ADRniemadrzwi Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Precka systemy, gumka także systemy i komora KA. Jeszcze chciałem kupić dystanser DF bo podobno poprawia lot kulki. W sumie to tak dobry tłok nie będzie mi potrzebny, wezmę ten co mi podałeś. Teraz na stanie nie mają bore up guardera, więc to co ja wybrałem mogło by ewentualnie być? Sam w geraboxie nie będę grzebać, bo coś zepsuć mogę i nigdy tego nie robiłem, więc replikę wyślę do sklepu i oni mi tam zamontują. Dla tego dokupywanie czegoś później nie wchodzi w grę i chciałbym się cieszyć długą bezawaryjną pracą, dla tego chcę wymienić na starcie wszystko co się może szybko spieprzyć. Wydaje mi się, że zębatki Torque Up Systemy były by lepszym rozwiązaniem niż STU CA, tak jak to napisał Ci pidżefjat na 9 stronie. A co z tą zębatką osi? Też ją wymienić czy zostawić stockowa? Wiem, że ktoś z nią miał kłopoty, więc się pytam. Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Jednak bore up jest, tylko źle patrzyłem. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Komora lufa i gumka wybrałeś bardzo dobrze; dystanser jest jak najbardziej wskazany. Tylko może być problem z dostępnością. Polecę Ci też "Sharki" MadBull'a. Borek- najlepiej GUARDER i TYLKO z cylindrem typ '0' czyli bez dziurek. Mi tam wsio rybka co do zębatek. Do M130 starczą stokowe + środkowa Guardera oryginal. Quote Link to post Share on other sites
Mec Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 @Plutonowy- sorki za spóźnioną odpowiedź, ale w okresie świątecznym nie zaglądałem zbytnio na WMASG. Fotki są jakie są, mam nadzieje, że pomogą. Na ostatniej zaznaczyłem miejsca, gdzie nakładałem (jak widać trochę już odpadło). Sam proces wyglądał prosto- warstwa za warstwą do momentu, kiedy elementy przestają do siebie pasować a potem wyszlifowanie papierem ściernym nierówności. Tak na oko ma to 1-1,5 mm grubości. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Korzystając z weekendu wziąłem paczkę poxiliny i trochę pogrzebałem przy granatniku. Ku mojej radości już cieniutka warstwa rozwiązła wszystkie problemy z chwiejnością. Granatnik chodzi co prawda trochę ciężej ale za to luzów praktycznie nie ma szczególnie jak jeszcze jest w nim załadowany granat. Metoda dużo lepsza niż kombinowanie z izolką, podkładkami itd. Dzięki Mec ;-) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Ja tez jakiś czas temu "zapoxipolowałem" granatnik. Niby fajnie, już się tak nie telepie... Ale kurcze dźwięk przy przesuwaniu lufy już nie ten :( Quote Link to post Share on other sites
Bart87 Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 (edited) Zastanawiam się nad kupnem tego m16a3 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2105 . Coś się zmieniło, czy to nadal ta sama replika co WGC Custom ? Edited May 14, 2009 by Bart87 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Nie- to coś więcej niż wgc custom. Quote Link to post Share on other sites
Bart87 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Już nie ma tych przypadłości co ten składak? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Za mało czasu na rynku aby określić. Łożyska są większe i pewnie lepsze, komora podobno lepsza, ale nie spodziewaj się KA + parę drobiazgów. Ale tłok dalej o kant dupska rozbić, a głowica tłoka licha i mizerna. Ale i tak warto ;) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 (edited) Opiszę swoje spostrzeżenia po blisko roku użytkowania (choć z długą przerwą). Wcześniej pisałem o chronicznym zacinaniu się mid-capa i częstym niepodawaniu kulek przez lowcapy KA. Pierwszy problem jest rozwiązany, wystarczy używać tych bardziej wypolerowanych kulek, u mnie G&G, 0 zacięć. W magach KA jak i w większości innych (przypadłość G&P) trzeba podkleić wycięcie w magu, oczywiście od góry. Wtedy mag jest blokowany głębiej i podaje kulki bez dociskania. W zimie zbyt bardzo podkręciłem HU, kulki zaczęły się blokować, ja zauważyłem przytłumiony odgłos strzału zbyt późno i zmieliło mi zębatkę silnikową (nie osi silnika, tylko tą pierwszą w GB). Po długiej przerwie na jej miejsce została włożona jakaś chińska (gen. 3) i na razie, po zaledwie może 500 kulkach działa. W GB całkowity stock, mam wersję z niebieskim tłokiem, na którym to podczas rozbiórki GB dało się zauważyć całkiem pokaźne zużycie (a trzeba zaznaczyć, że strzelam od zawsze z 8.4, z lowcapami i seriami rzadko kiedy dłuższymi niż 2s). Także chyba nigdy nie wyprodukowano G&P lub WGC z dobrym tłokiem. Nie zwróciłem uwagi na "stożkowy" cylinder o którym mowa w temacie o G&P, czy wiecie może jak ma się sprawa w WGC? Oprócz tego jestem bardzo zadowolony z zasięgu i celności (zestaw: komora KA, precka i gumka systemy, 509mm), nie mierzyłem rozrzutu np. na 50m, mogę jednak śmiało powiedzieć, że na takim dystansie w wystający z za drzewa łokieć, głowę czy często nawet dłoń jestem w stanie trafić za 2-3 razem. Na body żadnych luzów czy szpar, żadnego skrzypienia elementów z tworzywa. Rok użytkowania a szczególnie jeszcze więcej to czas, kiedy wychodzi przewaga repliki markowej nad chińską. Wiem, co piszę bo miałem chinola, też rok. Mimo znacznie sztywniejszej konstrukcji niż emka (AUG), po roku dużo w nim skrzypiało, a na oko FPSy zmalały o 50-60. Edited June 29, 2009 by Equil Quote Link to post Share on other sites
Glugi Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Witam! Mam M16. http://asgshop.pl/sklep/catalog.php?cat=68 Które z tych magazynków do M16 będą najlepiej podawały bez żadnych modyfikacji? Czy te KA (http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2614) są dobre? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Ja mam CA i podają kulasy ja powinny. Jako, że mam eMkę G&P WGC już dwa lata to napiszę co nieco. Po jakichś 6-7 miesiącach postanowiłem zmienić sprężynę na M120 i tłok na DF. Stockowe wszystko ok, tłok miałem biały i sprzedałem. Z tego co mi wiadomo do dzisiaj trzyma na M110. W czasie wymiany replika miała zaledwie 4k przebiegu. Dzisiaj przebiegu wzrósł do jakichś 30k. Mimo zacinki jak u Equila zimą nie poszło nic w GB co mnie zdziwiło i ucieszyło. Karabin leci na stockowej komorze G&P i nie zanosi się na jej wymianę. FPS ile teraz ma to ~430. Zębatki nie wykazują zużycia, silnik też ale karabin zaczyna głośniej chodzić co chyba zwiastuje wymianę łożysk. Wykonanie zewnętrzne OK nie mam zastrzeżeń, GB bardzo dobra partia nie mam zastrzeżeń. Ogólnie polecam. Jak coś padnie dam znać :) Quote Link to post Share on other sites
Glugi Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Ponawiam swoje pytanie. Co możecie powiedzieć o tych magazynkach: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2614 ? Będą dobrze podawały? Proszę o szybką odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 U mnie były DO DU PY. Za luźne, źle podawały, zacinały się. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 U mnie to samo. Cała paczka tych magów była do bani. Zacinki i brak podawania kulek. Z metalowymi było odrobinę lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 a na jakich kulkach były używane ? Chcę kupić replikę z rynku wtórnego i sprzedający ma w komplecie magi KA. Przez to oczywiście cena jest wyższa, ale jak magazynki są słabej jakości... to po co mam je kupować. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Używałem Exceli i GG. Quote Link to post Share on other sites
Glugi Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 To jakie mid-capy możecie polecić? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Osobiście nigdy nie miałem problemów z pmagami magpula na 120bb. Quote Link to post Share on other sites
Glugi Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Można jeszcze prosić linki do jakiś sklepów, gdzie owe magazynki są dostępne? Dobrze by było, aby były w przyzwoitej cenie, tak do 60zł. Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 (edited) Hmm temat o emce WGC Custom, więc się wypowiem. Jestem właścicielem M16a3 z M203 G&P WGC Custom. Gdy do mnie doleciała, pierwsze co to rozebranie, i złożenie wszystkiego od początku. GB przesmarowany, wypodkładkowany, zmienione kable na silikony 1.5mm^2 i wtyczki na deansy. Śmigam na baterii LiFePO4 9.9V. ROF jest zaj****ty! Będę miał możliwość, to zmierzę. Przegania wszytkie PMy na bateriach 10.8 i 12V. Celność, jak na stockową replikę to cudna. Kulki jak po sznurku lecą na odległość 40m. Co do wytrzymałości, grubo ponad 10k wystrzeliłem w większości na auto. Przy tak wysokim rofie nic się jeszcze nie stało. Żadnych uszkodzeń i nie widać zużycia. Jedyne co mnie irytuje, to kiepskie mocowanie kolby. u chińczyków jest to trochę lepiej rozwiązane:P Edited May 9, 2010 by Agata Quote Link to post Share on other sites
tomash21 Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Wie ktoś może czy frontset firmy AGM będzie pasował do body G&P? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts