cryptonic Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Witam. Czy ktoś może używał spodnie w marpacie pustynnym firmy miltec ? czytałem że ciuchy od tej firmy bardzo sie błyszczą prawda to jest? nawet w pustynniaku ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sataneye Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Mam 2 pary spodni z MilTeca, maparta leśnego i duńczyka i nie zauważyłem jakiegoś specjalnego odblasku. Może jest lekki w nowych i nieużywanych, ale po praniu zchodzi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Mam DPMy. Swieca sie, wycieraja, pruja, dziurawia i po pol roku nie maja w ogole zywych kolorow. Tandeta niewarta zadnych pieniedzy - omijac szerokim lukiem. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Mój brat ma spodnie oliwkowe milteca. Błyszczy się i sprawia wrażenie jakiegoś taniego garnituru z poliestru. Quote Link to post Share on other sites
cryptonic Posted April 6, 2007 Author Report Share Posted April 6, 2007 no ja bym chciał marpata pusytnnego, więc tam błyszczenie się nie powinno aż tak przeszkadzać... Chodzi mi bardziej o ogólną wytrzymałość... pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Miletci to tragedia miałem kurtke świeci sie jak psu jajca ... Quote Link to post Share on other sites
cryptonic Posted April 6, 2007 Author Report Share Posted April 6, 2007 jaka kurtkę ? jakie maskowanie ? oprócz świecenia miała jakieś wady ? piszcie konkretniej... Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Tak jest jeszcze jadna wada. Jak patrzysz na nie w nocy przez noktowizor to ci oczy wypala :lol: Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Mam bluzę BDU milteca w barwach "splinter". Kolor milteców faktycznie troche dziwny jest na poczatku, ale tak jak pisano wyżej po kilku praniach wszystko jest w pożądku. Poza tym mam spodnie pustynniaki 3 kolorowe. Szwy gdzieniegdzie lekko puściły, kolor lekko stracił intensywność i czasami cholernie ciężko schodzą plamy (oczywiście mowa o brudzie a nie o maskowaniu :-P ), w lecie człowiek się w nich strasznie poci (65% polyester 35% bawełana) ale ogólnie mimo tych wszystkich wad śmigam w nich całkiem często a mam je około 1,5 roku. Jak nie masz na nowe kontrakty, a używanych nie możesz znaleść we właściwym rozmiarze i bardzo Ci zależy żeby mieć pustynne marpaty to kupuj. Quote Link to post Share on other sites
Szyner Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 NIGDY PRZENIGDY MILTEC!!! Tak na poważnie to najlepiej jest się troszkę wykosztować (nie zawsze) na kontrakty i mieć coś porządnego niż kupywać coś co po kwartale intensywnego użytkowania popruje się. Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 (edited) Daruj sobie , tandeta do kwadratu . Materiał woła o pomste do nieba , wystarczy byle iskra z ogniska żeby była dziura , całkowicie nie przewiewny , po dniu użytkowania śmierdzi jak murzyńska chata a i cena całkowicie nieadekwatna do jakości. Kup lepiej demobil , lepiej będzie tobie służył. Edit . Piszę na bazie doświadczeń własnych (spodnie spilnter ) i kolegi ( spodnie w duńskim camo ) Edited April 7, 2007 by Brenten Quote Link to post Share on other sites
cryptonic Posted April 7, 2007 Author Report Share Posted April 7, 2007 tylko gdzie ten demobil ? na allegro spodni już nie ma... Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Edit sie skończył :/ . Zapytaj u tego gościa: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p...3212952&p=1 czasami ma ciekawe rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Zapytaj GunSmoke'a : http://www.allegro.pl/show_user.php?search=gunsmoke, podajesz mu tylko rozmiar i masz... Nastepna dostawa MarPatow bodajze za tydzien! Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Przy okazji zapytam, z jakiej firmy (robiącej kopie) kupić spodnie? Te spodnie mają byćdo chodzenia codziennego i oryginalny ma byćtylko kamuflaż. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Jakiś sprecyzowany kamuflaż? Ja ze swojej strony polecę Helikony- zarówno M65 jak i BDU. Mam kilka modeli, szlajam je codziennie po mieście, lesie i górach i nie zamieniłbym na żadne inne :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Zatem: czy są, oprócz Helikonów, jakiekolwiek inne kopie, które wyglądają równie dobrze jak kontrakty? Bo o helikonowych woodlandach sporo dobrego tu czytałem, a cena jest o prawie 1/3 niższa... Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Jakiś sprecyzowany kamuflaż? W zasadzie to najbardziej chciałbym Panterę pustynną wz93, tylko powiedzcie mi czy kolory sięnie będą spierały. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 Generalnie Miltec to porazka jakosciowa. Podobno szyja wg standartow wojskowych z orginalnych materialow, ale to chyba tylko legenda. Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 W zasadzie to najbardziej chciałbym Panterę pustynną wz93, tylko powiedzcie mi czy kolory sięnie będą spierały. Jak polski pustynniak to helikona mozna dostac na allegro np. TUTAJ A co do helikona, to jak najbardziej polecam. Osobiście używam tzw. vietnam cargo, ale mam zamiar właśnie sobie kupić M65 i nawet nie myślę o innej firmie. Quote Link to post Share on other sites
kajos1 Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 (edited) siema, pomożecie mi czym sie różni BDU o tych innych ACU i takie tam? Które lepiej kupic? Bo chcialbym miec mundur woodland i w takim razie muszę miec bluze i spodnie ale dobrane tak aby były tago samego koloru odcieniu itp. wogóle to sie pogubiłem pomoże ktoś? Edited June 30, 2008 by Szaszłyk Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Pogubiłeś, głównie samodzielność. ACU - Army Combat Uniform, BDU - Battle Dress Uniform. Porównaj sobie dwa zdjęcia i juz będziesz widział różnice Quote Link to post Share on other sites
kajos1 Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 a powiedz dlaczego bluza BDU woodlanad ma inny kolor od spodni BDU woodland oba to rip stop Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Pewnie dlatego że to mil-tec. Co ma wspólnego kamuflaż z krojem tutaj, jeżeli to jest taki sam materiał i ten sam producent? Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Miltec może się nadawać jedynie do rytualnego spalenia. Nieprzewiewne, beznadziejnie uszyte, niewymiarowe, drące się, przecierające, tracące kolory, świecące gówno, w cenach często większych niż używane w bdb stanie kontrakty. Miałem komplet BDU woodland. Tragedia. Mój najgorszy okołomilitarny zakup, włączając w to nawet starego Steyra BE z plastikowym GB (stare czasy ;-) ). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts