thor_ Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Jak rany w replice snajperskiej podstawa to skuteczność i powtarzalność czyli proste: CIĘŻKIE kulki kosztem zasięgu. Nad czym tu debatować? Bierzesz replikę, kulki od 0.3 do 0.43g i testujesz. Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 A orientujesz się może czy Strighty sąnadal produkowane? Słyszałem że już nie, a poźniej czytałem że jednak tak :) Nie wiem czy dobrze mi się wydaje ale mam wrażenie że powinno się "przyzwyczaić" do danych kulek aby mieć lepszą skuteczność? Wiem że są dobre ale nie wiem czy warto brać skoro za jakiś czas ma być problem z ich kupieniem... Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Wiem że są dobre ale nie wiem czy warto brać skoro za jakiś czas ma być problem z ich kupieniem... Nie pij wody bo za kilkaset lat moze jej zabraknąć... :ściana: Powoli mi się cierpliwość kończy... Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 (edited) Jeżeli zostały wycofane z produkcji, zapewne szybko skończą się w sklepach. Chcę zacząć strzelać na dobrych a zarazem ciągle tych samych kulkach (jeśli to nie jest istotne to mnie poprawcie). Mógłbym prosić o odpowiedź na moje pytanie ? :) Edited February 6, 2009 by ebola_85 Link to post Share on other sites
Gumatron Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 To nie jest istotne. To nie są naboje 7,62 walące na dwa kilometry, mające uratować ci życie w sytuacji pod kreską. To są kulki do ASG gdzie nawet takie za $xxx nie będą strzelały z precyzją co do centymetra. Link to post Share on other sites
rumak Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Witam, czy ktoś miał już do czynienia z nowymi cięższymi( >0.36) kulkensami Mad Bull'a??Jak z torem lotu, precyzją, wykonaniem?? Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Ja mam Madbulle 0,43 ale nie miałem jeszcze kiedy ich porządnie przetestować Link to post Share on other sites
al_fik Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Witam, czy ktoś miał już do czynienia z nowymi cięższymi( >0.36) kulkensami Mad Bull'a??Jak z torem lotu, precyzją, wykonaniem?? działają, da się pierwszym strzałem na ponad 70 metrów (640 fps) trafić klęczącą sylwetkę, na jakieś 60 metrów wystającą zza drzewa nogę/łokieć Ale trafiają się strzały ... do nikąd Link to post Share on other sites
kalach Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Mam pytanie z troszkę innej beczki. Czy jest taka możliwość, że po wystrzeleniu kulki o wadze 0,2g z repliki 550-600fps, kulka ta na początku poleci szybciej od cięższej (wiadomo), zaś po pewnej odległości jej lekka waga sprawi, że jej moc będzie zbyt mała i opory powietrza ją wyhamują do tego stopnia opadnie szybciej od kulki np. 0,3g bądź 0,36g? Link to post Share on other sites
rumak Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Wszystko zależy od pogody, wiadomo, że lekka kulka jest bardziej podatna na wiatr itp. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 tak. Link to post Share on other sites
songoku Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 mam pytanie dotyczace tych kulek http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2882 dobre sa czy raczej nie oplaca sie kupowac ? Link to post Share on other sites
kalach Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 prawdopodobnie są dobre, ale chyba nie zobaczysz czy w kogoś trafiłeś czy nie, nie widać lecącej kulki. Link to post Share on other sites
AdiBrody_B-52 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Ja goldenbali nie polecam. Nijak moja gumka nie chce ich podkręcać, jedna leci w kosmos, druga wbija się w ziemie :P Na madbulach jest inaczej :) Lecą całkiem przyzwoicie. Co prawda nie tak jak stare dobre straighty, ale dają rade. 70m bez problemów. Edited March 23, 2009 by AdiBrody_B-52 Link to post Share on other sites
kalach Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Zakupiłem Madbull'e 0,36g i bardzo miło mnie zaskoczyły. Co ciekawsze wcześniej strzelałem z kulek 0,30g i okazało się że madbull'e 0,36g lecą DALEJ i celniej od tych 0,30g :!: :!: Mimo że strasznie wiało to kulki leciały w miarę prosto i w większości trafiały w cel wielkości człowieka z odległości 70-75m (SWD ATOZ ~560FPS) Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 (edited) co to warte? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3111 pierwsze widze... Warto dodac że sa to jedyne jakie udało mi się wyszukać kulki o sporej wadze które nie sa czarne/szare/zgniłozielone (czy inne "niewidoczne"). Edited March 31, 2009 by dexterkrak Link to post Share on other sites
sebciu Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 http://www.wmasg.pl/aktualnosci/sprawozdan...ames_a-s)/1239/ Nowe blasterki :P Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Dzieki, nie czytałem relacji :D Czekamy więc... niecierpliwie. Wreszcie jakieś nie-niewidzialne kulki o wadze sensownej. Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 O, być może kolejny szał po Madbullach :D. Trzeba sprawdzić, już jestem ciekaw. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Heh gdyby tylko madbulle były białe... Link to post Share on other sites
kalach Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Heh gdyby tylko madbulle były białe... zielone 0,36g widać dobrze gdy patrzy się przez lunetę Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 niestety nie widać. Nie widać wystarczająco wyraźnie. Link to post Share on other sites
AdiBrody_B-52 Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Jak to nie widać?? Ja je widzę dokładnie w lunecie (a co najlepsze przeciwnik rzadko zauważa skąd strzelam, aż jest za późno :)) Ale co do blasterów :) Może będą lepsze od madbuli, chciałbym żeby nosiło je tak jak legendarne straighty :) Pozostaje kupić i testować :) Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 A po co ma być je widać? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 odezwał się szczęśliwy nie-posiadacz hopa :D Aby go dokładnie wyregulować. No i żeby strzelając na dystans np 30m można było strzelać nie przez lunete. Żeby można było szybko regulowac celownik w warunkach polowych :) w trakcie walki. Żeby szybko brac poprawki. Wystarczy? Link to post Share on other sites
Recommended Posts