Wojtass_nt Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Kumpel poprosił abym mu zademonstrował jak strzela berettka. Jeden strzał i mój dorobiony popychacz poszedł się je..ć :/ Jednak muszę pomyśleć o kupnie porządnej części. Pominę już fakt, że ucieka mi gaz z magazynka na złączu a nie od zaworu. Oj pójdzie epoxydowy klej w ruch. Naładuję kleju na uszczelkę a potem na stałe go zamknę. Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Ciekaw jestem jak by się sprawdził sylikon do uszczelniania silników :???: Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Maj - czerwiec na Tajgunie będzie dysza. Też mnie to podłamało. Zamówię dwie sztuki - dla Sapera i na wszelki wypadek. Magazynek uszczelniaj hermetykiem, nie klejem. Poza tym polecam ten zestaw - jeszcze nie kupiłem, ale MUSZEM to zrobić :lol: Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Ok uszczelniłem :) Już nie syczy :D Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Jaki gaz polecacie do tej berettki? Przy zakupie repliki wziąłem też Gaz Ultrair 1000ml za 30zł Teraz mam ten od HFC i jest moim zdaniem gorszy od tego wcześniejszego, nie mówiąc już o tym że droższy(55zł). Może jakieś adaptery do CO2 były by lepszym wyjściem? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Ja do 190'tki (to samo, tylko solidniejsze) używam Green Gasu (litrowa butla w zielone łatki, kupuję w Tanich Militariach, cena chyba 35 czy 40 zł). Jak ci strzelał na tym Ultrairze? Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 No właśnie o to chodzi że bardzo dobrze beretta na tym Ulterze latała. Nie wiem czemu gg HFC jest takie do kitu.Kilka ostatnich strzałow ledwie przesuwało zamek do końca. Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 jakiego gazu używasz ? Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 (edited) Z powody częstych problemów z tymi elementami postanowiłem to zamieścic Spreżynka dźwigni spustu Montaż sprężynki blokady zamka W taki sposób trzeba ją założyc na dźwignie Tu widac, że po założeniu delikatnie wystaje Przytrzymując dźwignie palcem aby nie wyskoczyła Delikatnie śrubokrętem wsuwamy sprężynkę na swoje miejsce pod dźwignie(sorry ze nie widac tu palca ale musiałem jakoś trzymac aparat) Nadal trzymamy dźwignie i zakładamy okładzinę Jeśli komuś pomogłem to OK :uśmiech: Edited February 27, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
25tomek Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Witam. Panowie do tej pory uzywałem beretty HFC na co2. Kupiłem własnie Bella i mam problem z przeciekajacym magiem.Cieknie na tym zaworze do którego ładuje sie gaz. Powiedzcie co trzeba zrobic zeby nie uciekał w którym miejscu uszczelnic?Czy jedna z uszczelek z kompletu czy jak? Z góry dziekuje. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Na początek spróbuj dokręcić zawór. Jeśli nie pomoże, wykręć go, daj jakąś uszczelkę lub owiń taśmą jakąś uszczelniającą, wtedy powinno być dobrze. Quote Link to post Share on other sites
25tomek Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 Dokręcenie nie pomaga.Ulatnia sie jakby z centralnej części zaworu.Po bokach tej igiełki z dziurką widac chyba jakas mała uszczelkę ale nie wiem czy to rozkrecalne jakoś jest. Ale ulatnia sie chyba z dziurki tej igiełki. Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 To ja proponuje wykręcić, rozkręcić zawór, wsadzić zapasową uszczelke, i ma grać, oczywiście cudów nie bedzie bo za tą cene cudów nie ma. U mnie takie coś pomogło i to bardzo. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 Do 25tomek: Musisz wybić 2 bolce z magazynka po czym wyjąć spód z zaworem. Dostaniesz się do komory gazowej :-F Potem tą część z uszczelką starannie owinąć teflonówką i spowrotem zamknąć tak jak było. Jak dalej syczy to owijać coraz to więcej aż do skutku. W końcu pomoże. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Wojtass_nt, ale jemu przecieka przez sam zawór, przez który ładuje się gaz... Tak że Twoja rada całkowicie nie trafiona. Co innego jeśli gaz uciekał mu przez obudowę, lub piny... Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Ok rozumiem. Zasugerowałem się tym, że w większości przypadków jakie znam dzieje się właśnie to, że ucieka przez łączenie na pinach. Quote Link to post Share on other sites
forester Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Witam, wczoraj otrzymałem właśnie tą replikę którą zakupiłem przez Allegro. Muszę powiedzieć że jest naprawdę świetna :) Feeling wychodzący z owej broni jest fantastyczny. Co więcej w paczce otrzymałem zapasowy tłoczek na który tak bardzo się psioczy :P Ja także miałem problem z uciekającym gazem ale wymiana uszczelki i lekka regulacja "igły" (np. szpilką, chodzi o delikatne przesunięcie "igły" w zaworze w którąś ze stron) pomogła. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Pozdrawiam. Edited March 18, 2008 by forester Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Mam już swoją 707'kę. Dwie rzeczy: byłem przekonany, że pazur wybierający kulki z maga jest cieńszy niż w 190'tce HFC. Porównałem - są takie same. Rzecz druga - w walizce z giwerą jest zapasowa dysza i głowica tłoka. Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 (edited) Ja odświerze temat tego poychacza :mrgreen: dorobiłem go, z kawałka plastiku, wzmocniłem kartą sim a raczej tą ramką po karcie sim, skleiłem, wymodelowałem, skleiłem i odpukać, trzyma sie. Wywaliłem ze 4 magi pełne 2 w domu 2 na zewnątrz w poniedziałek w akcji wypróbuje. O zmianach będę informował na bierząco :uśmiech: Edited March 21, 2008 by swrsc Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 O, toto oto. Właśnie tak miałem zrobić, ale starą kartą telefoniczną, tą z paskiem magnetycznym i odłamywanym brzegiem. Bałem się, że grubsza nie przejdzie. Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Co do tej przeróbki to najważniejsze by popychacz przeszedł przez szczeki maga. Kupiłem ten POWER GREEN GAS z silikonem - 1100 ml pięknie kopie :-P nie to co ten hfc :-F Dokupiłem też kulki gunfire i nie polecam do tego pistoletu.Wpada kilka na raz do lufy i nie są takie gładkie jak inne. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Ja odświerze temat tego poychacza :mrgreen: dorobiłem go, z kawałka plastiku, wzmocniłem kartą sim a raczej tą ramką po karcie sim, skleiłem, wymodelowałem, skleiłem i odpukać, trzyma sie. Wywaliłem ze 4 magi pełne 2 w domu 2 na zewnątrz w poniedziałek w akcji wypróbuje. O zmianach będę informował na bierząco :uśmiech: A jakiego kleju używałeś jeśli można spytać? Próbowałem już 3 klejów 2 składnikowych. Jeden nawet kosztował 26zł... Żaden z nich nie wiąże się z tym tworzywem od popychacza!! Z tego co wiem to do obecnych zamówień dodają w zestawie zapasowy popychacz. Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 (edited) Do sklejenia tego użyłem "kropelki". Tylko sklejałem to kilkakrotnie, a kawałek plastiku idealnie przylegał do popychacza. Wszystko potraktowałem pilniczkiem. Musiałem odciąć kawałek ułamanego popychacza i powiem wam, że jakość tego plastiku jest do kitu. Nóż wchodził jak w masło, dla porównania gdy wycinałem dorobiony kawałek musiałem nagrzewać nóź żeby cokolwiek uciać... Jeszcze sie trzyma, sam nie wierze, no ale trzyma sie, pytanie czy wytrzyma aż przyjdzie popychac od HFC. Wszelkie zmiany na bierząco będę zamieszczał. Pozdrawiam i wesołych. Edited March 23, 2008 by swrsc Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Ja odświerze temat tego poychacza :mrgreen: dorobiłem go, z kawałka plastiku, wzmocniłem kartą sim a raczej tą ramką po karcie sim, skleiłem, wymodelowałem, skleiłem i odpukać, trzyma sie. Wywaliłem ze 4 magi pełne 2 w domu 2 na zewnątrz w poniedziałek w akcji wypróbuje. O zmianach będę informował na bierząco :uśmiech: Ok dzięki. Ja spróbowałem dorobić to z 3 różnych klejów. Poczekam do jutra co by na 100% stwardniało i osądzę czy jest to coś warte. Właśnie kończę walczyć z magazynkiem i uchodzącym gazem. Po wielu nieudanych próbach z teflonówką i uszczelkami postanowiłem zakleić stopkę magazynka na stałe. Z początku gaz uchodził między pinami!! Wiem, że to dziwne ale tak było. Miska z wodą prawdę wam powie :) Później systematycznie zaklejałem miejsca gdzie uciekał gaz. Aktualnie ucieka jeszcze w miejscu gdzie sprężyna styka się ze stopką ale to już ostatnie miejsce jakie pozostało mi zakleić. Mam nadzieję że to pomoże na amen :) a gaz będzie siedział w środku do póki sam go nie wystrzelam. Quote Link to post Share on other sites
25tomek Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 witam. Co może sprawiać że nie pobierane są kulki-tzn. muszę ręcznie przeładowywać? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts