Catch22 Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 Kurcze czytam po innych wątkach Crom, Crom i zastanwaim się co to jest. A teraz już wiem :) Czy Crom planuje jakies male plecaczki (20-25l)? Bo może bym poczekał i tego MiwoL nie kupował. Macie jakiegoś linka do tego "SPOSN - oporządzenia smiersz", bo nie mogę przez google namierzyć. Były takie małe robione na wycieczkę dla znajomych. Ale nie sądzę żeby miały ujrzeć seryjną produkcję. Za małe siły przerobowe póki co żeby szyć plecaki. Crom to póki co głównie custom kieszeni, pasów, paneli udowych. Słowem beltkit i pierwsza linia. Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Zamówiłem trochę sprzętu w CROM'ie. Dzisiaj odebrałem. Kilka fotek: Taki sprytny Leg panel: odrywany IFAK (model "królik" ;) ) i general purpose pouch: Tak wygląda general purpose od środka: I jeszcze podwójny shingle: Całość wykonana wyśmienicie i wygląda na to, że CROM niejedno zamówienie jeszcze dla mnie wykona. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Hehe a akurat wymyśliliśmy jak jeszcze ulepszyć tego zrywanego IFAKa... ;) A shingle nie za luźne, bo Vent właśnie chciał zamawiać do swego Jelenia... PS. Igor - tak Ci poradzę jeśli chodzi o układ przedmiotów na pasie. Zamień miejscami rollypollyi IFAKa - przesuń go tak daleko jak możesz na lewą stronę jak się da żeby nie przeszkadzać w wyciąganiu magazynków z ładownic na panelu udowym. To samo odnosi się do GP tylko w drugą stronę - do momentu gdy nie przeszkadza w wyciąganiu broni z Safari. Generalnie chodzi o to żeby z wypełnionym pasem dało się wygodnie usiąść np w samochodowym fotelu... Zresztą sam ocenisz. Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Kaśka pokazywała mi tego ulepszone IFAKa (jeśli masz na myśli tego z "przyrzepianym" uchwytem do zrywania i bez dodatkowego paska mocującego). Niezły patent ale za późno się zorientowałem :) Oglądałem też nowego poucha na maskę p-gas. i chyba sobie zamówię takiego z kilkoma małymi zmianami w projekcie. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Ten nowy zrywany będzie jeszcze inny - tzn uchwyt będzie przyczepiany ale... a zresztą zobaczysz. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 17, 2008 Author Report Share Posted April 17, 2008 Największy ból w Cromie to niestety brak polskiego systemu :( Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 e tam. Quote Link to post Share on other sites
Mateo Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 I dobrze, ze nie robią w "polskim systemie", bo to ślepa uliczka. Cały świat używa innego systemu, a my rzeźbimy niewiadomo po co coś innego. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 A ja mam pytanie takie : Nie orientuje się ktoś czy może nie będą w najbliższym czasie wykonywać swoich cudeniek w innych kolorach ? Tradycyjnie ubolewam nad brakiem CB, albo czegoś CB'eo podobnego. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Zobaczymy, na razi e to są różne odcienie oliwki i czarny głównie. Generalne założenie jest Oliwka - Coyote - Czarny, ale realizacja na pewno się przeciągnie, z prostego powodu. Nakłady na produkcję a jej wydajność. Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 (edited) Ile kosztuje ta apteczka ? Igorek_SDS : czy moglbys napisac ile wyniosl Cie ten szpej, ktory jest na zdjeciach ? oczywiscie chodzi mi o produkty Crom'a Edited April 21, 2008 by Chmielu7 Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Za załość (comfort pad, apteczka, 2szt. shingli, 2szt. GP pouch, leg panel) zapłaciłem 370 zł Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Czy ja jestem ślepy, czy na stronie nie jest podany żaden numer konta, żeby płacić za zamówienie? Oświećcie mnie proszę. :) W mailu potwierdzającym przyjęcie zamówienia też nie było, więc zapytałem, ale już 2 dzień czekam na odpowiedź. Ogólnie to spodziewałem się, że i tak pójdzie to wolniej. Ale daliście sobie 7-14 dni na realizację - chwała :) Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 No to otrzymałem paczkę. Sztywny worek miodny. Bandana też fajna, nie czuć tego na głowie :) Bardzo dobra robota. Gdyby tylko szpej nie pachniał fajkami :P Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Hehehehe, przekażę z tymi fajkami. EDIT: No Kaśka obiecuje rzucić... ;-) Quote Link to post Share on other sites
victor Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Czy komuś udało się zamówić kapelusz u nich w panterze? A jeżeli tak jakie wrażenia. ;) Potrzebuję kapelusz, a nie chciałbym kupować helikona z wiadomych względów... Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Udało. Wrażenia dobre, nie mam zastrzeżeń. Kapelusz oczywiście należy potem odpowiednio wygniesć, zwinąć, ubić i uformować ale tak jest z każdym boonie. Quote Link to post Share on other sites
amper Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 nie wiecie moze czy robią szelki płaskie do 1 linii i w jakiej cenie bo Miwo 43zł to przesada oraz jakich rozmiarów jest duża uniwersalna kieszeń Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Szelki 1 linii robią, ale nie będą one tańsze - tym bardziej że zawierają więcej elementów Duraflexa (krzyżak) które swoje kosztują. A co do kieszeni to przy każdej masz podane wymiary. Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 (edited) Czy są może dostępne zdjęcia nowego typu pasoszelek który ponoć już powstał w Cromie jakiś czas temu? Edited July 28, 2008 by dawid_o Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 18, 2010 Author Report Share Posted April 18, 2010 Wreszcie jakiś apdejt strony :D Quote Link to post Share on other sites
zatyk Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Witam trochę czasu od ostatniego posta już upłynęło Czy ktoś może się pochwalić zdjęciami wyrobów firmy CROM?? Czy jakość jest dalej na takim samym poziomie? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
TheGeneral Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 K. szyje zawsze na tak samo wysokim poziomie. Quote Link to post Share on other sites
GrEgOr124 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Witam Mam takie pytanie odnośnie kolorystyki Crom a Miwo/praszka może ktoś podać porównanie interesuje mnie odcień zieleni chcialbym wziąć plate z Miwo a ładownice z Crom-u byłbym bardzo wdzięczny Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 A co ta za problem, jak kieszonki będą się trochę różnić od plejta? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts