hellmans Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Jak zrobić zeby szkielet gb który był w kawałkach stał sie jednoscią ;) Patent US'a www.chomikuj.pl/ropuch/saw Zamontowany w gracie zrobionym ze wszystkiego co mi zostało w domu po innych gratach :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Darujcie sobie te denne komentarze, nikt na początku nie odwalał cudeniek na CNC. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Hellmans, bez urazy, ale to wygląda.... to wygląda tak, że od momentu stworzenia tego powinieneś mieć ksywkę dr. Hellmanstein Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Tu chodzi o fakt złożenia gb do kupy z 4 części a nie z 2 ;) Quote Link to post Share on other sites
Gondoller Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Wszyscy doskonale wiemy że modelarze to cieniasy i mięczaki, ale czasami mogą się na coś przydać: lutowanie ogniw Jest jeszcze inny prostszy i przyjemniejszy sposób na tanie ogniwa. Udajemy się na najbliższe lotnisko na którym młodzi adepci awiacji oddają się swojej pasji. Zestrzeliwujemy nisko przelatujący model i wyjmujemy z niego akumulator. Ważne żeby wybrać model który nie dymi - wtedy dodatkowo pozyskamy silnik elektryczny w sam raz na tuning! Ja Ci dam cieniasy i mięczaki... ok, z ciężarówki w skali 1:35 nie postrzelasz.. z modelu RC 1:10 nie postrzelasz.. ale założę się, że nie masz nawet 1/4 cierpliwości i zdolności manualnych porządnych modelarzy i to co oni robią, nie jest dla Ciebie osiągalne.... (Walnąłeś w czuły punkt to masz) A co do lutowania ogniw - powszechnie praktykowane, ale mają do wyboru dajmy na to 6 intellectów, blaszki, kable, konektory, folię itp. to za te same pieniądze i bez nerwów z lutowaniem można mieć gotowy pakiet. No, może troszkę drożej, ale sprawny Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Gondoller, jestem pewien że to była ironia :wink: Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Ja Ci dam cieniasy i mięczaki... ok, z ciężarówki w skali 1:35 nie postrzelasz.. z modelu RC 1:10 nie postrzelasz.. ale założę się, że nie masz nawet 1/4 cierpliwości i zdolności manualnych porządnych modelarzy i to co oni robią, nie jest dla Ciebie osiągalne.... (Walnąłeś w czuły punkt to masz) ;) Quote Link to post Share on other sites
Snake91 Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 hm, mam pytanie. Czy ma ktoś jakiś sprawdzony patent na wykonanie magpull'i domowymi sposobami? :) (może nie umiem szukać- na forum nie znalazłem. ;) ) Quote Link to post Share on other sites
Damotr Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 bierzesz długi kawałek taśmy, robisz z niego U, takie, żeby zmieścić dwa palce między dnem maga, a końcem "U", potem przyklejasz nóżki "U" do maga. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Paracord + duct-tape daje tanie i sprawdzone magpull'e Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Ma ktos pomysl na zrobienie szybkoładowarki ?? Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Tani "chińczyk"? xD A tak serio to chyba nie wypali jako Homemade wyrób. Ewentualnie rurka z patykiem do wpychania kulek. Nic innego mi na myśl nie przychodzi (a zwykły speedloader do koszt 10-15zł na alledrogo.pl). Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 hehe Dziki :D Takie kurde mam pytanie jedno :D Prubowal ktos z was naniesc na bron orginalne oznaczenia ?? :D w jakis sposob ?? Posiadam P226 i chcial bym naniesc na nia takie oznaczenia . Ma ktos jakis pomysl ?? Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Poszukać w necie i zrobić na ploterze albo ręcznie wzór i namalować ew. wykonać u grawera Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 U grawera ?? takiego w sklepie z Biżuteria ?? Nie bede sie czepiac ?? Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 U grawera ?? takiego w sklepie z Biżuteria ?? Nie bede sie czepiac ?? Quote Link to post Share on other sites
benizo Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 (edited) Ja oznaczenia też chciałem zrobić. Mój ojciec ma firmę poligraficzną i posiada takie rzeczy jak ploter i mówi ze robienie napisu na papieże samoprzylepnym z wyciętymi literami i malowanie tego co jest wycięte (czyli napisu) może sprawiać kłopoty z powodu małych liter na oznaczeniach. Zrasztą zrobienie skąplikowanych oznaczeń (np. COLT 1911A1) w wekrorze może okazazac się bardzo skomplikowane. Można pomyśleć nad czymś takim : http://nasza-klasa.pl/profile/17454311/gallery/19 (tej broni rzadko używam wiec chociaż jak wisi to niech ma +5 do lansu 8) ) Syriuszzabujca (chyba SrriuszzabÓjca): To czy będę się czepiać zależy od tego ile masz lat... Jak przejdzie 12-sto latek z repliką full metai itp. to się mogą trochę zdziwić ale jak im szybko wytłumaczysz (zanim zadzwonią na policje :P ) to jeśli są w stanie to powinni wykonać grawer. Pozdrawiam Edited January 14, 2009 by benizo Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Fajny pomysl Ale mi wlasnie chodzi o ogrinalne oznaczenia :P ma ktos jeszcze jakies pomysly ?? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Tak, wejdź do sklepu z biżuterią i pokaż im replikę, na pewno nic nie zrobią tylko grzecznie Ci wygrawerują co chcesz, jeszcze kolczyki gratis dołożą :wink: Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Tak bo zakłady grawerskie są tylko, w sklepach z biżuterią. Dwa że nie musisz dawać całej repliki, a tylko sam zamek, samo body itd. Można też spróbować wyfrezować na CNC, lub próbować wybić numery i napisy gorzej z logiem (No i pytanie czy dana część wytrzyma wybijanie). Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Major762, z czego robisz problem? Jeśli wejdzie nawet do jubilera i odpowiednio załatwi sprawe to zrobią mu grawer. Nie widze powodu by miał wpadać do sklepu i zanim cokolwiek powie wymachiwać gnatem. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Wiesz, jakoś nastolatek z repliką u jubilera mi nie pasuje. Nie wiem, może ja przewrażliwiony jakoś jestem ale jednak jakoś tak nie ;) Quote Link to post Share on other sites
Gondoller Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 A wiesz co to jest replika w pokrowcu + rozmowa? zaprzeczenie twoich obaw xD Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Wiesz, jakoś nastolatek z repliką u jubilera mi nie pasuje. Nie wiem, może ja skończ -.-' Grawerowanie ogarniał ktoś w swoim PTW, w temacie o Systema PTW o tym pisał - bodajże Milo. Myślę że kontakt z nim pomoże. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Wracam do tematu łączenia magazynków. Oto mój patent na przykłądzie magów do Mk-i, nie sprawdza się jedynie w przypadku Hi-capów! Wszystko jest solidnie ze sobą zespolone, blaszka została powiganana w taki sposób aby magazynek nie mógł wylecieć. Nie umieszczam opisu wykonania ponieważ jest to tak banalny sposób iż foty wyjaśniają wszystko :) MATERIAŁY: 1)Kawałek drewienka lub innej rzeczy która bedzie naszym dystansem 2)Płaska blaszka ze sklepu metalowego w kształcie litery T 3)Szkotka 4)Taśma dwustronna świetnie nadaje się ta do klejenia luster, 2 kawałki 5)2 wkręty meblowe 16 mm 6)Sprey NARZĘDZIA: 1)Kombinerki 2)Imadło 3)Brzeszczot do metalu 4)Młotek 5)Wkrętak FOTY: http://img102.imageshack.us/my.php?image=obraz1075jq2.jpg http://img175.imageshack.us/my.php?image=obraz1076wr8.jpg http://img136.imageshack.us/my.php?image=obraz1077wc1.jpg Wyglada nieciekawie przyznaję i do lansu nie ma nawet co doliczać, ale wszystko działa (sprawdzone, przetestowane). Zatem Panowie jako, że nie kwalifikuje się ze względu na wiek do pokolenia A. Słodowego nie pozostaje nic jak tylko Viva La McGiver pzd PS: Sorry za odgrzewanie topicu ale może to komuś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts