Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M249 (PJ249) [P&J]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Panowie SAW zjadł mi tłok SHS ze stalową szczęką. Pękł przy głowicy cylindra i poszła się kochać zębatka tłokowa. Przy rozbieraniu GB zauważyłem, że głowica cylindra Deep Fire straciła już dużo gumy. Teraz pytanie. Czy coś z SHS nada się pod płaską aluminiową głowicę tłoka?

Koledzy podpowiedzcie gdzie można zakupić (nie asg sklepie żeby cena nie zabiła) styki do m249 pj w jakimś elektronicznym sklepie,hurtowni

Druga prośba namiary na mikrofon do box bo nie mam bladego pojęcia jak wygląda i jego parametry bo niestety takiego zakupiłem box-a wybrakowanego

Z góry dziękuje i pzdrawiam

http://www.tme.eu/pl/details/wlk-2/mikroprzelaczniki-konektorowe/# Coś podobnego chyba nawet siedzi stockowo, choć możesz wziąć mocniejszy np. http://www.tme.eu/pl/details/v15h22-cz100a02/mikroprzelaczniki-konektorowe/honeywell/# (większe konektory niż stockowo w okablowaniu). Choć i tak najlepiej jest dać mosfet, żeby nie obciążać mikroprzełącznika.

Mikrofon dowolny, różnią się grubością: http://www.tme.eu/pl/katalog/zlacza_46/#id_category=100225&page=1

Pytanie. Mam łożyskową głowicę tłoka Depp fire. Dokręciłem ją na maksa i zabezpieczyłem lakierem do paznokci. Tylko jak użyję dużo siły to głowica kręci się w około własnej osi. Już raz głowica mi się odkręciła. Nie chce powtórki z rozrywki. U brata w sumie było to samo i głowica się nie odkręciła.

Witam!

Mam pytanie , w box'ie nie mam mikrofonu ( taki już kupiłem) po zwarciu ze sobą kabli do których normalnie podłączony jest mikrofon (czarny i czerwony) silnik kręci przez moment i przestaję , dopiero w momencie gdy poruszam stykające się końcówki lub je oddale od siebie zaczyna znowu kręcić . Złączone razem nie powodują kręcenia silnika . Czy tak powinno być ? Mam mikrofon z padniętej kamerki internetowej , wymiarami pasuję kwestia przylutowania , choć martwi mnie sposób działania na połączonych kablach.

Pozdrawiam

Próbował ktoś schować hi-capa do "ostrego" maga na 100 naboi? Bo irytują mnie rozmiary tego na 200, a i elektryczne podkręcanie nie do końca mnie kręci :icon_biggrin:

Jakiś czas temu na allegro były 2 ostre magi po 8 dych, więc cenowo wyszło by fajnie. Hi-capa połączyło by się z repliką "rurką" ze stockowego maga. Głównym problemem było by podkręcanie, bo trzeba by zrobić jakąś dziurę na pokrętło.

Nikt tego nie próbował,ale musiałbyś pozbawić tego hi-capa metalowej obudowy by pozostał sam mechanizm.Żeby kółko do podkręcania bardziej wystawało.

Ale tak czy siak myślę że to gra nie warta zachodu,jak chcesz mieć hi-cap to go zaaplikuj do gniazda,a mag "ostry" załóż tylko dla wyglądu.

Edited by Ryba1993

Któtki hicap od mki nie wejdzie pionowo do torby "100" na taśmę, jest ciut za długi. Jak go włożysz poziomo to nie będziesz miał jak go podkręcać. Jak już kombinować to sobie zrobić maga podkręcanego elektrycznie i wpakować go do torby "100".

Nie rozumiem dlaczego nie jesteś fanem podkręcania elektrycznego. Przecież to tylko życie ułatwia. Podkręcanie ręczne nie jest ani realistyczne ani wygodne.

Co do ceny magów to te po 80 zł to jakaś przeginka. Można dostać te torby taniej.

Edited by FRAGER

Polecam zastosować kabelek na jacka. Podkręcanie jest o wiele lepsze.

Mikrofon na jacka podłączony powodował ciągłe podkręcanie czy to na położeniu off czy też SC.

Wywaliłem mikrofon który był na końcu i teraz przy naciśnięciu spustu podkręca kulki.