pwmb Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Mam mały problem. Przymierzam się do zakupu karabinu M14 tylko nie wiem który wybrać. Czytałem tematy o M14, ale nikt nie zrobił porównania tych dwóch modeli. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1303 to jest ten z TM http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=744 a to z CA Chciałbym robić stopniowy upgrade i w końcu zrobić z tego karabin wyborowy. Proszę o radę bardziej doświadczonych "ASG -graczy" Z góry dzięki!! :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 CA dopiero co wprowadził swoją czternastkę wiec nie wiele wiadomo. Co do TMa wiadomo że przy stopniowym tuningu na początku będziesz musiał wydać sporo kasy, to co trzeba wymienić do sprężyny m120 zawarte jest z zestawie guardera(ok 450zł). a znając CA d m120 wystarczy tylko spring ;-) Ja to się bym nawet nie zastanawial TM czy CA kupiłbym(i może kupie :uśmiech: ) M14 CA, mimo że wiele o niej nie wiadomo to wydaje mi sie ż to będzie lepszy wybór. PS. Na jakieś konkretne informacje na temat CA trzeba będzie poczekać pewnie z miesiąc, albo szukać na zagranicznych forach bo tam już trochę jest. Quote Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Powstrzymajmy się od spekulacji. Niech się wypowiedzą użytkownicy CA i TM. Quote Link to post Share on other sites
darthmateusz Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Kurde...cały czas brak odzewu. Coś niewielu tych użytkowników, Damn...A planuje zakupic niedługo to cacko z CA. W sumie to już się zdecydowałem. Przydałyby się tylko informacje jakiej baterii najlepiej używać do tej eMki. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 A M14 to jest eMka? Myślałem, że słowem "eMka", określamy tylko karabiny z rodziny M16 :) . Do Upgrade'u M14, myślę że wystarczy http://asgshop.pl/produkt.php?id=1855 , chyba że masz więcej kasy na: http://asgshop.pl/produkt.php?id=972 . To by już było cacko do potęgi. Na karabin wyborowy będzie to idealny tuning. Myślę, że chcesz z tego zrobić M21, to jeszcze do tego luneta ACOG, albo zwykła 4x40/50E np. Edenberga i dwójnóg do karabinów snajperskich P&J z Krakmana za 99zł (metalowy, teleskopowy). Jest na szynę montażową, dzięki czemu możesz go złożyć wzdłuż lufy, albo wzdłuż łoża - jak CI wygodniej. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted July 12, 2007 Report Share Posted July 12, 2007 A M14 to jest eMka? Tak to też jest eMka. Dlaczego od razu uważasz że to ma być M21? Może chce zrobić z tego (takie jakie było pierwsze przeznaczanie) karabin szturmowy?? Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Dlaczego od razu uważasz że to ma być M21? Może chce zrobić z tego (takie jakie było pierwsze przeznaczanie) karabin szturmowy?? Karabin szturmowy to to nie jest i nie miał być. "Battle rifle" z angielskiej terminologii to nie karabin szturmowy. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 A dosłownie karabin bitewny. Uwierz mi że to miał być karabin szturmowy a nie snajperski. Quote Link to post Share on other sites
Haron666 Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 (edited) Chciałbym robić stopniowy upgrade i w końcu zrobić z tego karabin wyborowy. bo tak napisal a m14 z luneta to jak mi sie wydaje m21 ale to tylko moje zdanie a co do emki to w zargonie nie spotkalem sie z emka w odniesieniu do m14 Edited July 20, 2007 by Haron666 Quote Link to post Share on other sites
Basillius Posted September 18, 2007 Report Share Posted September 18, 2007 Witam. Zbieram powoli pieniążki na swój pierwszy karabin ASG. Zdecydowałem sie na M14 i chciałbym zawczasu wiedzieć co kupić. Z tego co mi wiadomo TM i CA są wiodącymi markami w branży ASG. Ponawiam zatem prośbę o wypowiedzi posiadaczy wersji CA jak i TM, ewentualnie jakieś rzetelne porównanie dla nooba. Dodam, że moje doświadczenie z air softem ogranicza sie do bazarowego glocka za kilkanaście złotych. :???: pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Miałem kiedyś podobny dylemat ... Rozwiązanie przyszło z najmniej oczekiwanej strony... "Jak masz kupować CA i go wzmacniać to lepiej kup AGM i zrób tuning i tak wymieniasz wszystko wewnątrz a tu przynajmniej trochę zaoszczędzisz..." Nie podam z jakiego to sklepu bo nie chcę robić przykrości kolesiowi z serwisu. Chyba miał trochę racji... Quote Link to post Share on other sites
Basillius Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 (edited) No tak, tyle, że jak wspomniałem jestem zielony i raczej biedny (na spluwę zbieram smażąc gofry :D), więc z tuningiem to się raczej wstrzymam. Bardziej chodzi mi tu o niezawodność broni... Edited September 26, 2007 by Basillius Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Jeżeli chodzi o stock to zdecydowanie CA Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 Tylko TM. Widziałem wiele TM'ek w akcji i mogę śmiało je polecić. Żaden AGM, Kart czy CA im nie dorówna. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 czyli jesteś w punkcie wyjścia... CA to ostatni z wypuszczonych modeli i nie ma wad poprzedników ;) Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 (edited) A strzelałeś z M14TM lub GnG stock i M14CA stock, że wygłaszasz takie "prawdy"? M14 TM to jedna z bardziej udanych replik moim zdaniem. Jeśli ktoś lubi ten "styl" (długi i nie poręczny kawał kloca), to wybór jest prosty i oczywisty - TM. Przyjemnie się ją upgraduje, bo w zasadzie na każdym "etapie" strzela bardzo "kulturalnie". Edited October 8, 2007 by RAI wilku Quote Link to post Share on other sites
SuRy Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Mam bardzo podobny dylemat... A widzę, że od ostatniego posta już sporo czasu minęło... W każdym razie nie wiem czy kupic M14 CA czy moze M14 AGM. Początkowo miał to być AGM, ale niestety niewiem na jakim sklepie można go stuningowac... Bardzo prosze o odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 (edited) A opcja szukaj Cię gryzie czy Ci ucieka?? W razie czego - złapiesz ją w moim podpisie. O AGM i o CA są osobne tematy. Poza tym to inna półka cenowa i jakościowa. A jeśli chińskie M14 - to tylko Cyma. Edited February 8, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Jasne że CA :roll:. Co to w ogóle za porównanie jest.. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Podeprzyj swoje zdanie argumentami. Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Jako użytkownik wersji od Cymy, jest doskonale obeznany z wersją od CA ;) Osobiście słyszałem, że wersja od CA jest najgorzej wykonaną M14 z trójki CA, TM i G&G, ale nie będę się przy tym upierał, bo po prostu nie miałem jej w rękach dłużej niż minute. TM nigdy mnie nie zawiodło, CA i G&G owszem, wręcz za często, a osiągami są do siebie bliźniaczo podobne. Do tego M14 od TM to jedna z lepszych replik wyprodukowanych przez tą firmę (obok P90, Thompsona, AK i Type 89), więc morał mojej wypowiedzi nasuwa się sam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts