killa Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Taśma 7.62x (bodajże) 51 od PK, nierozrywalna Nierozsypna. BTW. Aktualnie poszukuję jeszcze dobrego Cylindra, głowicy cylindra, dyszy i tapet platea, możecie coś polecić? Czego sami używaliście i co wytrzyma tą sprężynę M150. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 (edited) Systema. Inne podobno Bore-Upy wymiękają, sam myśle o wymianie bebechów, narazie tylko precke systemy wsadziłem i jest git. Edited February 1, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
wysokist Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Miałem już kilka różnych zestwów części i pozostałem przy kosmetycznych zmianach 1. Precka 510 mm plus przedłużka lufy zewnętrznej 2. Łożyskowana prowadnica sprężyny 3. Uszczelka tłoka od TM zależnie od tego którą sprężynę M130 włożę nam 420 lub 440 fps. Jak widać nic nie jest pewrne - ta słabsza i krótrza jest element a ta lepsza huricane Quote Link to post Share on other sites
Szymp3k Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 mam pytanko przeszukałem wszystkie tematy o PJ249 i nie znalazłem odp. na jedno pytanie czy komora HU CA pasuje do tego P&J bo mam w planach kupic PJ249 iraq wersion i chcę na poczatek wymienc gumke komore i hu na CA. Stosuj polskie znaki /Antol Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Ja mam wymienioną komorę na CA. Pasować pasuje ale nie wiem jak ma się sama praca komory bo nie miałem jeszcze czasu przetestować minimi z nową komorą. Quote Link to post Share on other sites
Szymp3k Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 I jak wszystko dobrze hula?? Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Ok odpaliłem wczoraj karabin, po raz pierwszy z nowymi tailami, działa pięknie. W środku spring M150, jedyne co muszę jeszcze wymienić to dysza, komora HU i precka. Teraz strzelam sobie w latarnię która jest jakieś 50m odemnie, w miarę pojedyńczym ogniem, i trafiam bez problemu. Jednak sądzę że da się z niego wyciągnąć te 10m, tak na oko, po zmianie HU. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Witam , chciałem sie podzielić spostrzeżeniami po wymianie kolejnych część w M249 , teraz dołożyłem 4 rzeczy : - okablowanie typu Anti-Heat Guarder . -pozłacane styki -wzmocniona kostkę stykową CA -silnik ICS Turbo 3000 Efekt to niesamowity ROF :-P , przy sprężynie M140 i baterii 9,6 V mam większy ROF niż wcześniej na M130 i 10,8 V . Tylko teraz zaczynam sie bać o żywotność zestawu Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 A do mnie idzie silnik Systema Magnum. Sprawdzę go na baterii 9.6V i napisze jak z ROF'em. Poza tym Będzie też komora HU, dopisze jak ten zestaw Prometheusa się sprawuje na kompletnie wymienionych tajlach. Ale to dopiero koło niedzieli. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 A nie lepiej jest zamontować systeme turbo a nie magnum? Magnum jest przydatny do naciągania mocniejszych sprężyn, a Turbo do zwiększania szybkostrzelności. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Spoko spoko, wiem co robie gadałem o wyborze silnika z ASGShopem. Jak mówią że do sprężyny M150 lub większej, trzeba wymienić baterie na 10.8V lub 12V, chyba że zmieniasz silnik na Systema Magnum, wtedy wystarczy bateria 9.6V, to ja im wieżę na słowo. Ten silnik naciąga sprężynę M170 na baterii 8.4V. Poza tym mi nie chodzi o to żeby ROF byl przegięty tylko żeby był. Teraz mam około 2 strzały na sek, mi wystarczy jakieś 4. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Spoko spoko, wiem co robie gadałem o wyborze silnika z ASGShopem. Jak mówią że do sprężyny M150 lub większej, trzeba wymienić baterie na 10.8V lub 12V, chyba że zmieniasz silnik na Systema Magnum, wtedy wystarczy bateria 9.6V, to ja im wieżę na słowo. Ten silnik naciąga sprężynę M170 na baterii 8.4V. Poza tym mi nie chodzi o to żeby ROF byl przegięty tylko żeby był. Teraz mam około 2 strzały na sek, mi wystarczy jakieś 4. Możesz wziąć też ICS Turbo3000. Ja bym się pochlastał ;-) . :-F Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 No ze 120 na 240 kulek na sekundę to duża zmiana :D Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Na minutę, na minutę ;) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 ROF to można uzyskać duuuuuuży - gorzej z podawaniem kulek przez maga. Ja na m120, stockowym silniku i batce 9,6v mam puste strzały bo nie nadąża mag. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Tylko że mag mam z Classic Army. :D Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 ROF to można uzyskać duuuuuuży - gorzej z podawaniem kulek przez maga. Ja na m120, stockowym silniku i batce 9,6v mam puste strzały bo nie nadąża mag. Kup dobre bateryjki do magazynka ;) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Tak samo miałem u mnie , box nie nadążał podawać to użyłem stokowej baterii z M249 do podkręcania go :wink: Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Moje M249 dostało prezencik : http://img84.imageshack.us/my.php?image=dsc00549wz6.jpg http://img220.imageshack.us/my.php?image=dsc00548xg2.jpg http://img174.imageshack.us/my.php?image=dsc00550qi6.jpg ROF na stockowej batce miażdży, niszczy i powala, aż strach o bebechy. Koszt - 5zł i 2h roboty :) Quote Link to post Share on other sites
mcgan Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Heh, pomyśleć ze od kabli tyle zależy:D Kupiłeś normalne kabelki w elektronicznym, czy zamawiałeś z jakiegoś sklepu ASG? Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Ja pierdziele, różnica miedzy stockową komorą a ta z CA jest kolosalna... jak ktoś ma problemy to się długo nie zastanawiajcie. Dzisiaj wieczorem jeszcze naszkrybie jak działa, bo teraz w robocie siedzę i nie mam jak sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Killa ja komorę zmieniłem już 2 tygodnie temu ale niestety teraz grzebię w GB i nie miałem jak sprawdzić w terenie, ale waląc przez okno to też mogę powiedzieć że różnica jest kolosalna. A założyłeś gumkę z zestawu z CA czy silikon ? Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Silikonową gumkę z zestawu, MAX Torque Prometheusa. Utwardzana. Zobaczę jutro i napiszę. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Heh, pomyśleć ze od kabli tyle zależy:D Kupiłeś normalne kabelki w elektronicznym, czy zamawiałeś z jakiegoś sklepu ASG? Praktiker ;) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Ok komora HU śmiga jak szalona. Na sprężynie M150 mam zasięg jakieś 70-80m. Komora pasuje jak ulał. Silnik Systema Magnum działa jak należy ROF jest taki, że często nie mogę wystrzelić tylko jednej kulki, bo nawala jakieś 2-3. Generalnie dobrze zainwestowane 1050zł(Tuning). W końcu gnat strzela tak jak ma strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts