. Wszyscy sobie chwalą:) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 O co chodzi z tym mechanizmem odrzutu ?? Na jskiej zasadzie to działa :P? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 w środku nad GB zamontowany jest mechanizm ze sprężyną i masą który uderza w płytkę i powoduje lekkie wstrząsy repliki, nie jest to coś mega wielkiego ale daje naprawdę wrażenia ciekawe - inne takie;) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 (edited) Kilka fotek po małym face liftingu ;) chwyt przemalowano na bakelit, zrobiono małe poprawki (by wszystko chodziło tak jak trzeba - suwadło, rura gazowa i żeby urządzenie powrotne zatrzaskiwało dekiel) PS Wiem że mag tandetnie wygląda ... ;p Edited July 13, 2008 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 bardzo ładny, możesz podać farby jakich urzyłeś do malowania chwytu i metode malowania?? Druga sprawa to przetarcia na lufie wyglądają jak z beryla - tam też farba odchodzi płatami a nie tak jak w AKM - ścierając sie Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Metoda Yakarova czyli topowanie gąbką. Lakierobejce śnieżka: mahoń, orzech, dąb, tykowy. Teraz magazynek w kolejce ;) Jesli chodzi o starcia na lufie to one są od dwójnogu, a że lufa była toczona i malowana sprayem to farba nie trzyma mocno ;p faktycznie wyglądają tak jak te na Berylu ... Żeby dodać trochę realizmu pobawiłem się cyrklem oto efekt, oceńcie sami :D (11) 1992 NN 0512 trochę kiepksa fotka ale w rzeczywistości wygląda lepiej ;) Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Trza było wybijaki kupić. A po co dałeś (11) ? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Radom wybija 11stki Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Niestety w moim mieście dosyć małym(30 tys mieszkańców) nie można zakupić wybijaków w tym rozmiarze... AKM jest stylizowany na polskiego więc ma (11), wzorowałem się na zdjęciach z works11 ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Wybijak do znalu...... yhyyyyym :] Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) no właśnie to nie byłby dobry pomysł, trzasnąć takim młotem w ten wybijak i body nie ma :-F Edited July 14, 2008 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Zostaje jeszcze grawerka laserowa :) Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Pytanko mam, czy coś z tego podejdzie do AKS74 Boja bez większych przeróbek? http://asgshop.pl/produkt.php?id=2366 http://asgshop.pl/produkt.php?id=2351 Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Nie. Już prędzej podejdzie do zwykłego AK74 (też boja), ale też raczej z przeróbkami. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 A cokolwiek co podejdzie bez wiekszych problemów do AKSa? Popękały mi ZnAlowe mocowania i nie wiem czy znajomy będzie w stanie dorobić mi takie części ze stali, a karabin bez kolby to dla mnie tragedia :( Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 kupic body do Boyi za 120zł? :P Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 (edited) kupic body do Boyi za 120zł? :P Ta, a za kolejne 3 miesiące mieć ten sam problem? :P Ogólnie myslałem nad czymkolwiek, żeby upodobnić tego AKSa do czegokolwiek co było stosowane w WP. Ues - Twój opis nie odnosi się przypadkiem do wersji ze stałą kolbą gdzie body z tyłu jest zbudowane nieco inaczej? Edited July 15, 2008 by melon Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Poczekaj na wersję boja do stałej kolby ;). Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 Taki miałem zamiar, podobno boj ma też zrobić swojego AKMSa a to już w ogóle wypasioro pomidoro bo mógłbym mieć coś co jak najbardziej będzie dobre do Polskich klimatów :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts