gloomer Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 To masz bardzo wyczulony słuch bo ja nic nie słyszę :D. Raczej się nie da. Bo jak niby usunąć to kliknięcia? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 No właśnie obawiam się, że nic nie da się zrobić, bo to kilka ta blaszka w środku, a tam ani smar, ani izolka nie powinny się znaleźć. :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Dlatego musisz się przyzwyczaić i już :D. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 musialbyś usunąć kostkę stykową i dać dwie blaszki które zwierałyby się pod naciskiem spustu, mi by sie nie chciało, poza tym tez nie slysze tego klik. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Pytanie do sawistów. Czy jeśli zamontuję mosfet to czy cudowny micro styk będzie praktycznie nie do zajechania? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Nie wiem czy nie do zjechania, ale miałem problemy z stapiającymi się stykami, a od kiedy mam mosfet ani razu mnie nie zawiódł. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Cie którzy szukają komory CA http://azteko.pl/ca-komora-hopup-do-m249-minimi-p-3979.html i w cytadeliasg mają jedną sztukę za 140zł. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 a tutaj http://www.asg.com.pl/Komora_Hop_Up_M249_Classic_Army_CA249,p,1556.php za 90 ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Po prostu jaja. Najpierw tej komory nie ma nigdzie a teraz wysyp w paru sklepach -.- . Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Haha, ja za swoją używkę dałem 110 w czasach posuchy. Myślałem że więcej ich na polskim rynku nie uświadczymy. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Komory pojawiają się cyklicznie. W miarę jak sklepy zamawiają a producent jest w stanie dostarczyć. W produkcji są, więc na rynku też będą. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 To widzimy Fragerze :D. Ja już swoją sztukę mam zamontowaną w sawie :D. Jakby co polecam do sawów zestaw Deep Fire od emki. Na m120 i stockowej komorze z gumka promyka fioletową (nie wiem jakim cudem pasowała) uzyskałem 440 fps. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Panowie SAW zjadł mi tłok SHS ze stalową szczęką. Pękł przy głowicy cylindra i poszła się kochać zębatka tłokowa. Przy rozbieraniu GB zauważyłem, że głowica cylindra Deep Fire straciła już dużo gumy. Teraz pytanie. Czy coś z SHS nada się pod płaską aluminiową głowicę tłoka? Quote Link to post Share on other sites
Ice Men Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Koledzy podpowiedzcie gdzie można zakupić (nie asg sklepie żeby cena nie zabiła) styki do m249 pj w jakimś elektronicznym sklepie,hurtowni Druga prośba namiary na mikrofon do box bo nie mam bladego pojęcia jak wygląda i jego parametry bo niestety takiego zakupiłem box-a wybrakowanego Z góry dziękuje i pzdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Aimar12 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 http://www.tme.eu/pl/details/wlk-2/mikroprzelaczniki-konektorowe/# Coś podobnego chyba nawet siedzi stockowo, choć możesz wziąć mocniejszy np. http://www.tme.eu/pl/details/v15h22-cz100a02/mikroprzelaczniki-konektorowe/honeywell/# (większe konektory niż stockowo w okablowaniu). Choć i tak najlepiej jest dać mosfet, żeby nie obciążać mikroprzełącznika. Mikrofon dowolny, różnią się grubością: http://www.tme.eu/pl/katalog/zlacza_46/#id_category=100225&page=1 Quote Link to post Share on other sites
Ice Men Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Dzięki właśnie dorwałem ten z drugiej pozycji w sklepie elektronicznym za 7.5zł Mosfet się wrzuci bankowo Ale mikrofon muszę jeszcze poszukać jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Pytanie. Mam łożyskową głowicę tłoka Depp fire. Dokręciłem ją na maksa i zabezpieczyłem lakierem do paznokci. Tylko jak użyję dużo siły to głowica kręci się w około własnej osi. Już raz głowica mi się odkręciła. Nie chce powtórki z rozrywki. U brata w sumie było to samo i głowica się nie odkręciła. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 wymiana śruby , jeśli nie to wymiana głowicy. na pocieszenie powiem ci ze przy 500 fps głowice szybko się poddają, więc nie żal ich wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Właśnie wrzuciłem nową śrubę. Ja mam m120 więc 500 fps mi nie groźne. Na razie wygląda, że nic się nie odkręca. Quote Link to post Share on other sites
MomX Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Witam! Mam pytanie , w box'ie nie mam mikrofonu ( taki już kupiłem) po zwarciu ze sobą kabli do których normalnie podłączony jest mikrofon (czarny i czerwony) silnik kręci przez moment i przestaję , dopiero w momencie gdy poruszam stykające się końcówki lub je oddale od siebie zaczyna znowu kręcić . Złączone razem nie powodują kręcenia silnika . Czy tak powinno być ? Mam mikrofon z padniętej kamerki internetowej , wymiarami pasuję kwestia przylutowania , choć martwi mnie sposób działania na połączonych kablach. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Polecam zastosować kabelek na jacka. Podkręcanie jest o wiele lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Próbował ktoś schować hi-capa do "ostrego" maga na 100 naboi? Bo irytują mnie rozmiary tego na 200, a i elektryczne podkręcanie nie do końca mnie kręci :icon_biggrin: Jakiś czas temu na allegro były 2 ostre magi po 8 dych, więc cenowo wyszło by fajnie. Hi-capa połączyło by się z repliką "rurką" ze stockowego maga. Głównym problemem było by podkręcanie, bo trzeba by zrobić jakąś dziurę na pokrętło. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 (edited) Nikt tego nie próbował,ale musiałbyś pozbawić tego hi-capa metalowej obudowy by pozostał sam mechanizm.Żeby kółko do podkręcania bardziej wystawało. Ale tak czy siak myślę że to gra nie warta zachodu,jak chcesz mieć hi-cap to go zaaplikuj do gniazda,a mag "ostry" załóż tylko dla wyglądu. Edited May 18, 2012 by Ryba1993 Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 (edited) Któtki hicap od mki nie wejdzie pionowo do torby "100" na taśmę, jest ciut za długi. Jak go włożysz poziomo to nie będziesz miał jak go podkręcać. Jak już kombinować to sobie zrobić maga podkręcanego elektrycznie i wpakować go do torby "100". Nie rozumiem dlaczego nie jesteś fanem podkręcania elektrycznego. Przecież to tylko życie ułatwia. Podkręcanie ręczne nie jest ani realistyczne ani wygodne. Co do ceny magów to te po 80 zł to jakaś przeginka. Można dostać te torby taniej. Edited May 18, 2012 by FRAGER Quote Link to post Share on other sites
MomX Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Polecam zastosować kabelek na jacka. Podkręcanie jest o wiele lepsze. Mikrofon na jacka podłączony powodował ciągłe podkręcanie czy to na położeniu off czy też SC. Wywaliłem mikrofon który był na końcu i teraz przy naciśnięciu spustu podkręca kulki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts