junek Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 (edited) a preclufa to moze byc od emki ?? i czy silnik moze byc taki: silniczek -kable polecam wymienić w 2 kolejności po lufie i gumce hop up ponieważ są na prawde marnej jakości !proponuję niskooporowe z miedzi beztlenowej w silikonie fi 2mm pez porównania koszt groszowy... gdzie ja takie dostane? prosze o link z reszta czesci juz sie uporalem ze znalezieniem ;] Edited August 2, 2008 by chester Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 a preclufa to moze byc od emki ?? i czy silnik moze byc taki: silniczek gdzie ja takie dostane? prosze o link z reszta czesci juz sie uporalem ze znalezieniem ;] kable w sklepie z kablami ... RTV itp... o silniku jest wyżej napisane !!! a preclufa od czegokolwiek co ma 510mm (bo po co montować krótszą ) Quote Link to post Share on other sites
junek Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 (edited) ok dzieki za caly opis tego co mam wymienic :) p.s dzisiaj ja wyprobuje jak bedzie hasac w stocku ;) a upgrade zrobie za miech po nast wyplacie i sobie porownam z tym jak dziala tera a jak po tuningu Edited August 3, 2008 by chester Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Po pierwsze - mam kilka pytań, wątpliwości i niestety bardzo ograniczony dostęp do netu (tylko w pracy) więc proszę o zrozumienie i odpowiedz jeśli ta nawet już kiedyś padła. Po prostu nie mam czasu/możliwości przeczytać na spokojnie wszystkich stron obu tematów o R85. Oczywiście wiele wątpliwości rozwiał mi post Cichegoop (chyba dobrze odmieniłem ;-) )- dzięki. Pozostało jednak kilka niejasności więc: Po drugie pytania: -tłok, cylinder, sprężyna to wersje długie czyli pasują części od PSG. A czy również od SR 25? Chodzi mi przede wszystkim o tłok. - jakie głowice pasują do tłoka - zarówno do stokowego jaki i do tego od G&G (jeśli się zdecyduję na R85 raczej od razu go wymienię) - Cichyop pisze że stokowe zębatki mają przełożenie bardziej zbliżone do torque up. Proszę o potwierdzenie że standardowe zębatki - oczywiście w zestawie tłokowa od SR25, środkowa od M14 i silnikowa standardowa jak w boxie V2/V3 - nie będą działać. Proszę o potwierdzenie że chcąc wymienić zębatki potrzebuje kompletować zestaw Torque Up (lub zastosować coś z gotowych rozwiązań np G&G). - czytałem, że pasuje prowadnica sprężyny od boxa v3 czy to prawda? To chyba wszystko - na razie zapewne. Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
Przemo1994 Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Cześć A więc odrazu napisze do adminów że niemam zbytnio czasu na przegląganie 16 stron tematu i te pytanie juz moglo pasc a więc czy są już jakies nowsze wersje tej elki z lepszym blow back i mniej awaryjny ? Quote Link to post Share on other sites
konrad_es Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Jak nie masz zbytnio czasu to kiedy chcesz chodzić na strzelanki? Quote Link to post Share on other sites
Przemo1994 Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Na strzelanki zawsze znajde czas :D to jak bendzie odpowie mi ktos na moje pytanie :D ? Quote Link to post Share on other sites
DaRaQ Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 (edited) A więc pragnę podzielić się tą wiadomością ze światem. Stałem się szczęśliwym użytkownikiem L85A1. Na początku to to nie bardzo chciało strzelać... kulka leciała na porażającą odległość 25-30 m. Po wymianie HU na sylikon Guardera eLa przerosła me najśmielsze oczekiwania! dokładnie 53 m celnego zasięgu na Excelach 0,25. Strzelałem w drzewo o średnicy 20 cm. Kultura pracy także niesamowita. Można by ja spokojnie porównać do CA. W przyszłym tyg mam zamiar zrobić mały tuning- M120, Tłok G&G i zapewne nowe kable i MOSFET. Po zabiegach dam znać jak się będzie spisywać. Jedyny minus jaki ja odczułem to lekkie przeważanie repliki na tył. Lecz po przyłożeniu jej do ramienia wszystko się diametralnie zmienia ;). Po za tym prostota rozkładania- jeden pin z tyłu drugi z przodu- bach. Replika w dwóch częściach. W każdym razie chyba najlepszy chińczyk jaki wyszedł do tej pory! Polecam każdemu. Edited August 11, 2008 by DaRaQ Quote Link to post Share on other sites
junek Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 (edited) hmm jak narazie stockowo mi strzela na ok 35-40m w miare celnie tak ze trafiam w przeciwnika wiec co bedzie jak wymienie hu na silikona tj wyzej i preclufke :D ale poki co wydam kase na oporzadzenie (do konca sierpnia) i nastepnie kase przeznacze na tuning eLki ;] Edited August 14, 2008 by chester Quote Link to post Share on other sites
