Kwahu Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 (edited) wczoraj włożyłem do mojej Gietki lufę Guarder 455mm 6,04 oraz gumkę Systema rezultaty na początku były tragiczne, ale do rzeczy po przestrzeleniu ponad 600 Blasterów 0.20 znaczny wzrost celności zero zacięć lekki, ale zauważalny spadek fps co do gumki Systemy to radzi sobie lepiej od stockowej, ale niewiele zdarza się jej wystrzelić co 10 kulkę gdzieś w górę z 15m nie ma problemu trafić w puszkę do sylwetki trafiam 10/10 z 30m z 35m to już będzie 8/10 a zasięg całkowity raczej nie przekracza 45m wniosek jest taki zmiana z stockowej lufy na prackę może i dodaje fps, ale przedłużenie lufy na pewno je zmniejsza pozdrawiam :) mile widziany komentarz kolegów ;) ps. jak tylko będę miał możliwoś zmierzyć się z chrono to zrobię to na wyłączonym hop-up prosił bym też kolegów o ew. zamieszczanie takich pomiarów po dokonaniu jakichś tuningów z wyłączonym hop-up ODNOŚNIE ECHO1 z tego co ja czytałem przed kupnem tej gietki to ECHO1 jest oparte na JG, ale wymieniają tam niektóre podzespoły tak, że podejrzewam, że ECHO1 ma minimalnie lepsze osiągi i trwałość Edited June 29, 2007 by Kwahu Link to post Share on other sites
Placek Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 (edited) Oj ty sprycie... Zapomniałeś wymienić cylindra na typ 0. To przez to tak słabo ci strzela. A poza tym taką ceność to ja już mam;] @sagitarius Najlepiej strzelać 0.25. I najlepszy hopek to silikon guardera :mrgreen: Edited June 29, 2007 by Placek Link to post Share on other sites
fedor Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Czy mógłby ktoś opisać wymianę HopUp-a, krok po kroku... Fotki mile widziane :-o Może przyda Ci się to: G36C TM demontaż na przykładzie TM. Link to post Share on other sites
komora Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Mnie by tylko sam cylinder interesował i chyba takowy w stawie łącznie z prec lufą 455 mm(Jak w G36) albo dłuższą na tym 350 fpsów powinno wyjść... G36 ma lufe 495mm (mowa o CA oczywiście) i dłuższa lufa nie wejdzie bez uprzedniego powiększenia otworu w tłumiku płomienia, to takie info dla osób z konwersją na G36. Można oczywiście wsadzić krótszą lufę, tylko nie za krótką bo kulki będą się obijać o tłumik płomienia. Link to post Share on other sites
Ruryk Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 Przepraszam faktycznie 495 mm,pomyliłem z ak : ).A jak sprawowała się replika razem z lufą 363 mm na stockowym cylindrze i silikonowej gumce hop-up? Link to post Share on other sites
foxtrot_green Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Widzę, że nie zostałem zrozumiany. :) Ja oczyma wyobraźni widzę G36C z klasycznym chwytem, za to z dłuższą lufą. Konkretnie chodzi mi o coś takiego: Nie wiem dlaczego autor tego moda umieścił tu lufę, muszkę i tłumik płomienia od eMki. Link to post Share on other sites
Placek Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Musze przyznac, uze niezle wyglada, ale wymieka przy Gieni z tlumikiem MK23 Socom. Link to post Share on other sites
Exterminator Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Gdzie dostać pas nośny do gietki, albo od jakiej innej broni pasuje to tej (w sensie Ak, p90, mp5), nie chce mi sie samemu robić, ale raczej nie chcę kupować w ciemno pasa do ak, który okaże się, że ma jakieś inne "zaczepy" albo jest za krótki/długi Link to post Share on other sites
qubosz Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Pas od G3 pasuje bardzo ładnie Link to post Share on other sites
booras Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Pasuje też standardowy pas trzypunktowy (do mp5, m4/15) Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 (edited) Trzypunktowe firmy homemade też świetnie pasują. :) Edited July 9, 2007 by Freeman Link to post Share on other sites
foxtrot_green Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Tłumik od Socoma MK23 STII pasuje ?? Bo tak mi sie wydawało ale nie jestem pewien Nie, w tłumiku do SOCOMa jest gwint 16mm, a w naszej gietce o ile się nie mylę jest gwint 14mm. Link to post Share on other sites
fiolek Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 W mojej był 12,7mm przez co nie mogłem przykręcic tłumnika KA 335x40mm a;e zrobiłem przejsciówke i jest teraz git:D Link to post Share on other sites
Ruryk Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Jakim cudem miałeś gwint 12,7 mm :P? U mnie jest gwint 14 mm......Chińczycy mnie coraz bardziej zadziwiają :roll: Pozdrawiam RuryK :* Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Ja też mam mniej niz 14 bo tlumik 14 CA nasuwa się a nie wkręca. Użyłem tasmy teflonowej i wuala! Link to post Share on other sites
Ruryk Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Jeżeli chodzi ci o ten tłumik: http://taiwangun.com/?str=product&prId=567 To bardzo dziwne...Ja go używam,wszystko trzyma się,i się wkręciło a nie wsunęło :-F... Pzdr Link to post Share on other sites
Placek Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Ja też mam 14mm. Widać Chińczycy nie chcieli się przyłożyć i posprawdzać wszędzie. Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Jeżeli chodzi ci o ten tłumik: http://taiwangun.com/?str=product&prId=567 To bardzo dziwne...Ja go używam,wszystko trzyma się,i się wkręciło a nie wsunęło :-F... Pzdr Tak jest. Dokładnie mam ten sam i muszę używać teflonówki. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Ja bym przeleciał farbą oliwkową i na tym zakończył wszelakie maskowanie. Link to post Share on other sites
francuz152 Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 wiecie co jest najlepsze w tej gietce?? że z niej można zrobić wszystko. chce snajpe, nie ma problemu wsadzam chwyt od g36k, przedłożoną lufe, dwunóg i lunetę i nadal wygląda zajebiście. a jak chce karabin wsparcia to wsadzam dłóższą lufe zamaskowaną w tłumiku, maga pudełkowego i dwunóg (wygląda jeszcze lepiej) :D Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 No dokładnie, jak ktoś zrobił jakiegoś customa to proszę o zdjęcia. :) Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Gieta ma to do siebie, że można ją przerabiać na dziesiątki sposobów robiąc kombinację: -czterech kolb: -stockowej -stockowej z wersji C -snajperskiej -snajperskiej z poduszką policzkową - pięciu uchwytów transportowych -zwykły ris -długi ris (sl9) -krótki ris (z składaną muszką i szczerbinką) -z lunetą -z lunetą i kolimatorem - siedmiu frontgripów -z wersji C -z wersji C przystosowany do baterii large -z wersji K -zwykły długi -długi z nóżkami -wersja ris -AG36 - dwóch gniazd magazynka -zwykłe -na magi do emki Co daje 280 kombinacji nie licząc niezliczonych zabaw w przyczepianie sprzętu do risów. Link to post Share on other sites
komora Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Zakupiłem sobie krótkiego maga STAR oraz chwyt z lunetą CA. O ile mag wchodzi bez problemów, to chwyt 10 minut montowałem Możesz opisać bliżej ten kłopot? Bo mój chwyt z lunetą właśnie jest w drodze i lada dzień u mnie będzie. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Bo ciężko jest trafić, żeby dobrze założyć, rowki w chwycie muszą się pokryć z szynami na karabinie, a nie jest to takie proste ;) Po za tym, śruby w przedniej części nie da się przykręcić bo trzepień jest za krótki, a przedni część za wąska. Ciężko to opisać :D Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 A tu przegląd magazynków które mam na stanie :wink: A tu ta słynna dziura :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts