Pasti Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 A po cholerę wsadzać m120 na miejsce m120? Stock ma 380-400 fps. Oszczędź sobie wydatku. Masz rok gwarancji. Nowy kompletny GB kupisz za 119zł i ma on stockowo 380-400 i znów rok gwarancji... Nie zaniżasz czasem żywotności tego GB :| ? Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 A gdzie napisał coś o żywotności? Quote Link to post Share on other sites
Setan Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 (edited) A jakie te kompletnie GB a 119zł? A jeśli chodzi Ci o BOYI'a, to jaki jest w ogóle sens wymieniania GB na nowy taki sam. Wolałbym coś "lepszego". Edited July 9, 2008 by Setan Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 A jakie te kompletnie GB a 119zł? A jeśli chodzi Ci o BOYI'a, to jaki jest w ogóle sens wymieniania GB na nowy taki sam. Wolałbym coś "lepszego". Napisałem, że gdyby po gwarancji GB ci padł lepiej kupić nowy i znów mieć rok gwarancji. Te gearboxy maja 1 wadę - kiepskie twarde kable, które łatwo się łamią. Po 8 miesiącach użytkowania innych wad nie stwierdzono (pomijając spadek fps o 15 bo się sprężyna zbiła). Quote Link to post Share on other sites
Setan Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 A mi chodzi o tuning lekki. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Takie pytanko... Istnieją krótkie magazynki do AK kompatybilne z tym BOYIem? Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Tak, krótkie do AK47. Ale podczepienie takiego magazynka... No chyba, że chcesz mieć AK105 czy 103. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Ja w swoim boyiu często "montuje" krótki magazynek od ak47. Nawet ładnie się prezentuje i nie świeci się tak mocno jak ten stockowy. Ogółem jest lepiej;) No i taki krótki daje ciut więcej do lansu niż ten pomarańczowy, jak jest metalowy to kilka pkt do wytrzymałości i lansu jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Tak, krótkie do AK47. Ale podczepienie takiego magazynka... No chyba, że chcesz mieć AK105 czy 103. Czyli mówisz, że na amunicję 5,45 nie znajdę? Chyba, że na krótkim nie widać tak bardzo tego zakrzywienia :?: Na pewno wygodniej z takim magiem leżeć, znaczy się czołgać, obrać niski pułap, czy jak to nazwać :D Dlatego zależy mi na takim. Zawsze coś by było odstępstwem od rutyny. Nawet ładnie się prezentuje i nie świeci się tak mocno jak ten stockowy. Ja mam rk-03, z pomarańczowym magiem :-P Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Czyli mówisz, że na amunicję 5,45 nie znajdę?Do ostrego są (produkowane na rynek cywilny). Ale do ASG nie znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Do ostrego są (produkowane na rynek cywilny). Ale do ASG nie znajdziesz. Dokładnie. :roll: Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Ja mam rk-03, z pomarańczowym magiem o to mi chodzi;) Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Znalazłem takie: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=707 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=525 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1779 Nie wiem, może ktoś miał okazję włożyć któryś z nich do swojego BOYI'a? Pasuje któryś (oby nie tylko ten od TM :-F )? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Podejdzie któraś z tych kolb bez większych przeróbek do tego kałacha? http://asgshop.pl/produkt.php?id=2351 http://asgshop.pl/produkt.php?id=2366 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Niestety nie... Quote Link to post Share on other sites
Setan Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Marcin_eM Ja mam Low-cap'a P&J i sprawuje się bardzo dobrze. Żadnych luzów, trzyma się sztywno. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Ja mam hi-capa krótkiego TM i jest rewelacyjny;) trochę jest klopotow żeby go włozyc w gniazdo ale jak się już uda włożyć to ładnie siedzi. Wszystko podaje, 0 luzów. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 (edited) Marcin_eM Ja mam Low-cap'a P&J i sprawuje się bardzo dobrze. Żadnych luzów, trzyma się sztywno. Bardzo dobra informacja ;-) Ja mam hi-capa krótkiego TM i jest rewelacyjny;) trochę jest klopotow żeby go włozyc w gniazdo ale jak się już uda włożyć to ładnie siedzi. Wszystko podaje, 0 luzów. Jednak cena nie na moją kieszeń :???: W tym tygodniu zamawiam jeszcze mundur, więc kolejna stówka za maga to byłoby awykonalne :-P Jeszcze dołożę coś od siebie na temat repliki. Po rozpakowaniu z pudełka okazało si, że drewienko ma dość dużą skazę, jakby ktoś dłutem bawił się przy replice. Poza tym stwierdziłem wykrzywienie się lufy (!). Tyle z zewnątrz, a w środku... tragedia. Najpierw podawał po dwie kulki (po opuszczeniu lufy w dół wypadała jedna na ziemię), a po 10 strzałach słychać dało słyszeć tylko mielenie. Poszedł na gwarancję do Krakmanów, najpóźniej w przyszłym tygodniu spodziewam się go z powrotem. Pewnie miałem pecha przy zakupach, jak zawsze :-F ---EDIT--- @Setan, skąd go zamawiałeś, bo w podanym linku przeze mnie jest hi-cap? Low- ani mid-capów nie doszukałem się. Edited July 16, 2008 by Marcin_eM Quote Link to post Share on other sites
Setan Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Magazynek Low-cap krtki do AK47 [P&J] z taiwangun http://taiwangun.com/?str=product&prId=706 Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Krótki magazynek od SWD [JG] pasuje idealnie po przypiłowaniu zatrzasku magazynka w replice. Sprawdzone na 3 magach ;-). Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 dobre wieści wam przynoszę: zapytałem krakmana czy będą mieli zatrzaski kolby do boyi bo się obawiam o swój a odpowiedź brzmi że powinny być no tylko nie wiadomo kiedy. Quote Link to post Share on other sites
Albert115 Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Metalowe czy plastiki? Chetnie bym wymienil poniewaz mam ulamany. Jaki w tej replice jest gwint prawo czy lewo skretny? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Lewoskrętny Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Metalowe czy plastiki? Chetnie bym wymienil poniewaz mam ulamany. Jaki w tej replice jest gwint prawo czy lewo skretny? jakie mają być jak nie metalowe, pytanie jest czy stalowe. Quote Link to post Share on other sites
Setan Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 No w stocku znal :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts