Drakeus Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 A ja postukałem kilka razy hi-capem o hełm M1 i działa idealnie. Kwestia egzemplarza. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 (edited) a ja proponuje nie psikac wd 40 bo kiedys był o tym walny topic że ten specyfik sie nienadaje...parcieją przez niego uszczelki a plastik lubi trcić włściwości(wd40 zawiera spyrytus) skończyły mi się pestki to strzelałem starymi kulkami, które jeszcze dostałem do R6 takie żółte 0.20g strzelaj nimi dalej a pozamiatasz z HOP-up ,lufy i jak dobrze jeszcze pójdzie to z zębatek..Kulki które dostajesz z repliką(oprócz kulek z TM)odrazu wywal bo na pierwszy rzut oka sa ok ale im dalej w las tym więcej drzew(odkształcenia,nadlewki,rysy itp) Edited August 7, 2007 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 7, 2007 Author Report Share Posted August 7, 2007 Proszę nie besztać :) Pytam bardziej o M4 CQB niż o S-System ale mają te same flaczki więc - co jest główną bolączką zauważoną do tej pory w P&J II generacji? Quote Link to post Share on other sites
West Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 (edited) Zdecydowanie większość jej dziecinnych właścicieli którzy robią z tego tematu burdel. Edited August 7, 2007 by West Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 heh słuszna uwaga... główna bolączka...zapewne stockowa bateria i wiekszosc hi-cap w stocku... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 7, 2007 Author Report Share Posted August 7, 2007 http://asgshop.pl/produkt.php?id=532 A czy da się bez problemów montować różne akcesoria typu rączka z powyższego linku bądź inne kolby itp.? Zastanawiam się również gdzie prędzej dam radę zainstalować system CASV King Arms - do zwykłej M4 czy RIS? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Tylko czy to plastikowe body wytrzyma system CASV? Tu byś musiał zamontować sobie metalowe body, a w takim wypadku najlepsze by było body G&P, a idąc Twoim tokiem rozumowania, to nie lepiej w Twoim wypadku kupić wersji S-System? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 7, 2007 Author Report Share Posted August 7, 2007 CASV to nie S ;) Quote Link to post Share on other sites
DeXTeR69 Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Można gdzieś kupić metalowego front gripa do m16? Bo całą lufę zew już taką ma [; Quote Link to post Share on other sites
lupek Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 http://asgshop.pl/produkt.php?id=842 Moze od Ca będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Chodzi Ci o metalowe osłony? raczej nie dostaniesz. http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=741 Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Mam pytanko. Może i bardzo głupie... Ale jak odkręcić ten upierdliwy tłumik płomienia. W którą strone kręcić kurde? Kręce w lewo - nic, kręce w prawo - nic. Ani drgnie. Czy go wogóle potraktować? Quote Link to post Share on other sites
West Posted August 7, 2007 Report Share Posted August 7, 2007 Imbusem? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 8, 2007 Author Report Share Posted August 8, 2007 Najpierw musisz odkręcić maleńką śrubkę kluczykiem imbusowym, i dopiero możesz kręcić tłumikiem. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Ktoś próbował strzelać z tych replik kulkami 0,2 ? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 to może po kolei.. koledze chodzi zapewne o te osłony lufy zewn czyli to http://asgshop.pl/produkt.php?id=842 nawet w ostrym odpowiedniku frontgrip jest kompozytowy:D tak mi się wydaje...jedyne co to możesz kupić cały metalowy ale w szynach ris (i musisz wtedu wymienic body na metal bo ci go wyrwie w przeciwnym razie) Kulki 0,2g lecą daleko i wmiare celnie sam z takich strzelam(firma kulek jakich używam to G&G) jednakże przy seri jest niewielki rozrzut..<-dla mnie to + bo po co strzelać w 1 miejsce 30 kulek:Dnp Magazynek naprawiłem (stockowy hi cap)trzeba poprostu popatrzeć jak macie zamontowana w śrosku tę spręzynke oraz jak zamontowana jest ta zębatka która przychodzi na te kółko z łopatkami co pobiera kulki.Zębatka ta ma być zainstalowana wpukłą częścią do środka..Całosc wytrześ przesmarować olejkiem silikonowym kilka razy pokrecić bez kulek i powinno smigać... Zastanawia mnie jaka metalowa komora HU podejdzie pod nasze maleństwo:)czy np taka? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=148 czy taka też... http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2515 pozdro Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Kulki 0,2g lecą daleko i wmiare celnie sam z takich strzelam(firma kulek jakich używam to G&G) jednakże przy seri jest niewielki rozrzut..<-dla mnie to + bo po co strzelać w 1 miejsce 30 kulek:Dnp Dzięki za odpowiedź, kupuję M4A1 PJ a mam 4k kulek 0,2 i szkoda żeby się zmarnowały :P Quote Link to post Share on other sites
DeXTeR69 Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 (edited) Oki, dzięki za odpowiedź http://asgshop.pl/produkt.php?id=842 wydaje się pasować, ale Materiał: Tworzywo więc chyba nie da rady znaleźć metalowego. Nie wiem dlaczego macie z magami stockowymi problemy - u mnie po pokręceniu z minutkę strzela te paredziesiąt kulek :-P Co do kulek 0,2 wydają mi się co najmniej nie odpowiednie - chyba, że ktoś lubi trafiać ludzi po zakrętach lewych lub prawych :lol: Sam na początku ustawiłem hu na max i z 2k kulek 0,28g postrzelałem - bardzo dobry efekt :-F ale lepiej go tak nie męczyć i kupować 0,25, takie krakman polecił. Edited August 8, 2007 by DeXTeR69 Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 @-MARIO- Metalowa komora Hop-Up nie wejdzie. Pytałem już krakmanów jak kupowałem swój. Nie pasuje, tylko ta od P&J. Niestety musi byś dwu-częściowa. Chociaż jak "przełamałem" guna na pół, to zauważyłem, że tą drugą część idzie odkręcić tak więc +/- 50%, że jednak podejdzie. No ktoś musi to sprawdzić ;) Quote Link to post Share on other sites
tommy90 Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Jak wpakujecie metalową komorę jednoczęściową to jak macie zamiar "otworzyć" replikę? Repliki P&J otwierają się tak jak TM, czyli komora musi być dwuczęściowa. Ja tego problemu nie mam bo usunąłem uszy body i zastosowałem piny w górnej części body tak jak to ma miejsce w replikach emek z CA (pisałem o tym kilka postów wcześniej, nawet link dałem). I w takiej konfiguracji można wsadzić metalową jednoczęściową komorę, gdyż można wtedy wysunąć upper receiver. Ja idę się męczyć z chwiejnościa mojej lufy... Izolka-fix to jednak nie był dobry pomysł, bo zwalcza tylko skutki, a tu by trzeba było wyeliminować przyczynę... Jeszcze raz proszę: jeśli komuś też się chwiała na boki lufa zewnętrzna i równocześniej body "pracowało", a poradził sobie z tym problemem to proszę napiszcie jak to wyeliminować. Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 (edited) Dlatego, żeby mieć komorę jednocześciową trzeba kupić inne body. Np. og G&P? Co do lufy. IMO chyba się nieda. U mnie lufa nie chwiala się wyjątkowo długo, do czasyukiedy gun nie "spadł" (bo właściwie mocniej się oparł o łóżko). Cały gwint się w body poluzował i zamiast chwiać się lufa, chwieje się gwint wraz z lufą. Może dorkęcenie umbusu pod rączką transportową coś da ale raczej wątpie. Edited August 8, 2007 by MIG25_Radek Quote Link to post Share on other sites
sjod Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 i znowu cos sie stalo kolba kiwa mi sie na boki jak ja przykrecic?? Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 (edited) No i stało się, poszedł bezpiecznik, ale jeszcze gorsze jest to, że emka nie strzela na nowym bezpieczniku (taki sam 15A). Silnik w ogóle nie pracuje. Próbowałem nawet połączyć te dwa kable ze sobą bez bezpiecznika i dalej nic... :poddanie: Edited August 8, 2007 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
Uszak Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Czy M16a3 PJ ma także metalowe wszystkie części które w M16a3 JG są metalowe? Tj. :lufa z tłumikiem płomienia, zespół muszki, perścień przedniegochwytu, magazynek hi-cap, zwalniacz magazynka, selektor ognia, atrapa zwalniacza zamka, język spustowy, tylne przyżądy celownicze, rączka przeladowywania, klapka zamka, stopka kolby, szyna RIS pod rączką transportową oraz lufa zewnetrzna. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Tak, ale moim zdaniem "metal " jest gorszej jakości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts