Westie Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Najlepsze, że to nie prima aprilis, tylko chińska ruletka. Dla odmiany mój Warrior ma rozrzut rzędu 20 cm w każdy bok. Wszystko na opak. >.< Quote Link to post Share on other sites
zielePL Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Mój ma 305 fps i rozrzut jak granatnik... Myślę nad zamienieniem go na Steyr AUG JG. Niby półka ta sama, ale do steyr'a przynajmniej z częściami nie ma problemu. Opłaca się bardziej niż inwestowanie w brzydala z nadzieją, że gb nie pęknie? Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Ziele Sprawdź: Czy sprężynka dociskająca komorę HU do GB ci się nie pogięła i czy dociska HU Czy komora HU chodzi swobodnie w obudowie lufy wewn (nie może się blokować!!!) I czy zmieniłeś gumkę na silikona - u mnie na oryginalnej był koszmar - każda kulka leciała gdzie chciała... na silikonie o wiele lepiej Niestety komora HU to słaby punkt tej repliki i sporo powietrza tamtędy ucieka.,. Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Mój ma 305 fps i rozrzut jak granatnik... Moje FN, na chrono mad bulla miało średnio 260 fps w stocku... Teraz wrzucam m120. A tą giwerę trzeba kochać albo nienawidzić, innej opcji nie ma. Westie z tą kontrolą to istny totolotek jest, masz farta bracie i tyle. Quote Link to post Share on other sites
krawat152 Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Witam! Czy ktoś się orientuje gdzie do Fnki dokupić cześci? w szczególności grip dolny? nie wspomne już o lunecie z obudową Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Tych części nie kupisz. Co najwyżej zostaje Ci szlifierka i mata szklana. Ja aktualnie robie sobie atrapę górną na kolimator. Ale pracy przy tym jest dość sporo. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Części częściami. Ale gdzie dzisiaj Rybę można dostać w PL? Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Jeśli już to było na tym forum, lub jeśli pomyliłem tematy, to proszę o usunięcie tego posta. Granatnik do rybki: granatnik do f2000 Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 http://www.airsoftretreat.com/forums/index...topic=61455.175 Czy orientuje się ktoś jak wykonać coś takiego jak ten koleś? (GB v3, mikrostyk przy spuście). Zapewne on tam opisuje jak to zrobić... Ale mój angielski nie jest jeszcze na tyle fachowy. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Gdyż to co ten Faciu wyciągnął z JLSa jest conajmniej imponujące. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 Witam! Jeśli ma ktoś F2000 w stanie zepsutym to z miłą chęcią odkupie / przygarnę... Kontakt PW Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Nie moglem nacisnac spustu, moze kulka wpadla i blokuje? Teraz trigger sie odblokowal, ale brzydal nie strzela. Jak rozebrac dziada (rozpolowic body)? Quote Link to post Share on other sites
dragon_bp Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Witam Może ktoś chce się pozbyć tej repliki? Poszukuje kolkcjonersko. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 (edited) http://www.airsoftretreat.com/forums/index...topic=61455.175 Właściciel wstawił gearbox V3 (AUG JG) i komorę od SIGa. Czy mój brzydal będzie działał, jak wstawię samą komorę TM od SIGa? Edited April 10, 2009 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
dragon_bp Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 No i stałem się posiadaczem tego niezwykłego karabinu... Miłym zaskoczeniem była spora waga i niezłe osiągi. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Wyrwałem od Wesitego F2000 i pierwsze co zrobiłem to rozkręciłem dziada na części pierwsze. Powiem wam jedno: Jak ktoś tym strzela na stoku to ja mu najzwyczajniej w świecie gratuluję :D Silnik to jak już wiecie porażka, wał wbity dalej niż ustawa przewiduje, żeby włożyć do niego silnik guardera ITU musiałem i nowy silnik i kosz B szlifować, porażka ale działa. Stokowy silnik ledwie radził sobie z M120, ledwie ledwie, przy M140 nagrzał się i iskrzył. W środku M140 na stokowych zębatkach, ładnie chodzi i cicho co mnie zaskoczyło bardzo miło. Wkurza mnie i to bardzo jak wszystko trzeszczy, nie wiem na razie jak temu zaradzić. Kolego Grey Fox, nie napalaj się jak szczerbaty na suchary bo włożenie tam V.3 spowoduje że nie włożysz magazynka, jak widzisz na zdjęciu komorę jest na równi ze ścianką. Sama koncepcja wepchnięcia tam V.3 jest dobra, ale po co? Trochę pracy i wszystko jest znormalizowane do standardu Tokio Marui. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Mi m90 na 12 V rozwalilo gearbox ... jest teraz po sztukowaniu aluminium bo nigdzie sie go nie kupi. Wiec naprawde nie przewiduje dlugiego zywota na m140 ;) Chyba ze tylko semi, to moze wytrzyma. Ja swojego dostalem juz ze spalonym silnikiem. Trzeba sie nakombinowac zeby wstawic tak jakis sensowny. Co do wstawienia gearboxa - jak bedzie mi sie chcialo to wstawilbym tam gb od minimca lub od p90. I tak juz mam popilowane body zeby zmiescily sie przednie wzmocnienia do gearboxa (przod calkiem oderwany byl). Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 :) Chyba że pomyślisz to i wsadzisz tam M170 i nic się nie stanie. Od świni chyba będzie pasował, ciekawa opcja. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 (edited) Tak więc F2k ukończony. W środku: Silnik ITU Guarder Zębatki stok Tłok G&P z 3 metalowymi zębami Głowice wyciszone ( nie wiem jakie Westie tam wsadził ) Dysza metalowa od M4 G&P Komora metalowa od Mortisa :D gumka tyż :P M140 MB Li-po 11,1V 20C Turnigy Co dało 459fps bez odchyłki R.O.F. 20k/s Oczywiście przemalowałem korpus. Teraz wygląda jak wiertarka firmy Toya :D tylko że odcień ciut ciemniejszy :P FOTKI Edited May 14, 2010 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 (edited) Co Tobą motywowało, że użyłeś żółtej farby? :) Edited May 14, 2010 by relevant Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Kolor jest piaskowy, niestety migawkę nastawiłem na zbyt krótki priorytet i tak wyszło. Dokładnie starałem się wpasować w kolor Khaki X11 jednak wyszło ciemniej. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Konstrukcja się posypała. Wymieniłem łożyska i zębatki na ITU Hurricane, mosfet, replika również zmieniła kolor. FOTKI Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Witam! Potrzebuje kogoś kto jest w stanie zrobić mi tego FN2000 na 350 lub 400 fps jeśli jest ktoś kto może podjąć się zadania to proszę o kontakt. Quote Link to post Share on other sites
Szabal Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Jaki to ma zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Czy ktoś kto ma tą replikę i ją tuningował/coś zmieniał/poprawiał mógłby w skrócie i najbardziej konkretnie opisać co do niej pasuje ; głównie chodzi mi o cylinder czy wejdzie standardowy i czy z komorą hop-up wystarczy wykonać manewr z mocniejszą sprężynką dociskającą ją do GB ? Widziałem też gdzieś na forum fotkę z FNką z wciśniętym GB v.3 , czy to zdaje egzamin i czy wszystko pasuje (a jak nie pasuje to co można zrobić jak GB niedajboże się posypie ) , oraz jak to jest z częściami zamiennymi od FN2000 G&G ? z góry dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Andej Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 A ja się zapytam. Warto? Czy lepiej m4? Bp z tego co piszecie to średnio. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts