fiolek Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Witam To ja się pochwale swoim g36c http://img217.imageshack.us/my.php?image=96074272st1.jpg Rof na poziomie 1540bb/minute moc to 72m/s na kulkach 0,25 i ustawionym hop upie Quote Link to post Share on other sites
Ruryk Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Chyba trafiłeś na jakiś słaby egzemplarz : |...72 m/s =216 fps :roll: (O ile dobrze liczę 1 m/s = 3 fps).....Z drugiej strony ładnie wygląda twoja Gienia,jeszcze machnij tam jakiś kolimator i będzię ekstra ;].Ale i tak w aktualnej wersji bardzo ładnie ;]. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted July 10, 2007 Report Share Posted July 10, 2007 Wiem ze kiepsko wine ponosił dystanser bo na maksymalnie dokreconym czy na zkreconym na minimum hop upie strzelał tak samo Poza tym z stocka GB zostały tylko styki i spust a cała reszta wymieniona Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Źle liczysz... 72 * 3 333 = 239 976 Poza tym to 0.25 więc na 0.2 będzie niecałe 300. Mimo wszystko - kiepsko coś... :( Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Witam Pisałem wyżej czym to było spowodowane teraz napewno jest te 360fps na 0.2 ale nie miałem okazji jeszcze zmierzyc. Bedzie wiecej bo bedzie dłuższa lufa:D Quote Link to post Share on other sites
francuz152 Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 jak myślicie szkielet tej gieni wytrzyma sprężynę m130 lub m140?? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 Kumpel śmiga na M140 tyle że w stockowym szkielecie CA...do jg nie wsadzałbym więcej niż m120.Chociaż różnie bywa. Quote Link to post Share on other sites
francuz152 Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 (edited) a czy może się coś stać reszcie giwery i tym rzeczom co są w gb jeśli szkielet pęknie?? Edited July 26, 2007 by francuz152 Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 a czy może się coś stać reszcie giwery i tym rzeczom co są w gb jeśli szkielet pęknie?? Może ale nie musi...kumpel śmigał z mp5 z pękniętym szkieletem i nawet o tym nie wiedział,strzelało normalnie...zależy w którym miejscu pęknie. Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 czy wkładając do g36c z JG lufe precyzyjną 363mm muszę coś jeszcze zmienić? gumkę wymieniam z automatu. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Raczej nie,troche dłuższa lufka niczemu nie zaszkodzi;) powyżej 455mm można śmiało wepchnąć cylinderek 0. Quote Link to post Share on other sites
piechcio Posted August 7, 2007 Author Report Share Posted August 7, 2007 No to na zakończnie tego tematu proszę o podanie taniego i dobrego zarazem tunningu G36C firmy JG cena i produkt :) Quote Link to post Share on other sites
komora Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Ostatnio wsadziłem do mojej giety dysze stock CA w celu sprawdzenia kompatybilności części i strzelał po 2 kulki, zmieniłem spowrotem na JG to strzelał normalnie, porównałem obie dysze i się okazało, iż dysza z JG jest dłuższa od tej z CA. Wychodze z założenia, iż wszystkie dysze są długościowo identyczne z CA, czyli mogą być lekkie kłopoty przy tuningu, zwłasza gdy ktoś chce wstawić Bore-Up. Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 Witam Ja majac FTK hurricane nie miałem problemu z podwójna kulka i wszystko ladnie strzelało. Postaram sie odnaleśc moja stara dysze JG i porównam długości moze to tylko wyjątek. Ktoś kiedyś powiedział "chinczyk chinczykowi nie równy" wiec kto wie? Quote Link to post Share on other sites
piechcio Posted August 9, 2007 Author Report Share Posted August 9, 2007 Ktoś napisał Proponuję to http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=483 , tylko dokup osobno dyszę do g36c/zostaw stockową. ALE CZY TO NIE JEST TYLKO DO AUGA ?? CHOCIAŻ NIE WIEM MAŁO SIĘ ZNAM NA TYM Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Witam Z tego co sie dowiedziałem od krakmanów to lepiej jest kupic dysze od AUG'a to w stocku jest dysza właśnie os niego a nie od g36c i kupujac dysze do g36c może pojawic się problem z nieszczelnością Quote Link to post Share on other sites
piechcio Posted August 12, 2007 Author Report Share Posted August 12, 2007 (edited) Z tego co mi się wydaję lub gdzieś słyszałem to przy wymienianiu lufy na precke to może byc jakis kłopot związany z komorą hop-up że jest ona niestandardowa. Czy jakbym kupił tylko precke to coś innego też trzeba kupić ?? A fiolek podaj jeszcze linka jak możesz oczywiście do tego twojego tłumika oraz do kolby pelnej i jaka jest ich cena dobra ?? Edited August 12, 2007 by piechcio Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 Witam Piecho ja nie miałem żadnego problemu po wymianie na precke, inni użytkowicy raczej też nie. Oto linki: KOLBA http://asgshop.pl/produkt.php?id=761 Tłumik http://asgshop.pl/produkt.php?id=735 Quote Link to post Share on other sites
piechcio Posted August 13, 2007 Author Report Share Posted August 13, 2007 Wielkie dzieki fiolek !! a wymieniales coś w swoim gearboxie ?? I jeszcze gdzie dostac pasek taktyczny do g36c. Jeszcze czy przy wymienianiu lufy na precke trzeba gumke zmieniac czy wystarczy kupic jedynie precke i zamontowac ?? Quote Link to post Share on other sites
sadam Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 ja mam pytanie odnośnie montowania tłumików.... czy kupujesz precke dł 247mm i po prostu dokręcasz tłumik, czy kupujesz precke na długość 247+tłumik(335) czyli precka 582?? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Pytanie zadane w taki sposób, że pewnie nikt nie zkapował o co chodzi. Jak chcesz mieć dłuższą lufę to kup dłuższą i wystającą częśc zakryje dokręcony tłumik. Jeżeli nie chcewsz nic ruszać przy lufie, wystarczy ci ta która jest, a tłumik montujesz tylko ze względu na estetykę to, na boga, po co wkładaqć dłuższą lufę!? Odkręć tłumik płomienia, dokręć nowy tłumik "dźwięku" i wuala! :D Quote Link to post Share on other sites
sadam Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 no to jeszcze raz: 1 co lepiej: zamontować tłumik, który jest przedłużeniem lufy, czy dłuższą lufę i zasłonić wystającą część tłumikiem?? 2 czy ten tłumik jest przedłużeniem lufy, czy zasłania wystającą preckę http://asgshop.pl/produkt.php?id=735 ???? Quote Link to post Share on other sites
komora Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 (edited) czy ten tłumik jest przedłużeniem lufy, czy zasłania wystającą preckę http://asgshop.pl/produkt.php?id=735 ???? To jest zwykły tłumik, a to czy włąciciel zasłoni nim dłuższą lufe czy zostawi aby tłumił to już tylko i wyłącznie jego decyzja. 1 co lepiej:zamontować tłumik, który jest przedłużeniem lufy, czy dłuższą lufę i zasłonić wystającą część tłumikiem?? Dłuższą lufe i załonić wystającą część tłumikiem. Edited August 14, 2007 by komora Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Po pierwsze,niema czegoś takiego jak tłumik w formie przedłużenia lufy(chyba że do socoma) tłumik jest właśnie po to żeby zakryć dłuższą lufe albo wytłumić dźwięk strzału lub dla samego wyglądu oczywiście,allegrowe plastiki poprawiające prędkość wylotową o 50fps to bzdura.liczy się lufa. Quote Link to post Share on other sites
piechcio Posted August 17, 2007 Author Report Share Posted August 17, 2007 a jesli bym kupił zestaw ten http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1587 to o ile by mi podskoczylo fpsów w moim g 36c z jg a nadal sie nie dowiedzialem czy jesli bym kupic preclufe to czy bym musial jeszcze cos wymieniac i czy mozna to zrobic samemu czy gdzies wyslac w celu upgrade'a ???? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts