_bartus_ Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Aha, jeżeli zamek wam nie zostaje w tylnym położeniu po opróżnieniu maga, to HFC ma tak samo - za słaba sprężynka w magazynku albo podobna przyczyna. W KJW zostaje, w HFC od wielkiego dzwonu zaskoczy. Czy to znaczy ze magi KJW są lepsze od np HFC? Można by sobie kiedyś taki sprawić. Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 A w Bellu zamek zostaje tylnym położeniu jak sie maga od spodu dociśnie, tak zauważyłem u siebie... no chyba ze gazu mało, to wtedy dociskanie nie pomoga. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Czy to znaczy ze magi KJW są lepsze od np HFC? Można by sobie kiedyś taki sprawić. co do szczelności, to nie, ale przynajmniej blokada zamka na nich zaskakuje. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 Ja nie mam żadnych problemów ze swoją blokadą zamka w HFC. Zawsze działa. Problem może polegać tylko na tym, iż sprężynka zwalniacza zamka może być nieprawidłowo zamontowana, wtedy po ostatniej kulce zamek nie zostanie w pozycji tylnej... :) Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) Mam rozwiązanie na wszystkie problemy! trzeba poprostu dać pare warstw malutkich kwadracików ( około 5 ) power tape, albo jakimś dobrym klejem do plastiku wydłużyć dopychacz o milimetr. Zamek zostaje z tyłu po ostatniej kulce i miałem jeszcze problem, że musiałem ręcznie machać zamkiem żeby kulka została podana do komory. Problemu nie ma, właśnie po tym patencie z wydłużeniem dopychacza :) Nie mam pojęcia jak, ale to działa :D Edited January 28, 2008 by 4dvent Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 (edited) Tylko wiedz o tym, że jest to najdelikatniejszy i newralgiczny element tej repliki i często się łamie (tak jak mnie się to właśnie stało) i lepiej pomyśleć jak to utwardzić niż doklejać cosik do tego Edited January 28, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Może by to okleić czymś gęstszym np poxipol.Przedtem delikatnie zeszlifować powierzchnie.Próbował ktoś? Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Niestety nie dysponuje tą cześcią w zapasie więc jak ktoś by miał uszkodzoną z tych co kupili na Gunfire to chętnie pokombinuję co z tym zrobić Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 Może by to okleić czymś gęstszym np poxipol.Przedtem delikatnie zeszlifować powierzchnie.Próbował ktoś? Ja właśnie sie chyba do tego zabieram. Jak coś wymyśle to dam znać, ale i tak jej chwilowo nie mam jak przestrzelać, bo mi sie gaz skończył :P Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Można nabyć ta część na www.tajgun.pl Trzeba o nią zapytać i zamówić mailem. Koszt to 40zł i przesyłka. Część firmy HFC więc powinna być mocna. Jak przyślą to powiem jak to wygląda. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 A masz link do tego elementu u Krakmana? Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Sorki adres stronki to tajgun.pl Nie ma tego u krakmana. Tajgun to importer HFC i maja części, ale na stronie ich nie ma trzeba o nie zapytać. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Tajgun to właśnie Krakman ale już do niech napisałem z zapytanie. Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Krakman to Taiwangun a nie Tajgun. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Oops moja pomyłka :wink: Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 No właśnie :-P Jak ja dostane to powiem co i jak.Podałem im fotkę tej części od marui żeby uniknąć pomyłki.Okazało się że mają i zamówiłem.Część wykonana z tworzywa.Ta z Bell-a to chyba jakiś plastik co? Wszystko 54zl. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 I zrób od razy fotki tej nowej cześci Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Roger :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 (edited) Dostałem odpowiedź z Tajguna Już nie ma :cry: Edited January 30, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 A nie mogą jej sprowadzić? Możesz ich popytać przez gg. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Zapytałem przez mail bo nie zauwazyłem GG Masz numer? Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Kliknij pomoc online.Uruchomi sie gg z ich numerem. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Dostawa dopiero za jkieś trzy miechy Twoją dziś wysłali chyba bo tak mi napisali Powiedzieli, że jak będzie pasować zamówią wieksza ilość tylko trzeba dac Im znać Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Część dostałem dzisiaj.Pasuje.Nie wiem jak wygląda abs ale część wygląda bardziej chropowato i nie świeci się jak ta z BELL-a,a popychacz widocznie masywniejszy (tzn. deko szerszy).Jak długo będzie chodził zobaczymy ale wygląda solidniej. ps. miałem zrobić zdjęcie ale jak tylko dostałem zamontowałem i postrzelałem trochę :uśmiech: Teraz tylko wymienić gumkę hop-up i może magazynek ale to drugie to już koszt 150zł(HFC).Pożyjemy zobaczymy. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Na Allegro ostatnio widzialem Marujowski magazynek za 100zl. A w zagranicznych sklepach (WGC na przyklad) mozna dostac magi do HFC za 25$ badz Marui za 27$. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts