men3L Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Kup jedną a porządną - Sanyo 9,6V 3600mAh RC. 180zł a masz spokój na 2-3 lata. Z tą batką FOF będzie bardzo fajny :) Mam taką samą. Na 10,8V mógłbyś zaszczuć i tak już biedny silniczek. Joł. Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 (edited) Gumka systemy pasuje to komory z Pidzeja? Czytałem wcześniej coś wcześniej w temacie, ale w końcu po przeczytaniu sam nie wiedziałem, czy tak, czy nie. Men3l widze że sie znasz to poradz mi jeszcze :) http://asgshop.pl/produkt.php?id=1874 ta batka wejdzie do kolby stałej? Edited June 20, 2008 by MS Commando Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 nie mam pojęcia, mam wersję PARA z kolbą składaną i batke trzymie w magu. A oto fotki stockowej głowicy cylindra katowanej na M130 :-F :-F :-F http://img82.imageshack.us/img82/6278/dsc00789by9.jpg I czary mary :-F :-F :-F http://img154.imageshack.us/img154/9497/dsc00790vj9.jpg Miazga totalna. Czas kupić nówke :D Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 sieka fest :> Ja do swojego kupiłem teraz sprecke systemy wraz z gumką i springa gaurdera 130. Dokupie jeszcze szybko bure up systemy i tłok deep fire. Jak mi dojdzie luneta, to zaprezentuje moją bestie :) Bore Up dużo daje ? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Pare fps, zależy od repliki. Daje przede wszystkim duży + do wytrzymałości. Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Mam dalej ten problem z tą blaszką. Wyginałem ją godzine, żeby wszystko grało i kiedy wydawało sie, że gotowe, to zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Karabin zaczyna strzelać i nie przestaje, kiedy się dobrze ustawi, troche postrzela i dalej lipa. Nie wiem co zrobić, żeby dalej było ok. Na gware nie chce go wysyłać, bo bym sie ośmieszył. Ale co robić? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 (edited) Wykręć kostkę stykową, siedzi na 2 śrubkach, podważysz lekko z jednej strony i wyjdzie klapka, zobaczysz w jakim stanie są styki. Ja dziś jak czyściłem to się przeraziłem, prawie czarna dziura wypalona :D Swoją drogą, chyba zdechł mi dziś silnik stockowy :-F Swoją drogą po dzisiejszym przeglądzie: http://img389.imageshack.us/my.php?image=dsc00788if3.jpg http://img90.imageshack.us/my.php?image=dsc00792qo0.jpg Może niewyraźne, ale na zębach i tłoku nawet ryski. Tłok naprawdę jest bardzo wytrzymały. Edited June 20, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 (edited) To mam kupić nową kostkę stykową? Bo widziałem z CA jakąś. Zęby i tłok masz stkocowe? Edited June 21, 2008 by MS Commando Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Po co kupować nową, ja swoją możesz wyczyścić, 5min roboty. Tak zęby i tłok stock. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Też miałem problem z tą blaszką. Zdjąłem chwyt pistoletowy żeby zobaczyć czy będzie wielkim problemem wymiana okablowania. Blaszka wystawała to trzeba było sprawdzić czy da się ją wcisnąć, a że bateria została podłączona i silnik zaczął kręcić zębatki to blaszka wkręciła się w nie i replika strzelała non stop. Ciekawość pierwszy stopień do piekła :wink: Nie róbcie tego w domu. Teraz wygiąłem blaszkę dopasowałem i strzela jak należy. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 (edited) Tym razem mam pytanie do was. Jeśli nie znajdę tu odpowiedzi to będę zmuszony założyć nowy topic a wole tego unikać :) Otóż chodzi mi o szybkostrzelność. Chciałbym uzyskać ROF w granicy 15-16 kulek/s na sprężynie M140. Jakie podzespoły zaspokoją moje oczekiwania? Trzeba też pamiętać, że to M249, 400-500 kulkowe serie się zdarzają (dość często :-F) więc części muszą to wytrzymać. Moje typy: -Bateria Sanyo RC 9,6V 3600mAh (już na stanie) -Silnik- ICS T3000 (z racji iż stockowy mi padł, a teraz muszę coś kupić i nie stać mnie na Magnuma Systemy) -Zębatki STU Systema (przyszłościowo) -Kulki 8mm porządne -Tłok wzmocniony DF (nie chce metalowego, wole jak mi padnie tłok niż zęby) -Teflon cylinder set Systemy Taki zestaw da rade ? Edited June 22, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Bateria: najlepiej Li-Po 11,1V 2200mAh 20C Silnik: Najlepiej Systema Turbo, ICS trochę jest nijaki ROF'u ci nie poprawi Zębatki ok Tłok DF tytanowe zęby jak najbardziej :D zestaw Guarder'a BU też nie jest gorszy, jak nie masz aż tyle pieniedzy to przeznacz je na Batke i silnik. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Na dzień dzisiejszy najważniejszy jest silnik, bo nie mam żadnego :D Więc jak coś kupować, to konkretnie. Do lipo nie jestem przekonany, nie chce żeby mi zjarało gnata. No i ładowarka to dodatkowy koszt. Systema Turbo uciągnie M140 ? Słyszałem że silniki high-speed mają dużą prędkość obrotową, ale kiepski moment obrotowy. Z relacji które czytałem to na ICS'ie przy M150 MO lajtowo wyciąga się 14k/s przy zwykłej 10,8V baterii, ja mam 9,6V RC więc nawet lepiej jak zwykła 10,8 ;) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Magnum, ale jak chcesz takiego rofa to tylko bateria 12V, dzisiaj testowałem swojego na M150 i baterii CAN Ni-Cd 12V 3000mAh, rof jest naprawdę poteżny, puściłem sobie taką 1000 kulkową serie, wszystko chula jak ta lala. O dziwo bateria mieści się do kolby mk.II bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 ja mam 9,6V RC więc nawet lepiej jak zwykła 10,8 ;) Co to znaczy zwykła? A poza tym nieprawdą jest to co mówisz. Mam 10.8 NiCd FF i 9.6 RC Sanyo z zamierzchłych czasów, 9.6 to nigdy nie będzie 10.8V. Odnośnie silnika ICS polecam ten topic: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=46490&st=0 Rzeczywiście niektórzy stwierdzają że nie widać poprawy, jednak uważam że każdy silnik firmowy będzie lepszy od "ChRL NO NAME MOTORS". Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 (edited) Menel, 9 czy 10 stron wcześniej pisałeś o wymianie kabli - i jak - nadal posiadasz kable grubości 2,5 mm ? jak to się trzyma/trzymało ? Edited June 22, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Trzymają się, właśnie do nich jadą pozłacane konektory :) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Teą kable zmieniłem, mimo tego że batka po strzelanu=iu ma grubo ponad 40 stopni temperatury bezpiecznik się nie pali... tyle dobrze. ROF poprawił się trochę, ale w skali globalnej nieznacznie. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 (edited) U mnie bezpiecznika już nie ma. Wystrzelone ok 3k kulek i żadnych dziwnych objawów nie stwierdzono. Edited June 24, 2008 by Lechu2K Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Bezpiecznik to pic na wodę, jeśli ma się grube porządne kable, nie ma bata żeby zrobić zwarcie, a tylko wtedy się bezpiek przydaje. U mnie wywalony od... prawie początku życia m249 ;) Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Już nie mówiąc, że to jest straszny i okropny dodatkowy OM dla naszych obwodów w giwerach to do póki coś się nie zatnie i nie będziemy trzymać non stop wciśniętego spustu bo a nóż widelec się coś "przepcha" to ciężko będzie spalić silnik...więc też mówię NIE bezpiecznikom. Lepiej MOSFETa wstawić:P Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Bezpiecznik to pic na wodę, ....... U mnie wywalony od... prawie początku życia m249 ;) U mnie to samo. Kable 1Kwadrat + brak bezpiecznika. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 (edited) Także wywaliłem bezpiecznik na stockowych kablach zaraz pierwszego dnia, nie poprawiło to, co prawda wiele, ale łatwiej było akumulator przerzucić do magazynka. Edited June 24, 2008 by woma Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 A jak od czasu kiedy widziałem płonącą replikę, w dodatku swoją nigdy już nie wywalę bezpiecznika. Kwestia gustu. Quote Link to post Share on other sites
MS Commando Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Mi mp5 się zesmoliło :D Ale akcja była :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts