inteligent Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Witam posiadam mundur DPM i hełm czarny z pokrowcem DPM i narazie tylko czarną kamizelkę UTG. Dlateo teraz chciałem sobie kupić jakąś kamizelke do taktyki zielonej i myślałem o PATTERN 83 a konkretnie o tym http://www.allegro.pl/item182585893_kamize...uper.html#photo lub o tym http://www.allegro.pl/item182585887_kamize...najlepsza_.html i teraz moje pytanie brzmi który kolor będzie lepiej wyglądał na DPM i co sądzicie o tych kamizelkach. ps. mówie od razu że narazie nie mam kasy na kamizelkę w maskowaniu DPM typu PLCE lub Chest Rig ponieważ kupiłem nowy karabin z góry dzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 To na razie daj sobie spokój ze zmienianiem - kamizelkę tymczasową już masz a chyba lepiej poczekać, zebrać jeszcze pieniądze i kupić np. PLCE. Ronin p.s. A jeżeli uparłeś się na Patterna to: Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Na zdjęciu jest oryginalny Pattern czy kopia? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Oryginał. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 A wiecie może, z jakich materiałów robiono oryginalne Patterny? Quote Link to post Share on other sites
cryptonic Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 bierz olive najlepiej będzie wyglądał na dpm, wiem bo sam mam Quote Link to post Share on other sites
pasza Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 A wiecie może, z jakich materiałów robiono oryginalne Patterny? Według tej i tej strony - z nylonu. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 a ja wam powiem, że mój kumpel ma na dpmie patterna w woodlandzie i to ładnie wygląda nawet, a z daleka to kolory się zlewają Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Oryginalny pattern, jest produkowany w kolorze nutia brown. Do dpma kup coś w dpmie, więc najlepiej się wstrzymać, pozbierać kasę a nie pardować w czymć nie adekwatnym do munduru. Tylko na Boga nie mieszaj brytolskeigo dpma, z holenderskimi "modułowymi" kamizelkami o wątpliwej funkcjonalności. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 A ja mam pytanie? Niby czemu nie? Czy naprawdę trzeba wydawać przynajmniej 300 PLN na kamizelkę, którą założy się na grzbiet w najlepszym wypadku góra raz w tygodniu na 6h, żeby być trendi, lans i w ogóle świetnym graczem, bo inaczej to już nie będzie klimatu? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Skoro bawimy się replikami niech chociaż to co na nas będzie oryginalne. A serio to już ci mówię. Testowałem wiele różnych kamizelek. Wnioski wyciągasz sam w trakcie użytkowania. Zaraz ktoś może powiedzieć, że jego kamizelka za 49.99 z Allegro też jest dobra i się nie pruje, ale proponuje traktować ją w "brutalny sposób". Ja tam się ze swoim oporządzeniem nie opieprzam, wybijam hełmem szyby, szoruje kamizelką po ścianach w budynkach, wchodzę mocno i szybko przez drzwi, przełażę między drutami kolczastymi i wiele więcej. Robiąc to chcę mieć pewność, że to co mam na sobie, nie rozpadnie się, rozerwie, rozpruje i będzie na mnie długo służyło. Chce wiedzieć, klamra nie pęknie pod pierwszym lepszym naciskiem, rzep czy napa nie oderwie się itp itd. Dyskusja na temat : "Co wystarcza w airsofcie?" była już wielokrotnie poruszana. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Jak zauważył dzikki wszystko zależy od intensywności użytkowania - kiedyś też sądziłem, że tani sprzęt jest OK, bo w razie uszkodzenia nie będzie go szkoda. Poszedłem w teren na trzydniowy marsz i urwało mi się dno w tanim plecaku. Wiadomo, że w takiej sytuacji można improwizować (i do tego byłem zmuszony), ale równie dobrze mogłem tego uniknąć. To samo ma się do oporządzenia. Poza tym jak już poużywasz przez jakiś czas taniego sprzętu, to w końcu zaczniesz zauważać różnice i sam będziesz chciał czegoś lepszego. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Matteusz Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Ja tak krótko i szybko napisze ... Woodland .. Ja mam mundur Polski, patern OLIVE i tutaj pasuje bez zarzutów .. Jednak gdy zalozyl to znajomy na DMP nie wyglądało zbyt dobrze ... Woodland byłby chyba lepszym rozwiązaniem Quote Link to post Share on other sites
Sirius_beretta Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Hmm... a nie lepiej kupić coś z miwo-military, np. pt-3 + osprzęt? Drogo nie wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Skoro bawimy się replikami niech chociaż to co na nas będzie oryginalne. A serio to już ci mówię. Testowałem wiele różnych kamizelek. Wnioski wyciągasz sam w trakcie użytkowania. Zaraz ktoś może powiedzieć, że jego kamizelka za 49.99 z Allegro też jest dobra i się nie pruje, ale proponuje traktować ją w "brutalny sposób". Ja tam się ze swoim oporządzeniem nie opieprzam, wybijam hełmem szyby, szoruje kamizelką po ścianach w budynkach, wchodzę mocno i szybko przez drzwi, przełażę między drutami kolczastymi i wiele więcej. Robiąc to chcę mieć pewność, że to co mam na sobie, nie rozpadnie się, rozerwie, rozpruje i będzie na mnie długo służyło. Chce wiedzieć, klamra nie pęknie pod pierwszym lepszym naciskiem, rzep czy napa nie oderwie się itp itd. Dyskusja na temat : "Co wystarcza w airsofcie?" była już wielokrotnie poruszana. No w sumie... Opinii jest tyle co maniaków, nikt nikogo nie przekona i bicie piany nie ma sensu.;] Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Tu znajdziesz wiele informacji na temat Pattern 83 : http://www.recon.net.pl/equip/pat_83/pat_83.php Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 (edited) Strzelanka w Żorach Tutaj gdzieś powinno być zdjęcie ze mną w DPMie i Patternie w Woodland. Zobacz i oceń sam. Sorry za jakość zdjęć. Edited April 11, 2007 by Troglo Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 (edited) witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post tutaj;) jestem aktualnie jestem na etapie kompletowania ekwipunku. przymierzam sie do zakupu patterna (mundur mam woodland). Pytanie moje brzmi, czy pattern w kolorze oliv będzie do takiego munduru bardzo złym wyborem? ;-) (chodzi mi o sam kolor, a nie o patterna jako takiego) Edited April 16, 2007 by de Villars Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post tutaj;) jestem aktualnie jestem na etapie kompletowania ekwipunku. przymierzam sie do zakupu patterna (mundur mam woodland). Pytanie moje brzmi, czy pattern w kolorze oliv będzie do takiego munduru bardzo złym wyborem? ;-) (chodzi mi o sam kolor, a nie o patterna jako takiego) Do dupy. Kup sobie Alice, albo LBV/ITLBV. Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Jak masz woodlanda to kup patterna w woodlandzie. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 powiem Wam jedno, bez sensu wygląda oporządzenie w takim samym maskowaniu jak mundur, ale to moja opinia. Polecam jak Karczycho - skompletować alicje albo kupić patterna w oliwce. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
trajant Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 (edited) Rozwiń swoją myśl czemu bez sensu.To to ma wyglądać z sensem??.Ja zawsze myślałem ze dobrze kamuflować.Widać setki z nas myląc się zamówili oporządzenie pod kolor munduru.A tak na marginesie nie mam nic przeciwko oliwce zarzuconej na wodlland ale nie zgadzam się z opiniom ze kamizelka w kamo tym samym co mundur jest bez sensu Edited April 16, 2007 by trajant Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Myślę, że koledze chodziło raczej o osobiste doznania estetyczne. A rolą oporządzenia nie jest przede wszystkim kamuflaż, jak mówisz, ale efektywne przenoszenie i dobywanie przenoszonego się na niej/w niej sprzętu. Więc wypowiedź nie powinna brzmieć "dobrze kamuflować" ale "dobrze działać" ;) (Tak, jestem upierdliwy :P) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Taaa... A najlepiej dobrze działać i nie niszczyć efektu kamuflażu :). A tak serio to jak nie musisz kupować patterna to do woodlanda lepiej skompletuj ALICE. A jeżeli już musisz to lepiej kup pattern oliwkowy - woodlandowy wygląda naprawdę nieciekawie (plamy w kamuflażu mają dziwny odcień, rozmiar...). Ronin Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted April 16, 2007 Author Report Share Posted April 16, 2007 dzięki piękne wszystkim za odpowiedź, decyzja już podjęta zbieram kase i kupuje coś w DPM żeby było wszystko w jednym kamuflażu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts