Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JG G36C

Recommended Posts

wczoraj włożyłem do mojej Gietki lufę Guarder 455mm 6,04 oraz gumkę Systema

rezultaty na początku były tragiczne, ale do rzeczy

po przestrzeleniu ponad 600 Blasterów 0.20

znaczny wzrost celności

zero zacięć

lekki, ale zauważalny spadek fps

co do gumki Systemy to radzi sobie lepiej od stockowej, ale niewiele

zdarza się jej wystrzelić co 10 kulkę gdzieś w górę

z 15m nie ma problemu trafić w puszkę

do sylwetki trafiam 10/10 z 30m

z 35m to już będzie 8/10

a zasięg całkowity raczej nie przekracza 45m

wniosek jest taki

zmiana z stockowej lufy na prackę może i dodaje fps, ale przedłużenie lufy na pewno je zmniejsza

pozdrawiam :)

mile widziany komentarz kolegów ;)

ps. jak tylko będę miał możliwoś zmierzyć się z chrono to zrobię to na wyłączonym hop-up

prosił bym też kolegów o ew. zamieszczanie takich pomiarów po dokonaniu jakichś tuningów z wyłączonym hop-up

ODNOŚNIE ECHO1

z tego co ja czytałem przed kupnem tej gietki to ECHO1 jest oparte na JG, ale wymieniają tam niektóre podzespoły tak, że podejrzewam, że ECHO1 ma minimalnie lepsze osiągi i trwałość

Edited by Kwahu
  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Oj ty sprycie... Zapomniałeś wymienić cylindra na typ 0. To przez to tak słabo ci strzela.

A poza tym taką ceność to ja już mam;]

@sagitarius

Najlepiej strzelać 0.25. I najlepszy hopek to silikon guardera :mrgreen:

Edited by Placek
Mnie by tylko sam cylinder interesował i chyba takowy w stawie łącznie z prec lufą 455 mm(Jak w G36) albo dłuższą na tym 350 fpsów powinno wyjść...

G36 ma lufe 495mm (mowa o CA oczywiście) i dłuższa lufa nie wejdzie bez uprzedniego powiększenia otworu w tłumiku płomienia, to takie info dla osób z konwersją na G36. Można oczywiście wsadzić krótszą lufę, tylko nie za krótką bo kulki będą się obijać o tłumik płomienia.

Gdzie dostać pas nośny do gietki, albo od jakiej innej broni pasuje to tej (w sensie Ak, p90, mp5), nie chce mi sie samemu robić, ale raczej nie chcę kupować w ciemno pasa do ak, który okaże się, że ma jakieś inne "zaczepy" albo jest za krótki/długi

wiecie co jest najlepsze w tej gietce?? że z niej można zrobić wszystko. chce snajpe, nie ma problemu wsadzam chwyt od g36k, przedłożoną lufe, dwunóg i lunetę i nadal wygląda zajebiście. a jak chce karabin wsparcia to wsadzam dłóższą lufe zamaskowaną w tłumiku, maga pudełkowego i dwunóg (wygląda jeszcze lepiej) :D

Gieta ma to do siebie, że można ją przerabiać na dziesiątki sposobów robiąc kombinację:

-czterech kolb:

-stockowej

-stockowej z wersji C

-snajperskiej

-snajperskiej z poduszką policzkową

- pięciu uchwytów transportowych

-zwykły ris

-długi ris (sl9)

-krótki ris (z składaną muszką i szczerbinką)

-z lunetą

-z lunetą i kolimatorem

- siedmiu frontgripów

-z wersji C

-z wersji C przystosowany do baterii large

-z wersji K

-zwykły długi

-długi z nóżkami

-wersja ris

-AG36

- dwóch gniazd magazynka

-zwykłe

-na magi do emki

Co daje 280 kombinacji nie licząc niezliczonych zabaw w przyczepianie sprzętu do risów.

• 2 weeks later...
Zakupiłem sobie krótkiego maga STAR oraz chwyt z lunetą CA. O ile mag wchodzi bez problemów, to chwyt 10 minut montowałem

Możesz opisać bliżej ten kłopot? Bo mój chwyt z lunetą właśnie jest w drodze i lada dzień u mnie będzie.

Bo ciężko jest trafić, żeby dobrze założyć, rowki w chwycie muszą się pokryć z szynami na karabinie, a nie jest to takie proste ;) Po za tym, śruby w przedniej części nie da się przykręcić bo trzepień jest za krótki, a przedni część za wąska. Ciężko to opisać :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...