ratman1809 Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 A było się zamkiem nie bawić :P A serio - daj znac ile to może kosztować u tokarza.... Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Dużo, u tokarza raczej zamawiasz sporotakich samych elementów to wykonania i dzięki temu jest taniej. Taka pojedyńcza sztuka może trochę wynieść. Ja na szczęście mam kumpla z tokarką :P Zapytam się ile by wziął normalnie za taką usługę :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 majętny kumpel! tylko nie proś go ażeby ci zrobił 0,5kilogramową część bo reszta z 'nie do końca aluminiowych' części może pójść w miejsce gdzie żule zimują:D Quote Link to post Share on other sites
Dyrek Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Jaka lufa do tego m14 ? Posiadam Systeme Od Ak. Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 509 mm, AK dla porównania ma 455 mm. Quote Link to post Share on other sites
BilliPL Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 (edited) Mam prośbe mógłby ktoś zrobić krótką recenzje z porównaniem m14 AGM i CYMY bo nie moge się zdecydować :P Z góry dzięki ;] Edited June 8, 2008 by BilliPL Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 CYMA: za; +pełny GB v.7 +podobno ładniejsze +prawie precyzyjna lufa w stocku +ładniejsza szyna na optykę przeciw; -tylko jedna wersja kolorystyczna -nie wiem jak mankamenty w eksplautacji...(zamek, selektor) AGM: za; +dużo wersji kolorystycznych +też fajny jest... przeciw; -ale cyma jest lepsza... -pomieszany GB -selektor się psuje -pękają elementy zamka (od zabawy) -sprzedaje się z ciężkim sercem... pzdr jak możesz kup cymę jest poprsotu lepsza głównie chodzi o GB!!! Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 A i tu się nie zgodzę...CYMA jest w wykończeniu Wood albo Black (SOCOM) ;) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 co nie zmienia faktu, że CYMA jest lepsza... Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 miał ktoś problem z założeniem gumki hop-siup? mam lufę systemy i teraz próbuję ją włożyć... i nie chce się wepchać razem z gumką do komory... radźcie!!! Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Sprawdź czy dystanser jest dobrze włożony, jak tak to nie wiem :P Spróbuj rozebrać komorę na części. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 już upchałem na oleju kujawskim (bez reklamy :D ) weszła jeszcze nie wiem jak strzela, ale jak złożę to dam znać w dziale tuning :D tak ogółem to ten GB wygląda na pancerny!!! np. gniazdo maga pełni wg. mnie dwie funkcje: jest gniazdem maga :D i wzmacnia GB :D wewnętrzne komponenty wyglądają porządnie a zwłaszcza zębatki XYT :D ja tam w środku wszystko wymieniam i rozebrałem, żeby przesmarować czymś porządnym i wbić łożyska :D pzdr Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 gb nie jest pancerny,pęknie prędzej czy później.. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 a co tobie pękł??? prawdą jest, że każdy GB kiedyś pęknie prędzej czy później, ale wg. mnie wygląda na to, że później :D a jeśli ci nie pękł to nie snuj tu czarnych teorii bo to szkodzi opinii temu GB... jak mi pęknie wtedy będę płakał... a naradzie wsadzam m140 i niech się dzieje wola nieba!!! a jak pójdzie tam gdzie żule zimują wsadzę tam niespodziankę, o której napiszę później :D (jak się uda ją zrobić....) Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 pękl koledze niestety na M130,wytrzymał jakieś 60 strzałów ;-) Quote Link to post Share on other sites
chmielu_luk Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 hej :) Co waszym zdaniem jest lepsze?? Cyma czy CG o TA cCy nie będzie problemu z tuningiem GB w CG?? które ma lepsze wykonanie?? i wytrzymalszego GB?? Ogólnie jak ktoś my mógł zrobić porównanie podobne do tego co widnieje wyżej (CM vs AGM) to był bym bardzo wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 hej :) Co waszym zdaniem jest lepsze?? Cyma czy CG o TA cCy nie będzie problemu z tuningiem GB w CG?? które ma lepsze wykonanie?? i wytrzymalszego GB?? Ogólnie jak ktoś my mógł zrobić porównanie podobne do tego co widnieje wyżej (CM vs AGM) to był bym bardzo wdzięczny :) to jest to samo co AGM,tyle że sprzedawane jako CG i 200 zł drozej a co tobie pękł??? prawdą jest, że każdy GB kiedyś pęknie prędzej czy później, ale wg. mnie wygląda na to, że później :D a jeśli ci nie pękł to nie snuj tu czarnych teorii bo to szkodzi opinii temu GB... jak mi pęknie wtedy będę płakał... a naradzie wsadzam m140 i niech się dzieje wola nieba!!! a jak pójdzie tam gdzie żule zimują wsadzę tam niespodziankę, o której napiszę później :D (jak się uda ją zrobić....) radze dać tam M120,będzie dosyć mocny no i wytrzymały w miarę Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 a ty co tam masz? 190%? to jest równowartość czego? i jak się sprawuje? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 a ty co tam masz? 190%? to jest równowartość czego? i jak się sprawuje? to jest równowartość M120,silnik ładnie ciągnie na 8,4(doby silnik) narazie wystrzeliłem jakieś 3 hi-capy,nic się narazie nie dzieje ze szkieletem,a jak pęknie to posklejam :lol: Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Mam pytanie odnośnie tłumika. 1) Jak zdjąć ten cholerny tłumik ognia i do czego jest to niby pokrętło ? Bo u mnie to w żaden sposób nie chce drgnać. 2) Czy założenie tłumika dźwięku w zamianie za tłumik ognia ? Bo na moje oko i tyle co przesłuchalem swoją M14 to jakoś tak wydaje sie troche nieszczelna. ;P Quote Link to post Share on other sites
kamuli9 Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 kręcisz tym ' pokrętłem' tj nakrętką i przesuwasz stopniowo tłumik do przodu ja zrobiłem w domu tłumik dźwięku to daje dużo ale i tak GB słychać Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 I ostatnie chyba... Przed chwilą to wyczaiłem : http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1958 będzie pasować do naszego AGM'a ? Quote Link to post Share on other sites
zeltraks Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Będzie pasować jeśli masz pilnik w domu ^^ Kilka lekkich ruchów pilnikiem i na 100% będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 I ostatnie chyba... Przed chwilą to wyczaiłem : http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1958 będzie pasować do naszego AGM'a ? będzię pasować,owszem,ale kupno tego jest bez sensu,chyba że masz za dużo gotówki,lepiej dać plastikowe łoże stolarzowi,a on Ci zrobi takie z drewna za połowę tej ceny Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Obiło mi się o uszy że zwykły cymowski silnik jest lepszy od AGMowego .... Prawda ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts