POW-MIA Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Witam. Chciałbym zasięgnąć waszych opini o kamizelkach firmy Guarder M.O.D. II Body armor i Ranger Armor Vest._Interesuje mnie jakość, kolor, itd. Może wie ktoś gdzie można kupić ew._kto może sprowadzić te kamizelki ale orginalne i za ile. Jeżeli ktoś ma takowe kamizelki prosiłbym o opinie i fotki. Pozdrawiam Interpunkcja! Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Kupić i obejrzeć możesz tu: www.asgshop.pl lub www.wgcshop.com Z tego co miałem i widziałem inne to sprzęt Guardera jest bardzo przyzwoity, ja ze swojej byłem zadowolony. Miałem MOD Duty Vest (wzorowany na R.A.C.K.). Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 moge polecić kopie FSBE AAV Guardera - bardzo dobrze wykonana! Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Co do produktów Guarder'a. Uszyte są solidnie, dobrej jakości Cordura (Woodland nieco się różni od amerykańskiego), taśmy, rzepy i reszta dodatków. Posiadam MOD II BA czyli kopię PointBlank'owej FSBE AAV. Mechanizm Quick Release działa tak jak w oryginale, ma miejsca na miękkie i twarde wkłady balistyczne, całkiem niezły chwyt ewakuacyjny. Co do oryginalnego FSBE AAV to kosztuje ona chorą kasę ~700$:) Natomiast Guarder Ranger Armor Vest to kopia kamizelki Releasable Assault Vest robionej przez firmę Paraclete. Cena oryginału to ok. 650$ za sam pokrowiec bez wkładów. Quote Link to post Share on other sites
POW-MIA Posted March 7, 2007 Author Report Share Posted March 7, 2007 A jakie masz ładownice do tego FSBE._Możesz jakieś fotki zamieścić?_Mogłbyś mi napisać ile ćię cała kamizelka + ładownice wyniosły? Spacje między zdaniami! Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Podłączę się do tematu, bo kamizelka na którą poluję pochodzi od Guardera. http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1532 - kopia Weesatcha od HGI, o ile się nie mylę. Posiada to ktoś? Jakością nie odbiega od innych produktów Guardera? Jeszcze do scizophrenikza - jakiego rozmiaru FSBE nosisz? Quote Link to post Share on other sites
Drong Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Procent gdzieś fotę dawał. Nie wiem, czy to nie jego własność. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 A jakie masz ładownice do tego FSBE.Możesz jakieś fotki zamieścić?Mogłbyś mi napisać ile ćię cała kamizelka + ładownice wyniosły? Ładownic mam nieco na niej. 5 x MOLLE CQB 2 mag. 2 x FSBE CQB do krótkiej (z kydexem) 5 x MOLLE Flashbang 1 x MOLLE SAW 200RD jako torba na maskę pgaz. 1 x USMC IFAK 1 x MOLLE MBITR A do tego planuję jeszcze jakiś modułowy pokrowiec na camela i ew. jedną kieszeń użytkową na jakieś pierdoły i może coś na shells'y. Fotki mogę puścić, jak kurna znajomi mi oddadzą cześć ładownic :] Ile mnie to wszystko kosztowało? Nie pamiętam, bo to nie była jednorazowa inwestycja, co jakiś czas dokładam nowe elementy. Quote Link to post Share on other sites
POW-MIA Posted March 8, 2007 Author Report Share Posted March 8, 2007 A gdzie kupowałeś ładownice?A są koloru zielonego na kontrakcie te co ty masz? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 A w miejscach różnych kupowało się. Moje są Woodland, zielonych na kontrakcie nie ma. Ale dość już tego offtopiczenia... Quote Link to post Share on other sites
kali Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 A co sądzicie o tym? http://asgshop.pl/produkt.php?id=1131 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 To jest FSBE o którym Szaszłyk wspominał powyżej ;) Quote Link to post Share on other sites
kali Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 (edited) (...) Posiadam MOD II BA czyli kopię PointBlank'owej FSBE AAV... Wiesz, można pomyślec co innego :) Edited March 8, 2007 by kali Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Procent gdzieś fotę dawał. Nie wiem, czy to nie jego własność. Ja mam Prouda, a nie Guardera :). A foty tutaj: LINK Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Ja mam Prouda, a nie Guardera :). A foty tutaj: LINK Miodzio, ale jak się to nosi na IBA? Nie za ciasne ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 A czemu miałoby być ciasne? Jak się dobrze wyreguluje to nie ma żadnych problemów... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 A czemu miałoby być ciasne? Jak się dobrze wyreguluje to nie ma żadnych problemów... A bo ja wiem? Może dlatego, że w życiu nie miałem ani jednego, ani drugiego na sobie? Pytam tylko... Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 O nie, HSG spokojnie na każde IBA wejdzie, ma duzo zapasu regulacji. Quote Link to post Share on other sites
labik Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Takie pytanie... Czy te kamizelki fsbe guardera to te same kami? Kolory z wgc shopu sa jakies wyblakle. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...0CWCM_cat_Vests http://asgshop.pl/produkt.php?id=1245 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Tak jak ci mówiłem na gg, to jest to samo tyle, że WGC robi zdjęcia przy "dziwnym" świetle Quote Link to post Share on other sites
POW-MIA Posted March 27, 2007 Author Report Share Posted March 27, 2007 Serfujac w sieci znalazem strone http://www.sgod.ovh.org a w niej zapowiedz nowej kamizelki firmy guarder Force Recon Tactical Vest.Wie moze ktos cos wiecej na temat tej kamizelki kiedy bedzie mozna ja kupic. http://www.sgod.ovh.org/news.php?rowstart=11 - link do tematu Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Więcej to można powiedzieć tylko że jest to n-ta podróbka CIRASa przez Chińczyków. Ile można... Quote Link to post Share on other sites
AndyWu Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Ja mam pytanie co do IBA Guardera w UCP. Czy kolor zbytnio odbiega od orginału bo fotkom na WGC jakoś nie ufam????? Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Ja mam pytanie co do IBA Guardera w UCP. Czy kolor zbytnio odbiega od orginału bo fotkom na WGC jakoś nie ufam????? Osobiście mi się nie podoba. Patrząc na nie ma się wrażenie, że ma odcień fioletowy :roll: . Quote Link to post Share on other sites
AndyWu Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Czytałem już opinie co do zdjęć na wgc. Moje pytanie kieruje do ludzi, którzy MAJĄ tą kamizelkę bądź mieli. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts