woma Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 Witam! Może kogoś zainteresuje, że w ostatnim numerze BiA jest artykuł o Barrecie. Polecam. BTW Czy jego konstruktor jest na WMasg'u ? :wink: Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 masz możliwość wykonania skanu? byłbym dźwięczny ;) pozdr. Link to post Share on other sites
woma Posted December 24, 2006 Author Report Share Posted December 24, 2006 na dniach... Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 NIe chcial bym byc nie uprzejmy i upierdliwy ale przedruk lub jake kolwiek przetwazanie elektroniczne druku jest objete prawami autorskimi i jest chronione ale ............ to tak w gwoli scislowci :) Link to post Share on other sites
javelin Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 http://www.altair.com.pl/files/bia/0606/rura.htm Link to post Share on other sites
marys1 Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 ze śląska? o jednym barrecie na ślasku to ja wiem ... i jego właścicielem jest Konar o ile wiem.. ale to to? hm. bardzo ciekawe. Link to post Share on other sites
woma Posted December 30, 2006 Author Report Share Posted December 30, 2006 Jedynym Barecie na Śląsku, i z tego co się orientuje to jedynym w Polsce :wink: Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 to jest zbudowana wlasnorecznie replika... niby jak z czego i za ile???? :lol: Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Ja tam przypuszczam że to konwersja z jakiegoś M4/16 jakie można kupić. Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Z artykułu wyczytałem, że: replika jest zbudowana na bazie konwersji Hurricane'a (body, lufa zewn, kolba, obudowa magazynka, HU) reszta części zdobyta/wykonana samodzielnie. Bardzo szczegółowo opisano bebechy- nie będę wymieniał tych części- dość powiedzieć, że moc tego karabinu to ok 700 fps. No i do tego pancerna stalowo- aluminiowa konstrukcja (waga bez magazynu- ok 10kg) Jestem naprawdę pod wrażeniem:-) Link to post Share on other sites
woma Posted January 2, 2007 Author Report Share Posted January 2, 2007 hmm Barret pochodzi z Rudy Śląskiej, chłopaki z ASG Shopu na pewno wiedzą coś na ten temat :wink: Tylko niektóre części (te które wypisał Chaos) są z konwersji do M16 HurricanE W środku: GB v.2 DeepFire (do ekstremalnego tuningu) Spring M190 AirsoftSurgeon Łożyska ślizgowe Prometheus Zestaw Max Torque Prometheus (zębatki, tłok, prowadnica, łożyska i czerwona, twarda gumka HU) BoreUp DeepFire Metalowa dysza DeepFire lufa 705mm 6,04 Prometheus Silnik Hummer 1300 Kable AntyHeat Gurader Aku Sanyo 12V 2400mAh Wypada tylko wspomnieć, że cena wydana na replikę przekroczyło 10 tys zł. Za ewentualne błędy przepraszam, nie wynikają one z mojej winy. Tekst pisałem opierając się na Broń i Amunicja nr 06/2006 Listopad/Grudzień. Jeżeli moderator uzna, że tekst narusza prawa autorskie proszę o skasowanie powyższego posta. Link to post Share on other sites
argern Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 co z tym skanem :)?? Link to post Share on other sites
woma Posted January 10, 2007 Author Report Share Posted January 10, 2007 Nie dam, bo nie chce banana za łamanie praw autorskich :wink: Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Jest jak by na nowo w nowym numerze BiA Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Gdyby autor jeszcze napisał jak ten Barret strzela ,czyli zasięg i celność,bo 700 fps przy słabym szybko samorozregulowanym hopku niewiele znaczy. Autor powinien postrzelać przed napisaniem tego artykułu,bo niewiem czy ten Barret spełnia istotną role w oddziale czy jest po to aby właściciel mógł się pokazac. Link to post Share on other sites
marys1 Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Nie zdziwił bym się gdyby miał stałego HU Autor walną pare gaf... np. napisał, że do kbw bardziej nadawał by się napęd gazowy niż elektryczny. Stwierdził też, że AEG ma tą zaletę, że można ustawić selektor w pozycji AUTO ;) przy sprężynie m190 wszysyc wiemy czym to się skończy. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Ale móc - można!! Co do pokazywania sie tylko - to jest ważne. Ileż to razy przeciwnik zawijał się zobaczywszy tylko kto stoi po drugiej stonie? Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Czytalem i wyglada to ciekawie. Tez bym chetnie poznal wlasciciela tego potwora. A jeszcze chetniej konstruktora. Link to post Share on other sites
Cookie Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1625 Link to post Share on other sites
awful Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1625 dzień dobry, psychiatra... 5koła + bebechy...chinolom gratulujemy fantazji... Link to post Share on other sites
Cookie Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Nie rozumiem cię - spokojnie znajdziesz w kraju ludzi, którzy podobną kasę już wydali na swoją broń, więc znajdzie sie ktoś, kto woli odłożyć na barretta niż bawić się np pm-kami. Link to post Share on other sites
Regdorn Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Temat schodzi na OT. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts