ravic Posted October 23, 2007 Report Share Posted October 23, 2007 do 380 fps spokojnie wystarcza 0.20. Powyzej juz 0.25. Ale serio jest o tym temat :/ . Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Czy w m4 s (stała kolba) bateria znajduję się w kolbie ? Jak się ją zdejmuje ? Dałoby radę wstawić tam kolbę modstock od boyi ? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 24, 2007 Report Share Posted October 24, 2007 Akurat ten model to jest taka mała ciekawostka, gdyż jak pisze sklep: Karabinek w wersji ze stałą kolbą, jednakże same podłączenie akumulatora i miejsce na niego zostało w chwycie przednim. W samej kolbie jest miejsce na zapasowy akumulator. .Czyli w tym wypadku możesz smiało zamontować kolbe Modstock bez miejsca na baterie ( http://gunfire.pl/product-yid-1152189735-K...u-MODSTOCK.html ) . Quote Link to post Share on other sites
Elladan Posted October 25, 2007 Report Share Posted October 25, 2007 Witam. Wprawdzie jest to temat o M4 RIS, ale ponieważ jest to jedyny aktywny temat o Boyi, uzewnętrznię swoje wątpliwości tutaj. Otóż mam wersję CASV. A w środku, w pudełku była także taka część. Moje pytanie brzmi: Czy ktoś wie co to takiego i co najważniejsze, gdzie to zamontować ? A może dostałem to jako "bonus"? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 (edited) A to wytwór mojej chorej wyobraźni: klik w obrazek by powiększyć Puszka narazie pusta ale niedlugo sie w niej laser pojawi. Reszta stuffu działa. Kolimator Acog od Walthera. Wymieniłem gumke hopa na stockowa King Arms bo oryginalna nie działała. Edited October 26, 2007 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Wymieniałem dziś gumkę stockową Hop-Up na Systeme. Później na A.S.G. Shopie ( http://www.asgshop.pl/technika.php ) przeczytałem żeby uważać aby dystanser (ta, dopiero się o nim wtedy dowiedziałem hahaha.gif ) nie wypadł. Wydaję mi się że nic mi nigdzie nie upadło. Jeżeli jednak to się stało, to czym to grozi icon_exclaim.gif ? I czy w tej M4 taki dystanser łatwo może wypaść icon_exclaim.gif ? No ale złożyłem wszystko razem i wszystko działa. Jeszcze na dworzu strzelać nie próbowałem, więc nie wiem jak zasięg po wymianie gumki. W sensie czy nie spier...oliłem z tym dystanserem. Bo jak tak to sciana.gif Słyszałem że wymiana gumki nic nie da i że należy jak już wymieniać to całą komorę.Czy to prawda? Do mnie dojdzie ta replika w poniedziałek. Napiszę coś. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Słyszałem że wymiana gumki nic nie da i że należy jak już wymieniać to całą komorę.Czy to prawda? Nie nabijaj sobie bzdurnie postów. Poczytaj, poszukaj. Do mnie dojdzie ta replika w poniedziałek. Wszyscy bardzo się cieszymy, ale co to nas obchodzi ? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 (edited) Wymiana gumki na jakąkolwiek inna to jest taka różnica jak pomiędzy "strzela" a "nie strzela". Więc pisanie ze wymiana gumki nic nie daje to raczej bzdura. Wymiana gumki i poprawne złożenie komory hopa, oraz dociśnięcie rzeczonej do GB daje wiele! Podczas wymiany gumki zauważyłem równierz głowice tłoka i musze stwierdzić ze uszczelka jest koszmarna, ma jakies tragiczne nadlewki i guma jest bardzo twarda(sprawdzane organoleptycznie). I spręzyna koszmarnie pożera szybko baterie, koniecznie trzeba wymienić na jakąś o nieregularnych zwojach i normalnej jakości . A i ciekawostka: na strzelance jakimś cudem mag w podczas jednej akcji sam wyskoczył z gniazda :P . Magi wpinam uderzając w nie od spodu dla pewności , wiec pilnujcie swoich magów :P Edited October 28, 2007 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Mad Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Siema. Dzisiaj przyszedł mój karabin, no i kaszana, bo wrzuciłem baterie do puszki, podłączyłem, zająłem się montowaniem puszki na szynie i po chwili spostrzegłem dym wydobywający się z atrapy Oo. Rozłączyłem wtyczki natychmiast, na baterii niema jakiś śladów przepalenia ale była gorąca. Nawet nie zdążyłem sprawdzić czy karabin na tej baterii strzela. Na Sanyo kumpla było ok, strzelało, chociaż podpinaliśmy ją na chwilę(nie chciałem zjarać baterii kumpla :P ). Stock podpięty pod rozładowywarkę Marui nie grzał się ani nic, lampka świeciła normalnie. Ale może to nic nie znaczy bo chyba moc jaką zużywa rozładowywarka jest mniejsza. Generalnie to nie wiem co myśleć :P , czy dokupić baterię czy odesłać bo może w środku coś się krzaczy. Jutro będę rozmawiał z BOKiem. Teraz to najchętniej bym oddał w cholerę :-F . A i dokupiłem gumkę guarder którą mi od razu wymienili ale z wyżej wymienionych powodów nie testowałem:P. Może ktoś miał podobny problem? Jakieś rady? :) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Ja na starcie wymieniłem baterie.....i tobie radze to samo. Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 (edited) Do mnie replika doszła wczoraj jednak mam problem. Ładowałem akumulator od godziny 18 do ok 2 w nocy bo usnąłem... i kiedy rano podłączyłem to karabin nie strzela owszem czuć szarpnięcia silnika i tyle. Wczoraj kiedy ładował się już z 3 godziny to też podłączyłem to naciskałem spust bez magazynka i słychać było jak strzela bez kulek ale po prostu strzelał. Czy mam znowu naładować baterię? Proszę o pomoc Edited October 31, 2007 by Combattre Quote Link to post Share on other sites
hoog Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 ... Ładowałem akumulator od godziny 18 do ok 2 w nocy bo usnąłem... i kiedy rano podłączyłem to karabin nie strzela owszem czuć szarpnięcia silnika i tyle. Wczoraj kiedy ładował się już z 3 godziny to też podłączyłem to naciskałem spust bez magazynka i słychać było jak strzela bez kulek ale po prostu strzelał ... Mam dokładnie to samo. Najprawdopodobniej mamy baterie do bani (takie nam się egzemplarze trafily :wink: ). Ja swoją ładowałem za pierwszym razem 3,5h (według 'wzoru'). Starczyło na wystrzelanie prawie całego hi-cap'a. Następnym razem ładowałem go 6,5h. Starczyło na wystrzelanie 3 hi-cap'ów. Trzecim razem ładowałem go też 6h. Starczyło na niecałego hi-cap'a. Albo mamy walnięte baterie i nie trzymają napięcia, albo baterie są za słabe w stosunku do sprężyny jaka siedzi w replice. W chwili obecnej nie ważne ile bym nie ładował baterii, na następny dzień nie pociągnie sprężyny. Na dniach dam baterię znajomemu, żeby sprawdził jak się będzie zachowywała w stock'owym kałachu. Być może batka jest dobra, ale nasze repliki za mocne spręzyny mają. Quote Link to post Share on other sites
Combattre Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 Mam sprężynę 120 . po konsultacjach dowiedziałem się że za długo ładowałem baterię a potem zostawiłem ja podpiętą do ładowarki i to mogło być przyczyną. Quote Link to post Share on other sites
Mad Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 a nie palą się wam może? :P ... ja postanowiłem że dokupię 8.4 Intelecta i sprawdzę czy będzie działało, a potem będę się martwił :killer: Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted November 4, 2007 Report Share Posted November 4, 2007 (edited) A tu już ze zrobionym własnoręcznie działającym tłumikiem dzwięku. (jak bede mial chwile zrobie poradnik ja takowy wykonac). klik by powiekszyć Edited November 4, 2007 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Mad Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Kupiłem batkę Intellecta 8.4 i śmiga aż miło ;-) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Hej, dziś dostałem m4 s-system (stała kolba) od boyi. Próbowałem założyć grip, ale nie dałem rady. Może ktoś mi napisać (najlepiej z obrazkami) jak go założyć. Z góry dziękuję. Przepraszam za takie pytanie, ale nie chcę go uszkodzić. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
hoog Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Może ktoś mi napisać (najlepiej z obrazkami) jak go założyć. Najpierw odkręcasz pokrętło na spodzie gripa. Potem nasuwasz gripa na szynę RIS i przykręcasz pokrętło. Musisz wiedzieć, że gripa się nie 'przyczepia' a 'nasuwa' (w miejscu gdzie się zaczyna szyna RIS). Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Czy do tej kolby: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=752 będzie pasować taka bateria (chodzi mi o rozmiar): http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=223. I jeszcze jedno, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tej kolby? Jeżeli ktoś uważa, że się ona do niczego nie nadaję, to proszę, niech zaproponuję coś w granicach 150-200 PLN w co wsadzę baterię, żebym się pozbył atrapy lasera. Quote Link to post Share on other sites
Krakatau Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 To może ja się pochwale moją emką, na początek zdjąłem puszkę i wywaliłem ją do śmieci. Dla baterii uszyłem ubranko i przymocowałem ją do szyny. Dodałem tez lunetę, którą zamontowałem na rączce. Efekt jest taki, ze dziwnie wygląda i doskonale strzela :P Foto: http://img216.imageshack.us/my.php?image=m4a1po8.jpg Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 I wygodnie Ci się z tego strzela ?! Próbowałeś niskich montaży? Quote Link to post Share on other sites
hoog Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Czy do tej kolby: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=752 będzie pasować taka bateria (chodzi mi o rozmiar): http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=223. Nie będzie pasowała. To tej kolby będzie pasowała taka bateria: http://asgshop.pl/produkt.php?id=1693 I jeszcze jedno, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tej kolby? Jeżeli ktoś uważa, że się ona do niczego nie nadaję, to proszę, niech zaproponuję coś w granicach 150-200 PLN w co wsadzę baterię, żebym się pozbył atrapy lasera. Ja taką kolbę mam w swojej eM'ce. Trochę luzów ma i majta się, ale z tego co wyczytałem na forum, każda tego typu w tej cenie tak ma. NIe jest to jakaś tragedia, a jeśli Cię to bardzo będzie denerwowało, to trochę taśmy izolacyjnej załatwi sprawę. Druga sprawa to to, że baterie latają w kolbie i się 'obijają' o obudowę. Można sie to tego przyzwyczaić lub nauczyć się biegać tak, by nie machać bronią na lewo i prawo. Ja osobiście owijam baterie cienką warstwą szmatki by siedziały ciasno i się nie ruszały. Quote Link to post Share on other sites
Krakatau Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Hawk14 nosze Google wiec gdy miałem lunetę nisko celowanie nie było wygodne, musiałem dociskać twarz do kolby. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 No cóż- mam małe doświadczenia z lunetami i optyką. Ale jeżeli tak mówisz to ok. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Khm, luneta, na szynie na rącze i wysokich pierścieniach... no nie wiem... A puszke mogłes mi oddać/odsprzedać, zamiast wywalać :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts