Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wszyscy doskonale wiemy że modelarze to cieniasy i mięczaki, ale czasami mogą się na coś przydać:

lutowanie ogniw

Jest jeszcze inny prostszy i przyjemniejszy sposób na tanie ogniwa. Udajemy się na najbliższe lotnisko na którym młodzi adepci awiacji oddają się swojej pasji. Zestrzeliwujemy nisko przelatujący model i wyjmujemy z niego akumulator. Ważne żeby wybrać model który nie dymi - wtedy dodatkowo pozyskamy silnik elektryczny w sam raz na tuning!

Ja Ci dam cieniasy i mięczaki... ok, z ciężarówki w skali 1:35 nie postrzelasz.. z modelu RC 1:10 nie postrzelasz.. ale założę się, że nie masz nawet 1/4 cierpliwości i zdolności manualnych porządnych modelarzy i to co oni robią, nie jest dla Ciebie osiągalne....

(Walnąłeś w czuły punkt to masz)

A co do lutowania ogniw - powszechnie praktykowane, ale mają do wyboru dajmy na to 6 intellectów, blaszki, kable, konektory, folię itp. to za te same pieniądze i bez nerwów z lutowaniem można mieć gotowy pakiet. No, może troszkę drożej, ale sprawny

Ja Ci dam cieniasy i mięczaki... ok, z ciężarówki w skali 1:35 nie postrzelasz.. z modelu RC 1:10 nie postrzelasz.. ale założę się, że nie masz nawet 1/4 cierpliwości i zdolności manualnych porządnych modelarzy i to co oni robią, nie jest dla Ciebie osiągalne....

(Walnąłeś w czuły punkt to masz)

baseball-fail-mike.jpg

;)

• 3 weeks later...

Ja oznaczenia też chciałem zrobić. Mój ojciec ma firmę poligraficzną i posiada takie rzeczy jak ploter i mówi ze robienie napisu na papieże samoprzylepnym z wyciętymi literami i malowanie tego co jest wycięte (czyli napisu) może sprawiać kłopoty z powodu małych liter na oznaczeniach.

Zrasztą zrobienie skąplikowanych oznaczeń (np. COLT 1911A1) w wekrorze może okazazac się bardzo skomplikowane.

Można pomyśleć nad czymś takim :

http://nasza-klasa.pl/profile/17454311/gallery/19

(tej broni rzadko używam wiec chociaż jak wisi to niech ma +5 do lansu 8) )

Syriuszzabujca (chyba SrriuszzabÓjca): To czy będę się czepiać zależy od tego ile masz lat... Jak przejdzie 12-sto latek z repliką full metai itp. to się mogą trochę zdziwić ale jak im szybko wytłumaczysz (zanim zadzwonią na policje :P ) to jeśli są w stanie to powinni wykonać grawer.

Pozdrawiam

Edited by benizo

Tak bo zakłady grawerskie są tylko, w sklepach z biżuterią. Dwa że nie musisz dawać całej repliki, a tylko sam zamek, samo body itd.

Można też spróbować wyfrezować na CNC, lub próbować wybić numery i napisy gorzej z logiem (No i pytanie czy dana część wytrzyma wybijanie).

• 2 weeks later...

Wracam do tematu łączenia magazynków. Oto mój patent na przykłądzie magów do Mk-i, nie sprawdza się jedynie w przypadku Hi-capów! Wszystko jest solidnie ze sobą zespolone, blaszka została powiganana w taki sposób aby magazynek nie mógł wylecieć. Nie umieszczam opisu wykonania ponieważ jest to tak banalny sposób iż foty wyjaśniają wszystko :)

MATERIAŁY:

1)Kawałek drewienka lub innej rzeczy która bedzie naszym dystansem

2)Płaska blaszka ze sklepu metalowego w kształcie litery T

3)Szkotka

4)Taśma dwustronna świetnie nadaje się ta do klejenia luster, 2 kawałki

5)2 wkręty meblowe 16 mm

6)Sprey

NARZĘDZIA:

1)Kombinerki

2)Imadło

3)Brzeszczot do metalu

4)Młotek

5)Wkrętak

FOTY:

http://img102.imageshack.us/my.php?image=obraz1075jq2.jpg

http://img175.imageshack.us/my.php?image=obraz1076wr8.jpg

http://img136.imageshack.us/my.php?image=obraz1077wc1.jpg

Wyglada nieciekawie przyznaję i do lansu nie ma nawet co doliczać, ale wszystko działa (sprawdzone, przetestowane). Zatem Panowie jako, że nie kwalifikuje się ze względu na wiek do pokolenia A. Słodowego nie pozostaje nic jak tylko Viva La McGiver pzd PS: Sorry za odgrzewanie topicu ale może to komuś pomoże.