DaRaQ Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 A więc jak na razie wymieniłem Hopa i Dałem preckę 6,04 z Systemy. Powiem wam że nawet w stockowej konfiguracji te dwie rzeczy niesamowicie poprawiają osiągi. Może nie jeśli chodzi o FPS ale o zasięg i celność. PS: Wiecie co by było piękne? Gdyby ktoś wydał AG36 do L85 z G&G. Bo jak na razie jest tylko ze stara i nie pasuje ;/. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 (edited) Moglibyście opisać jak wyjąć dolny GB? Pewnie trzeba wybić wszystkie trzy piny? Ale co z „przedłużeniem” do spustu i selektorem? Edited August 18, 2008 by noah Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Może nie jeśli chodzi o FPS ale o zasięg i celność. fps to przede wszystkim zasięg.... po części również celność... czym szybkiej kulka leci tym jest mniejsze prawdopodobieństwo że zmieni tor lotu przez np. wiatr, dodatkowo daje bardziej prosty tor lotu =] ... Quote Link to post Share on other sites
DaRaQ Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 (edited) Wyrwałeś me zdanie z kontekstu :P. Chodziło o to że moc jakoś znacznie się nie powiększyła. Za to Zasięg skuteczny i celność nieporównywalnie. Edited August 19, 2008 by DaRaQ Quote Link to post Share on other sites
ciastus Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Warto kupic ta bron dla poczatkujacego gracza ?? Quote Link to post Share on other sites
junek Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 to jest moj 1 aeg i po prawie miesiacu uzywania i 3k wystrzelonych kulek (w tym z 500 na HU bo nie dokrecilem srubki :P ) jestem z niego zadowolony tak wiec warto kupic eLzunie bo to metal z przeciazeniem na bark jak real bron (dla tych co lubia ten efekt to duzy plus) co daje duza zwrotnosc (dobry do budynku i gdzies w krzaki) w krotka bron dluga lufa stockowo dosyc celna (i tak jak wczesniej pisano lekki upgrade i celnosc niesamowita) molby miec troszke wiecej fps ale to sie da zrobic ;] koszt 540 + przesylka + lekki tuning (dla fps i lepszego skupienia) i ladnie smiga ;) pozniej mozna upgrade na zywotnosc i mamy replike na lata (tak mi sie wydaje xD ) to tyle ode mnie pozdro Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 koszt 540 + przesylka + lekki tuning (dla fps i lepszego skupienia) i ladnie smiga ;) pozniej mozna upgrade na zywotnosc i mamy replike na lata (tak mi sie wydaje xD ) to tyle ode mnie pozdro popieram i dołączam się ! Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 (edited) We wrześniu będę rozkładał mojego stara żeby włożyć lepsze zęby i lepszy silnik. Postaram się wtedy zamontować AG36 w army. Przerabianie głowicy od V6 szczególnie guardera to ciężki kawałek chleba :/ ja do mojego Stara wstawiłem po bardzo długiej zabawie dremlem ale do g7g i army trzeba wycinać dużo więcej. Cięcie precyzyjne w stali nierdzewnej dremlem jest męczące :D EDIT: Na pewno trzeba będzie zrobić sobie przedłużenie lufy zewnętrznej. Bo w oryginale jak i w Starze Lufa zewnętrzna jest dłuższa o parę cm. Edited August 21, 2008 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
jw801 Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Co prawda repliki ze STARa, ale fajnie zobaczyć rodzinkę razem: http://www.starairsoft.jp/top_new_info/img/SAA_L85_1_L.jpg Cichy, to co zrobiłeś z jedną ze swoich elek przypomina wersję carbine. Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Cichy, to co zrobiłeś z jedną ze swoich elek przypomina wersję carbine. tak zgadza się tylko przypomina =] kiedyś wkleję fotkę bo coś dziś mi nie idzie nie wiem czemu ... Edited August 22, 2008 by cichyop Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) EDIT: Na pewno trzeba będzie zrobić sobie przedłużenie lufy zewnętrznej. Bo w oryginale jak i w Starze Lufa zewnętrzna jest dłuższa o parę cm. yy ale jedna rzecz, z tego co widziałem to replika stara jest krótsza, army i g&g są właśnie dłuższe.... Edited August 22, 2008 by cichyop Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Star- 785mm Długość całkowita standardowa Star- 820mm Długość z AG36 ARMY- 790mm Długość całkowita Pomiary wykonywane przed pięcioma minutami ;) Quote Link to post Share on other sites
DaRaQ Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 KicpA- gdyby udało ci się zamontować AG36 do eLki wychwalałbym cię pod niebiosa ;). Więc będę Cierpliwie czekał. Quote Link to post Share on other sites
swiatek Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 (edited) KicpA- gdyby udało ci się zamontować AG36 do eLki wychwalałbym cię pod niebiosa ;). Więc będę Cierpliwie czekał. DaRaQ to chyba nie będzie trudne... przecież AG36 jest montowany w L85A2 :uśmiech: Tu jest zdjęcie ukazujące dzielnego brytyjskiego żołnierza z jego eLka pod którą jest podczepiony ten granatnik. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić (jestem początkujący) ;-) Pozdrawiam $wiatek Edited August 23, 2008 by swiatek Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 No niestety to nie jest takie proste, żeby podwiesić ag36 stara do army - w starze jest zupełnie inny montaż foregipu, ale co nie zmienia faktu że jak będzie troszke czasu to z Kicpa pokombinujemy :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Ale replika granatnika jest zrobiona do L85 stara który znacząco różni się od elki army ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts