przemek10 Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Pestki się nie zacinają ale zasięg na nich drastycznie spada , u qumla który ma 580 fps to jakieś 15 metrów mniej u mnie przy 450 jest 8-10 , z celnością też jest znacznie gorzej . Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Batkę mam 10,8 3300 mah ale przymierzam sie do 12 aby poprawić kulturę Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Tak samo jak ja. Zobaczymy czy będą efekty. Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 mk29, okazało się że to jednak wina baterii a dokładnie ładowarki. Moja ładowarka zaczęła wariować i źle naładowała baterię, która nie mogła uciągnąć pełnego cyklu na semi. Teraz po sformatowaniu baterii 10.8V 3300 mAh Sanyo RC wszystko wróciło do normy, a karabin chodzi wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted August 6, 2008 Author Report Share Posted August 6, 2008 Też mam RC2400 (9,6V) a miałem identyczną sytuację - u mnie starła sie dźwignia - wymiana na systeme i problem sie rozwiązał. Ciesze sie że udało Ci się rozwiązać problem. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Czy przy 9.6 V RC zadowala Cię w pełni reakcja na nacisk spustu? Wstyd się przyznać, planowałem wymianę nawet na 12V ale po całkowitym sformatowaniu baterii ten pomysł ulotnił się w przestrzeń. 9.6V nigdy nie próbowałem dlatego zastanawia mnie jak wygląda to u Ciebie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted August 8, 2008 Author Report Share Posted August 8, 2008 Miałem 12V RC2400 - wyciąłem dwa ogniwa i zrobiłem 9.6 V. Reakcja na spust przy 12V była zbyt szybka - bałem sie o części. Przy 9.6 V twierdze że też jest zbyt szybka. Twierdzę że 8.4 V było by idealne. Kwestia ustawienia zębatek i kabli - ja mam swoje patenty na to. no i Systema Magnum. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Rozumiem :). U mnie przy mosfet'cie Systemy na 10.8V odpowiednio sformatowanej mam teraz prawie natychmiastową reakcje spustu. Jestem bardzo zadowolony. Dzięki za pomoc! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 upadły_skaut - bawiłeś się tą uszczelką o-ring z DF ?? niedługo zamierzam pogrzebać w GB i zastanawiam się nad wymianą uszczelki czy jest sens ? (mowa o boreup systemy) Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Uszczelka jest przeznaczona na normalną głowicę tłoka - nie BU. Ale po małych zabiegach rozciągających pasuje idealnie, nie wiem czy nadała więcej szczelności, ale na chronografie otrzymałem prędkość 640 fps na kulce 0.20 g więc chyba wszystko jest w porządku. Powtarzalność na poziomie bardzo dobrym. Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 (edited) hymm jakie te zabiegi były, może lepiej założyć od BU z Classic Army. mk29 ty zmieniałeś coś z BU ;) Edited August 10, 2008 by ctxpl Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Jaką sprężynę maksymalnie wytrzyma stock, aby sie nie posypał ? Bo zastanawia mnie czy stock pełny pociągnie m150/m160 a do tego batka li-po... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Ja miałem m150 systemy i wytrzymał 5 tys. kulek. Potem poszedł się kochać popychacz. Quote Link to post Share on other sites
Cisko Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Mam pytanie. Czy ktoś wymieniał/wyciągał lufę zew. z sr25 g&p ? Siedzę nad tym od jakiegoś czasu i nie wiem czy to trzeba wykręcić czy wyciągnąć po prostu :?: Bo ani tak nie wychodzi ani tak. Nie chce tego robić na siłe żeby czegoś nie uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Z rozmowy z chłopakami z Rudy wynika, że trzeba mieć do tego odpowiednie narzędzie. Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Mam pytanie. W czym może być problem z hopkiem w CA-25, otóż mam stockową komore HU Classic Army, precke 6.02 Promyka z czerwoną gumką + dystanser typ H big out i tak średnio dwa razy na 5 strzałów ładnie podkręci (mowa 0.33-próbowałem na 0.35 i są za ciężkie/630fps)... Quote Link to post Share on other sites
Cisko Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 A czy ktoś widział ten klucz od środka ? Ma on tam jakieś extra wypustki ? Chodzi oczywiście o TO narzędzie ? Bo zapomniałem sprecyzować ze chodzi mi właśnie o lufę z urx. Bo jeżeli on nie jest jakiś extra to nie będę wydawał 140 zl na fajny bajer... Quote Link to post Share on other sites
ctxpl Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Mam pytanie. W czym może być problem z hopkiem w CA-25, otóż mam stockową komore HU Classic Army, precke 6.02 Promyka z czerwoną gumką + dystanser typ H big out i tak średnio dwa razy na 5 strzałów ładnie podkręci (mowa 0.33-próbowałem na 0.35 i są za ciężkie/630fps)... Gumka :) czerwony promyk można o ***** rozbić. Gwarantuje że ta stockowa lepiej podkręci :) Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Gumka icon_smile.gif czerwony promyk można o ***** rozbić. Gwarantuje że ta stockowa lepiej podkręci icon_smile.gif to jaką inną założyć? Quote Link to post Share on other sites
al_fik Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 czarny sylikon systemy, choć niektórzy jadą na guarderze ... każda będzie lepsza od czerwonej Quote Link to post Share on other sites
mcrobb Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Witam Panowie czy ktoś z was nie potrzebuje magazynków do sr25, na machingunie są przecenione ale trzeba zamówic minimum za 300 złotych ja potrzebuje dwa maksymalnie trzy. Może jest ktoś chętny? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 braliście tłoki czerwone G&P? bo ja znajduje tylko tłoki czerwone tłoki G&P half teeth... takie jak ten: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1438 wkładaliście taki ze stockowymi zębatkami? pzdr Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Nie da sie go wsadzić ze stockowymi zębatkami, musisz mieć specjalne, przystosowane do węższych zębów. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 to gdzie można dostać full teeth czerwony tłok G&P?? Quote Link to post Share on other sites
Lolexus Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Nie ma full teeth czerwonego tłoka jest niebieski: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1437 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts