Hooliganek Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 A do 74 ze stałą? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 A Sop-Pel'u nie orientujesz się czy są takowe szyny(takie nad pokrywę zamka) które pasują? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 (edited) Do stałokolbowego będzie. Chociaż możliwym jest małe przekłamanie, gdyż sprzedawca nie podaje do którego standardu ( VFC czy TM ) pasuje ów zestaw. ( Może się okazać że otwór pod śrubę nie trafi w miejsce śruby na ogonku). Tak są do ostrego. Ostatnio takie widziałem chyba po 35$ za sztukę. Edited March 21, 2010 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 A czy mógłbyś mi podpowiedzieć gdzie takie od ostrego widziałeś? ;-) Będę wdzięczny Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 To ja może się określę w celu uzyskania szerszej pomocy. 74 transformuje się w customowego LMG. Mam fotki kilku takich przeróbek. Zrobiłem listę potrzebnych mi rzeczy. Baza to 031. 1.Potrzebna mi kolba, najlepiej teleskopowa, a co za tym idzie jakiś adaptor albo coś. Ewentualnie jadąc po hardkorze mogłaby być jakaś od M249 xD 2.Szyna na optykę- nie mam pojęcia jaką. Z lewego motylka, czy taką nad dekiel jak z Ebaybanned 3.Mag. Najlepiej drum. Ale bardziej widzi mi się coś "kwadratowego". Jest takie coś w ogóle? 4.Handgurad z chwytem pionowym. Berylowy podpasi? Czy kupić front od "taktikala" i do tego oddzielny grip? Pomożecie w wyborze części tak, żeby pasowały? ;-) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Na www.theakforum.net , ale widze że zostały sprzedane ( nie ma ich na liście już gościu ). Niestety nie pamiętam też jaka to była firma :/ Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 23, 2010 Report Share Posted March 23, 2010 http://i253.photobucket.com/albums/hh72/ko.../S1050977-1.jpg tak to wygląda - ta szyna Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 A czy pasuje ona na składaną kolbę? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 ta niestety nie pasuje na składaną kolbę. musisz poszukać tej o której wcześniej wspomniałem. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 A co myślicie o takim celowniku laserowym do AK 74 ? Nie dość że + do lansu to jeszcze ma walor użytkowy bo podobno te zielone lasery są dobrze widoczne w dzień i łatwo przycelować. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 No a jak ma wygladać? :-P Na kałachu pewnie fajnie ;-) Tylko na RIS'ie na chwycie przednim. Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Laser poza CQB to jakaś parodia. A pełnowymiarowe AK74 w CQB... to ja podziękuję. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 (edited) A wersja AK 74MN ze złożoną kolba długa jest? Ma 800 parę milimetrów czyli tyle ile MP5 z rozłożoną kolbą. A w ogóle wiedziałeś, że takie coś istnieje? :roll: Edited April 2, 2010 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Nie... Skąd mogłem wiedzieć. Dzięki, że otworzyłeś przede mną te wrota tajemnic... :roll: Czytaj ze zrozumieniem. W poprzednim poście pisałem o PEŁNOWYMIAROWYM 74. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 OK ale ten zielony laser ma niby widoczną kropkę nawet w dzień i rzekomo można go używać w taktyce zielonej, Hooliganek mówisz że się nie sprawdzi - czyli ten zielony promień to lipa i go kiepsko bardzo widać czy coś jeszcze... ? Bo się zastanawiam czy warto laser zakupić a nigdy żadnego w realu nie widziałem na strzelance. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Za te pieniądze lepszym wyborm będzie jakaś porządniejsza latarka taktyczna, bardziej się przydaje... Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Laser w taktyce zielonej to jakaś pomyłka. Na dystansie 45-50 metrów raczej Ci nie pomoże bardziej, aniżeli kolimator. Co do latarki... Jak nie ma nocnych strzelań to też nie ma co się porywać na punkty lansu... Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Latarka przydaje się nie tylko w nocy. Pamiętaj, że w lasach często leży potłuczone szkło, którego nie widać, bo akurat drzewo zasłania nam światło. Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 ...I wtedy włączasz latarkę, bo widzisz szkło którego nie widać, ta? :-P Ale ok. W zielonej: Latarka- Si. Laser- No. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Sio z tym oftopem sio! To jest temat o AK a nie o "lazirach" i latarkach! Quote Link to post Share on other sites
Szymon23 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 (edited) Czy można gdzieś kupić oddzielnie szynę montażową taką ja w tej replice (szyna RIS na deklu) ak i czy bez przeszkód można ją zamontować na replikach CM.040/CM0.40C? Edited April 2, 2010 by Szymon23 Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 LOL, dosłownie na wcześniejszej stronie tego tematu była dyskusja o takich szynach... Znajdziesz tam odpowiedź na to pytanie. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Nie miałem gdzie podczepić tego pytania więc wrzucam je tu, tak żeby nie było ;-) Mam mały problem, otóż wyskoczył mi pin który trzyma zaczep maga i tą sprężynkę. I tu jest moje pytanie w jaki sposób zamontować tą sprężynkę z powrotem?? Męczę się z tym już godzinę i dalej tego nie rozkminiam :poddanie: Prosze o jakiś instruktaż lub foto. Pozdroo Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Trochę jest z tym męczenia, ale musisz to wcisnąć tak, żeby oba końce sprężynki były skierowane ku body i oparte o osłonę spustu. Quote Link to post Share on other sites
emceusz Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Z cyklu najprostsze rozwiązania, są często najlepsze. Mam montaż boczny i jako, że to chińszczyzna je, to mi się po kilku tygodniach urwał bolec blokujący nakrętkę dociskającą montaż do szyny. Wydawałoby się, że dupa i trzeba będzie wiercić, gwintować i pasować jakąś małą śrubę, która by rolę bolca przejęła. Nic z tego. Wystarczyło, jak się okazało wziąć kombinerki i dokręcić nakrętkę przy założonym montażu (pamiętać trzeba żeby trzymać ten wihajster, co to blokuje montaż na szynie). Trzyma jak marzenie a "naprawia" się minuta osiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts