noah Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 dalej to będzie chińczyk który się sypnie za jakiś czas, jak masz już tyle kasy kup coś normalnego Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 dalej to będzie chińczyk który się sypnie za jakiś czas, jak masz już tyle kasy kup coś normalnego Co rozumiesz pod pojęciem normalne? Przestańcie ludzie najeżdżać na użytkowników i kupujących repliki z Dalekiego Wschodu, przypomina to pokazywanie metek i ilości pasków do ciężkiej cholery. Ja przerzuciłem się z CA na chińskie repliki i, cholewa, nie żałuję bo zaoszczędziłem masę kasy a bawię się tak samo. Co do P&J, warto wymienić body na metalowe od SRC, nie dość że dostaniemy komorę Hopa to jeszcze wytrzymałość nam się zwiększy :)) Moje body zaczyna trzeszczeć kiedy zamontuję kolimator na rączce, stąd takie przekonanie. Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 (edited) Też jestem zdania, że zamiast robić "jakiś" tam tuning tych P&J II GEN. lepiej kupić coś od markowego producenta. Sam osobiście kupiłem M4A1 i nie zamierzam tego ulepszać ( nie liczę Intellecta 9.6V). Za jakiś czas uzbieram kase i kupie coś z CA. Oczywiście to jest decyzja każdego z osobna. Ciągle jestem tego samego zdania, że te repliki są jakby, w pół drogi pomiędzy najtańszym chińskim sprzętem a replikami z g,ornej półki. Dlatego kupiłem P&J bo mnie na nią było stać a nie dlatego, że to "super" sprzęt. W dodatku maja dobre osiągi. P.S Właśnie listonosz przyniósł mi Intlellecta 9.6V. No zobaczymy.... :D Edited July 27, 2007 by vander Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 A tak z ciekawości ... Bo ceny są zbliżone. Więc sugerując się tylko jakością wykonania, niezawodnością, trwałością, pomijając ilość FPSów i to co się komu podoba i nie mając w planach późniejszego tuningu, to który z tych trzech byście wybrali? E-02 [JLS] PJ4 A1 II Gen. [P&J] M15 [bE] Pomijam że to temat o eMkach P&J... Nie kupuj tego M15 od BE, straszne gówno. Widziałem te broń w akcji, a posiadacz owej broni był niezadowolony. Zresztą po co ja to pisze, tematy o każdej z wymienionych broni są, trzeba tylko poczytać... :wink: Ja od wtorku jestem posiadaczem M16A3. Razem z bronią zakupiłem odrazu batke Intellecta i musze powiedzieć że różnica jest ogromna w porównaniu do batki Hero. Dwaj moi kumple kupili jeszcze M4A1 i M933. W tym drugim jest problem z magazynkiem który podaje kulki kiedy mu się zachce... Ale może smarowanie pomoże ;] Chrzest bojowy bedzie się odbywać przez sobote i niedziele, wtedy będę mógł napisać coś więcej. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Dzięki Vander za rozwianie wątpliwości :) Anyway za tydzień wypłata więc będę zamawiał M4 (ja po prostu lubię zwykłą "gołą" eMkę :) ) jednak zdecyduje się na batkę Intellecta 8,4 V. Co do uszek w górnym body to trzeba będzie je chyba podkleić metalowymi podkładkami. A co do łamiącej się śrubki do regulacji ironsighta to nie przejmuje się bo w razie czego mam dwie kompletne rączki transportowe od R6 więc będzie z czego brać :) Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Zresztą ta łamiąca się śrubka w niczym nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Właśnie porównywałem tor lotu kulki podczas strzelania z pestek 0,2g i 0,25g. I sprawa jest dość dziwna pownieważ na 0,2g niezależnie od tego jak wyreguluje HU zasięg maxymalny wynosi jakieś 40m, natomiast przy kulkach 0,25g i odpowiednio ustawionym HU kulka leci jakieś 15m dalej po idealnie prostej lini... A ja głupi kupiłem 12k pestek 0,2g :lol: Czy u was też jest aż taka różnica? Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Slepy, ja przeprowadziłem dokładne testy na M4A1 i opisałem to trochę wcześniej. Ja mam takie jeszcze pytanko. Mam baterię Intellect 9.6 V 1400 ...czy można ją łądować ładowarką 9V 260 mA bo na oryginalnej ładowarce pisze 9.6V i 250mA. To pytanie czysto teoretyczne. Dzięki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 (edited) Oczywiście. Zmieni się tylko nieznacznie czas ładowania (skróci się , ale że to tylko 10 mA to będzie to prawie niezauważalne) Co do kulek to jest to prosta sprawa. Odpowiednia moc ma optymalny ciężar kulek. Za lekkie zbyt szybko poddadzą się oporom powietrza a za ciężkie zaliczą lot radzieckiego kukuryżnikowa ;) Zależy to też od repliki , używając MP5 posiadającej 380 fps'ów (precka , spręzyna o innym skoku i bore up ) 0,2 g fruwały po lini prostej na dobre 50 metrów (i jeszcze chciały lecieć żeby było śmiesznie) Edited July 27, 2007 by shaw Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Jest jednak jeszcze różnica ( oryginalna ładowarka ma 9.6V a ta co sie o nia pytałem ma 9V). Dziękuję za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
shaw Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Aaaa myślałem że nie dopisałeś po prostu .6 :) Nie jestem pewien jak z taką ładowarką wygląda sprawa (pewnie jakiś inny przelicznik do czasu ładowania czy coś ) Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 A ładowarką na 9.6V mogę naładować batkę 8.4V? :) Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 (edited) Mi nie dosyć że padła bateria stockowa to ( chyba na pewno) spaliła mi się ładowarka przez tą baterię. Sprawdzałem miernikiem- nie podaje prądu w ogóle. Kurcze jutro organizuje imprezę a została mi tylko ładowarka 7.2V 250 mA. Czyli o 2.4V mniej niż powinno.....Intellecta 9.6 tym nie naładuje.....chyba .... :( Jak pech to pech. Edited July 27, 2007 by vander Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 jak kilka dni temu się przyglądałem takiej ładowarce p&j to najlepsza nie jest...a co do zasięgu...testując kumpla m4a1 s-sys. II gen. zauważyłem to samo...byłem bardzo zdziwiony...skupieniem także [ mile ] Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Wszyscy piszą, że im się lufa nie chwieje. Mi też się nie chwiała - do dzisiaj. Wracając z czerwoną szmatą do respa zobaczyłem, że lufa chodzi na boki. Luz jest dosyć duży... Ma ktoś jakiś pomysł jak to usztywnić? (oprócz metalowego body :P ) Dziwnie, bo nie zderzyłem się ze ścianą ani drzewem, a lufa mimo to się obluzowała... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Zdejmij przedni uchwyt i dokręć tą metalową obręcz. Ja to robie mocując jedną część uchwytu tylko do pierścienia i dokręcam. :D Quote Link to post Share on other sites
ne0x Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 u mnie jest tak, że jak lufa się chwieje, ściągam rączkę transportową i na szynie - od rączki transportowej - koło lufy jest imbus, dokręcam to i problem z chwiejącą lufą znika - bynajmniej u mnie, nie wiem jak u reszty... Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 dokręciłem pierścień na przednim gripie i już się nie chwieje ;) Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Jakoś nie mogę znaleźć więc zapytam posiadaczy m4 s-system. Czy, można kupić w Polsce body metalowe do danej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Bedzie można dopiero na jesieni takie body kupić u krakmana. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 dokręciłem pierścień na przednim gripie i już się nie chwieje ;) Eee, który pierścień? Mam m16a3 i po wczorajszej strzelance zauważyłem że lufa lekko się na boki giba. Można jaśniej? :) Quote Link to post Share on other sites
ne0x Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 (edited) o ten pierścień chodzi... CLICK, tylko że musisz odchylić a dopiero pod tym znajduje się to do dokręcenia... chociaż... jak ja to dokręcam to dalej się chwieje i pomaga tylko dokręcenie imbusem pod rączką transportową na szynie... Edited July 29, 2007 by ne0x Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Ten pierścień jest dokręcony b. mocno a mimo to dalej sie lekko kiwa na boki, dokrecenie tego imbusu o którym mówisz też nie pomogło :???: I mam kolejnego zonka. Mam batke intellect 9,6V, ładowałem ją 8h i padła po ledwo 1 hi-capie... Natomiast kumpel z tuningowanym AK47 ma tez batke intellecta kupioną w ten sam dzień co moja, ładował ja na ładowarce 8,4V przez niecale 9,5h i na jego batce raz że mam większego rofa, dwa - wytrzymała jakieś 1500 kulek w jego AK... Czy przyczyna może być po stronie zepsutej ładowarki? Bo 2 dni temu upadla mi ze stolika z ok. 1metra. W sumie nic w niej nie szeleści ale... :( Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Ponownie załaduj 10 h :) Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Mówisz z doświadczenia czy jak? ;] Krakmani podają 8h... No nic, spróbuje ładować 10h na ładowarce od PeJota, jak nie pomoże to albo oddam ładowarke albo kupie nową ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts