Medi Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 W tej droższej masz jeden magazynek "gratis" więcej. Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 (edited) To dlaczego taka róznica w cenie ? Krakmani swego czasu też mieli w tej cenie (255). M58 wykonana przez firmę New Star(inaczej KART) w porównaniu do pierwszych chińskich replik karabinów snajperskich jest wykonana o niebo lepiej! Każdy detal jest dopracowany a mechanizm zapewnia 400-420 FPS-ów w "stocku". Bezczelna obłuda. O ile kawałek teflonu można nazwać "dopracowaniem". Dużo lepiej wykonano MP001, osiągi marne, ale mechanizm zapewniał jako taką powtarzalność cyklu pracy. I na pewno elementy nie pękały w rękach. Edited May 7, 2009 by Brayli Quote Link to post Share on other sites
rocky3333 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 a jaki zasięg ma te m58 w stocku ? Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 (edited) Na dole po lewej masz taką opcję "Wpisz słowa kluczowe". Jak wpiszesz 'zasięg' i klikniesz 'Przeszukuj Tematy' to pojawi Ci się lista odpowiedzi z tego tematu. Wiem że to niełatwe, dlatego napiszę jeszcze raz: Na dole po lewej jest okienko "Wpisz słowa kluczowe". Jak wpiszesz w nie 'zasięg' i klikniesz 'Przeszukuj Tematy' to pojawi Ci się lista odpowiedzi z tego tematu. Tam jest napisane ile zasięgu. Mam nadzieję że pomogłem. Edited May 8, 2009 by Brayli Quote Link to post Share on other sites
rocky3333 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 dobrze myslisz :) Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 I na pewno elementy nie pękały w rękach. Coś Ci pękło w ręce? Może żyłka? Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Replika do najlepiej wykonanych i dopracowanych nie należy, ale mi tam nic nie pękło w rękach. Zasięg w stocku to jakieś 45 metrów. Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 (edited) Coś Ci pękło w ręce? Może żyłka? Pękła blokada mechanizmu spustowego podczas wysuwania z plastiku, podobnie jak odpadł łepek od śruby przy odkręcaniu. Jak najbardziej codzienne zjawisko. P.S. Zaznaczam że replikę rozbierałem prosto z pudełka, fabryczną, celem przeglądu zerowego. Edited May 11, 2009 by Brayli Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Miałeś pecha :P Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 (edited) Edited June 3, 2009 by lemonzawodowiec Quote Link to post Share on other sites
kuba117 Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 (edited) A, podsumowując lepiej kupić MP001 czy M58? Oczywiście dla początkującego snajpera. :uśmiech: A i gdzie kupić MP001 bo tylko znalazłem na taniemilitaria i metalgun. :smutny: Edited June 6, 2009 by kuba117 Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted June 9, 2009 Report Share Posted June 9, 2009 Kupić BAR10 JG lub VSR11 HFC. Quote Link to post Share on other sites
Ezreal Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Chciał bym zamontować jakiś w miarę rozsądny cenowo tłumik do tej repliki ale nie za bardzo wiem jak to zrobić i jaki kupić. Zastanawiałem się nad taką przejściówką http://www.taiwangun.com/shop,show,1433 lub takim tłumikiem http://www.taiwangun.com/shop,show,1122 ale ludzie od krakmana powiedzieli mi, że ani jedna ani druga część nie będzie pasować. Więc nie wiem czy jest jakiś sposób na dopasowanie jednej bądź drugiej części bo jednak nie chciał bym kupić czegoś czego nie będę mógł użyć potem. Lub może jest jakaś alternatywa. Co do przejściówki to jest tylko pytanie jaką wielkość ma końcówka wchodząca do lufy, jeśli się zmieści to w takim razie zawsze coś można wymyślić żeby ją zamontować. Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 (edited) Po co bawić się w kupowanie przejściówki i tłumika do tak taniej repliki? Ja samodzielnie robiłem tłumik, który spełnia swoje zadanie. Dwie rurki pcv, klej, taśma i filcowe wkładki do butów. Co prawda łatwo schodzi z niego farba, ale owinąłem go jakimś niby-camo. Muszę jeszcze popracować nad końcem tłumika, bo trochę przykro wygląda ; ) . Edited June 20, 2009 by lemonzawodowiec Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Mógł by ktoś zrobić zdjęcie komory hop up ? Nie da się edytować . Nie zauważyłem foty komory na 4 stronie :P ale jest z zewnątrz tak sama jak w vsr . Przymierzam się do kupna tej m40 . Tylko niech ktoś mi powie czy tłok ma taką samą średnice jak w vsr ? Quote Link to post Share on other sites
ZeneQ_BS Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Panowie, bylaby jakas osoba ktora zrobila by mi czesci zamienne ? Nie potrzebuje wielkiej ilosci fps wystarczy mi tyle, byle by byla celna i aby dzialala.... Jezeli bylaby taka osoba ktora dorobila by mi seary ze stali (oczywiscie za oplata) Prosze na PW. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Też mi się wydawało, że komora jest taka jak w VSR, jednak dexter zdementował to. Ja jednak sprawdzę w SpecShopie z komorą jakiejś lepszej firmy i napiszę. Pasują sprężyny od VSR. Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Zenek, połamały Ci się seary, czy chcesz wymienić profilaktycznie? Stockowe są dobre (przynajmniej w moim przypadku, w końcu to chińczyk), po 10 tyś. kulek praktycznie nie ma śladów zużycia, zarówno na piston jak i trigger searze, tak więc jeśli nie zamierzasz wstawiać mocniejszej sprężyny, myślę że nie ma sensu wymieniać searów. Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted July 18, 2009 Report Share Posted July 18, 2009 Też mi się wydawało, że komora jest taka jak w VSR, jednak dexter zdementował to. Ja jednak sprawdzę w SpecShopie z komorą jakiejś lepszej firmy i napiszę. Pasują sprężyny od VSR. wewnątrz może być inna ale jak jest taka sama zewnętrznie to pewnie wejdzie do lufy . A mógł byś zrobić foto jej ? zewnątrz Quote Link to post Share on other sites
wados Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 czyli części vsr pasują do tej snajperki ? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Nie nie pasują Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 (edited) Rozumiem kolegę Lemona, Karabin jest bardzo komfortowy przyjemny w dotyku, dobrze wyważony i obsługuje się go naprawdę bajecznie. M40A1 nie jest tak duże i ciężkie jak jej armijne i policyjne siostrzyczki M24 SWS i Model 700 PSS, jest o wiele krótsze i lżejsze bardziej się sprawdza jako karabin zwiadowcy Scout Snipera niż typowego snajpera. A użycie karabinku w akcji jako snajper jest nie ocenione, leżąc w trawie wpatrzony w lunetę wyczekując ofiary leciutko odsuwasz bezpiecznik, lekko pociągasz za spust słyszysz strzał i okrzyk: "Dostałem! K*** skąd?!" 8-) :lol: a wiem co mówie: Edited November 1, 2009 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 (edited) Moja M40A1 TERAZ Dwojnóg Harris (replika) Luneta M3 Leopold Paitjob w przyszłości: lufa 6.02mm 455mm gumka Edited November 6, 2009 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Witam, W temacie jest napisane że komora od VSR jedynie pasuje, natomiast części od replik elektrycznych jak Gumka i Lufa pasują do M40, więc może ta komora też by pasowała? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5405 czy waszym zdaniem ma inny kształt albo coś, jeszcze się jak co podpytam w SpecShopie jakie ma wymiary itp. Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Witam, W temacie jest napisane że komora od VSR jedynie pasuje, natomiast części od replik elektrycznych jak Gumka i Lufa pasują do M40, więc może ta komora też by pasowała? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5405 czy waszym zdaniem ma inny kształt albo coś, jeszcze się jak co podpytam w SpecShopie jakie ma wymiary itp. Nie nie podejdzie . Prędzej już ta http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5404 ale to też nie jest pewne Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts