SIERRA DELTA Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Właściwie już ustaliłem... 2003-2005 Quote Link to post Share on other sites
BASYLON332 Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Jeszcze bardziej zaweź jak wyżej napisalem do jednego roku albo najlepiej jednej operacji bądź bitwy wtedy będzie ci najłatwiej bo wierz mi to że w jakiejś wiosce w Iraku mieli na obie naprzykład woodlandy to nie znaczy że innej wiosce rok później nie biegali już naprzykład w MARPAT. Zabierasz się za okres w którym w korpusie zmieniało się umundurowanie i wyposażenie a z mojego własnego doświadczenia w reko wiem że co operacja jest inaczej i tak rekująć grunta z USMC pod Grenade inaczej składam szelki ALICE a pod zatokę albo Panamę inaczej. Quote Link to post Share on other sites
SIERRA DELTA Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 To jest temat który już odpowiedział na moję pytanie... http://polishmarine....p?page=fr_green Oczywiście ci wierze bo wyglądasz na takiego co się na tym zna... jednakże mam kontakt z kimś kto bawi się już długo w reko i to właśnie on stworzył ten temat podany w linku, ponieważ rekonstruje ten sam okres co ja. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Link nie działa. Quote Link to post Share on other sites
SIERRA DELTA Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 http://polishmarine....p?page=fr_green nie wiem dla czego, zaraz naprawię a teraz? http://polishmarine.pl/index.php?page=fr_green Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 (edited) Działa. Edited April 4, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
SIERRA DELTA Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 W artykułach na tej stronie jest też wyposażenie "pustynnych" FR Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Poszukuje informacji na temat bluz IWCS. Na sieci trochę malo rzetelnych informacji, a z tego co zrozumialem jest to poloczenie combat shirta i softshella noszona na termike bądź combat shirta. Ktoś używa i ma wrażenia z pierwszej ręki? Quote Link to post Share on other sites
Rogalez Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Ja zaś mam takie pytanie - czy zna ktoś i poleca jakieś strony (mogą być dla rekonstruktorów, obcojęzyczne itd.) o tematyce USMC ? Najlepiej, żeby zawierały nie tylko informacje o szpeju, lecz także taktykę, patenty, ciekawostki itp. ;) Quote Link to post Share on other sites
PPSB Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 (edited) Google.com :icon_biggrin: Trzymaj się języka angielskiego i sprawdzaj źródła znalezionych materiałów. Podesłał bym Ci pare fajnych pdf, ale śpiący jestem (odezwij się na PW) Edited May 18, 2015 by PPSB Quote Link to post Share on other sites
ForestUSMC Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 ogólnie lata 2000 - 2005 sa najbardziej przesranymi latami pod reko FR dlatego sam osobiście robię tylko do roku 99 ;) Nie ma to jak cudowna alicja . Quote Link to post Share on other sites
SIERRA DELTA Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 A czy orientuje się ktoś czy 1st recon batalion (nie force recon) używał połączenia LWH i CIRAS? Quote Link to post Share on other sites
TECQ Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Cześć. Chciałbym stylizować się na Marines z 31st. MEU. Konkretnie 2014-2015 działania w Korei. Napisze co posiadam lub co będę miał za niedługo: - marpat frog woodland - bellevile 500 - kopia micha 2000 (czekam na LWH) + cover + naciąg z uchwytem na nokto. + kocie oczy - nakolanniki bijan's (całe w CB) - m4 CTW zmienione body na g&p z oznaczeniami + luneta nn - kamizelka flc - gogle essopodobne Napewno do wymiany/kupienia idzie: - kamizelka, tylko pytanie na jaką? Co teraz używa MEU? SPC, czy może coś innego? - obecne gogle na ess nvg tan - luneta nn na acoga 4x32 - kolba i front w m4 na m16 (no chyba, ze może zostać m4- proszę o radę - colt MEU. I tutaj pytanie, czy colt Tokyo Marui 1911 MEU z oryginalnymi oznaczeniami springfield armory będzie pasował? Czy może lepsza będzie beretta? - kabura blackhawk? Jeżeli coś tu nie pasuje lub jest coś co mógłbym zmienić to proszę o podpowiedź. Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BASYLON332 Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Kamizelka IMTV będzie bardziej właściwa. Tak samo M16a4. M4 to raczej domena oficerów. Co do samego tematu to jak w google wpiszesz 31 MEU korea znajdziesz trochę zdjęć. Widać na nich i mundury leśne i pustynne. Quote Link to post Share on other sites
TECQ Posted August 7, 2015 Report Share Posted August 7, 2015 Dzięki za info o kamizelce i m16. Rzeczywiście jak się przyglądnąłem z boku to dopiero zauważyłem. Z przodu są podobne więc myślałem, że to SPC. A co z bronią boczną? Używają 1911 czy m9? Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 Witajcie. Szukałem już w tym temacie bo wydaje mi się, że gdzieś tu to było ale znaleźć nie umiem. Czy w Faludży w 2004 roku wszysktie zwykłe grunty używały plecaków ILBE czy nadal część używała Molle II w woodlandzie? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 W 2004 ILBE to była nowość i jeszcze rzadkość! Zdecydowanie więcej było MOLLE II, a także np starsze modele CamelBaków (Motherlode, BFM itp, ale stare wersje!). Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 dzięki za informacje ;) Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Witam ponownie. Poraz kolejny proszę o pomoc. Czy zawieszeniem do m16 używanym przez gruntów w Faludży było zawieszenie firmy Booniepacker? Bo na zdjęciach jest właśnie coś podobnego, a poza tym na metce jest również napis "patented" i numer NSN Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Nie mogę edytować. Zagłębiając się bardziej w temat natknąłem się jeszcze na jakieś zawieszenia 3 punktowe, nawet zawieszenia do Garanda (!), BHI itp. Teraz to już mam mętlik w głowie. Quote Link to post Share on other sites
asmo Posted June 22, 2016 Report Share Posted June 22, 2016 Mam szybkie pytanie bo wałkuje forum i się nie doszukałem czy czy do stylizacji (nie reko) przechodzą takie modyfikacje emki jak kolba ctr i dodatki magpulowe ? Czy raczej fr nie stosuje takich gadżetow? Quote Link to post Share on other sites
asmo Posted June 23, 2016 Report Share Posted June 23, 2016 (edited) kurcze nie mogę edytować ale odpowiem sobie sam widzę że mają takie kolby http://www.americans...con-platoon.php http://www.americans...force-recon.php http://www.americanspecialops.com/photos/view.php?i=/images/photos/force-recon/mrf-force-recon-platoon-hr.jpg&r=/photos/usmc/mrf-force-recon-platoon.php http://www.americanspecialops.com/photos/view.php?i=/images/photos/force-recon/force-reconnaissance-mrf-hr.jpg&r=/photos/usmc/force-reconnaissance-mrf.php Ktoś wie jakie to zawieszenie stosują do tych kolb ctr? Edited June 23, 2016 by asmo Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 USMC w 2011 w Afganie. Jakie m249? Widziałem w różnych konfiguracjach, z różnymi celownikami. Używali wersji mk2 na pewno ale widziałem też składane kolby itp. No i co do elcana to był też wsadzany? Widziałem może z nim 1 zdjęcie. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 USMC w 2011 w Afganie. Jakie m249? Widziałem w różnych konfiguracjach, z różnymi celownikami. Używali wersji mk2 na pewno ale widziałem też składane kolby itp. No i co do elcana to był też wsadzany? Widziałem może z nim 1 zdjęcie. Pozdrawiam! Mogę odpowiedzieć tylko jak to wygląda u gruntów. M249 używają głównie w tej wersji Lance Cpl. Nicholas W. Sainz, an assistant team leader in 1st Platoon, E Company, 3rd Light Armored Reconnaissance Battalion, provides security during operations in Helmand province on April 16, 2011. Sainz stood watch while other Marines conducted a search. Lufa 18" lub 21". Obie długości występują tak samo często, przynajmniej ja tak to odbieram. Podobnie tradycyjny dwójnóg i ten "ulepszony". Kolba najczęściej to ta teleskopowa Improved Collapsible Buttstock jak na fotce. Z optyki praktycznie tylko ACOG TA11SDO-CP lub bez. Widziałem też parę razy TA31RCO-A4CPA. Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 Tylko grunt mnie interesuje :P Czyli "stary" elcan nie wchodzi w grę? A jeżeli chodzi o plecaki używane w trakcie akcji to coś poza małym ILBE było? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts