yasioo1984 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 (edited) kupiłem takie oto magazynki http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1073, po podaniu 2-4 kulek pojawiają się puste strzały, magazynki były smarowane i konserwowane,czyszczone i pieszczone. Na low-capie cymy taki problem nie występuje. Czy ktoś może coś doradzić jak zmodyfikować magazynki, żeby wszystko działało? Edited April 27, 2010 by yasioo1984 Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 miałem to w magach od sr25 rozkręć magazynek i zobacz jaką ma spręzynę ( czasem są składane z dwóch elementów z łącznikiem i ten łącznik potrafi się blokować w prowadnicy). Swoje magi przerabiałem na low capy dając podkładkę pod spręzynę, daje to większą "moc " sprężyny co przekłada się na lepsze wypychanie kulek . W moim przypadku zadziałało. Quote Link to post Share on other sites
yasioo1984 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 (edited) sprężyna jest jednoczęściowa, magazynki siedzą w gnieździe bardzo sztywno. magazynki się nie zacinają, tylko nie podają kulek do komory hop-up tak jakby.Inne nie maja tego problemu. Może coś podpiłować, tylko w jakim miejscu?? Edited April 27, 2010 by yasioo1984 Quote Link to post Share on other sites
maciek28 Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Witam! Mam pytanko: czy ta replika warta jest swojej ceny ( na zbrojowni 669 teraz ) ??? W opisie napisali, że z nowej serii. Też trzeba dużo zmieniać ?? Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Schlingel Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 OMG przeczytaj wszystkie posty i wyciągnij swoje wnioski, dla mnie nie ... kogo innego tak... albo inaczej obiektywnie patrząc ze strony użytkowej zdecydowanie NIE jeżeli jesteś w niej zakochany to TAK Quote Link to post Share on other sites
Daniellowawa Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Przepraszam za mały offtop ale może ktoś coś zmieniał i mu np częsci zostały.. a więc: kupię DŁUGĄ lufę zewnętrzną do ebrki :) (jakby ktos miał inne części to też pisać) Posiadam wersje krótką, a chciałbym ja przedłużyc. Ew jeśli komuś by pasowało - chętnie wymienię się lufa krótka za długą :) pzdr Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 (edited) Kilka pytanek: 1. Zamawiamy tu: http://www.gunfire.pl/product-pol-11521903...ver-M668S-.html czy tu: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=636 2. Tuning? Co wymienić? od razu mówię, że bogaty nie jestem!!:P ale chętnie bym ją wzmocnił (tzn sklep montuje bo ja zepsuję) Edited May 13, 2010 by G0 Pr0 Quote Link to post Share on other sites
EmperorPalpa Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Raczej tego na gunfire już nie dostaniesz ;) Ogólnie to szukał bym jednak tej nowej wersji - Lightweight - ponieważ jest ona stosunkowo "poprawiona" więc i bez tuningu raczej kłopotów jakichś nie uświadczysz (chyba, że pragniesz ją wyspecjalizować) Quote Link to post Share on other sites
Schlingel Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Kup TM'a i kilka magów a jak uzbierasz z 400zł to kup z komisu używkę i przeżuć bebechy przy okazji wymieniając lufę na preckę. Ale body TM zostaw bo pewnie do niego wrócisz ;) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Jeśli można- coś lepszego :) http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...roducts_id=1885 Quote Link to post Share on other sites
EmperorPalpa Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 To rozumiem, też jest wersja LW (te numerowane szyny..)? Btw. proponuję, aby repliki nazywać tak jak się nazywa oryginał -> Mk14 Mod 0 EBR to wersja "short" (czy co tam już chinole nie wymyśliły) a M14 EBR to wersja "long" - wydaje mi się, że będzie wtedy i większy porządek i będzie bardziej treść przystępna dla mniej obeznanych. ;) Quote Link to post Share on other sites
szuli Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 cześć mam sprawę mógłby ktoś wrzucić manuala od tej repliki, bo dostałem zabawkę w częściach i nie wiem jak kolbę (mechanizm zwalniacza) złożyć. pozdrawiam i z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Macias13_84 Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Ponowie pytanie wcześniejsze. Czy ktoś porównywał obie wersje wagowe? Na czym zostało urwane te 0.9kg? Mogę podejrzewać, iż na korpusie tylko jak to wpłynęło na jego wytrzymałość? Quote Link to post Share on other sites
yasioo1984 Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Sprawdzał ktoś czy ten zestaw Kliknij Tutaj! pasuje do GB v.7 produkcji Kart i czy działa bezproblemowo, czy też potrzebne są jakieś modyfikacje? Quote Link to post Share on other sites
sgtSHAYMON Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 (edited) Sprawdzał ktoś czy ten zestaw Kliknij Tutaj! pasuje do GB v.7 produkcji Kart i czy działa bezproblemowo, czy też potrzebne są jakieś modyfikacje? Wiem że po fakcie ale piszę dla potomnych:) Z tego co widzę producentem jest Guarder to opdpowiem. Mam ten zestaw tylko bez popychacza, prowadnicy sprężyny i łożysk. Tłok ok. Wydaje się być mocniejszy niż standardowy Ale... trzeba by zeszlifować 1 ząbek . Od strony spręzyny licząc :) bo nastepuje konflikt prz "zazębianiu" Środkowa zębatka ma mniejszą liczbę zębów a przez to i średnicę niż te z KARTA, w końcu to zwykłe zębatki od V.3. Ten zestaw przewiduje zastosowanie do oryginalnego Tokyo Marui. Cylinder super. Gowica cylindra-rewqelacja. Podobnie jak tłok i głowica tłoka. Popychacz ...a niech tam i tak jest pewnie mocniejszy niż ten plastikowy szajs. Dysza ok, tylko, że do komory z Karta a nawet i tej z Elementa ...za krótka. Z resztą sobie porównaj. Prowadnica, niech będzie zawsze to lepsze niż stock. Dla kogoś kto zamierza porawić tyko nieznacznie moc a przede wszystkim kulture pracy gearboxa polecam pod warunkiem, że zaczyna od zera. Edited October 13, 2010 by sgtSHAYMON Quote Link to post Share on other sites
Fidel64 Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Witam. Czy stock Kart'a m14 ebr "udźwignie" m120? Poza tym chciałbym zaprosić do dyskusji ( najlepiej posiadaczy m14 ebr Kart'a ) na stronę http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/107312-pytanie-dotyczace-istnienia-repliki-m14-tm-ebr/page__gopid__1436585#entry1436585 Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Pytanie na szybko - jakie tłumiki pasują do tej M14? Ktoś może zarzucić jakimś linkiem? Jakie używa? bo mój jakoś nie chce współpracować i odmawia udzielenia pomocy :/ Długość i szerokość bez znaczenia :) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Kolejny problem - dlaczego tłok Madbulla blokuje się na zębatce środkowej? Czy ktoś porównywał szkielety Cymy i tego Kart'a ze sobą? Są podobne? Będą działać zamiennie? Ewentualnie, jaki inny szkielet? Ktoś pomoże? Pzdr Cinek Quote Link to post Share on other sites
vipergtspl Posted February 28, 2011 Report Share Posted February 28, 2011 (edited) Kolejny problem - dlaczego tłok Madbulla blokuje się na zębatce środkowej? Czy ktoś porównywał szkielety Cymy i tego Kart'a ze sobą? Są podobne? Będą działać zamiennie? Ewentualnie, jaki inny szkielet? Bo ma zbyt szerokie zęby. albo zmień tłok albo pilniki heja.. Same szkilety powinny być zamienne (Kart-AGM-Cyma-Cyber Gun) Wiem , że w cymie jest inny koszyk silnika. Napewno nie pasuje G&G. Witam. Czy stock Kart'a m14 ebr "udźwignie" m120? Odpowiedź brzmi tak i nie zarazem. Tak bo silnik pociągnie i zębatki wytrzymają.Bateria stockowa też da radę. Szkielet GB też wytrzyma. Nie bo urwie się tłok albo sypną się plastikowe łożyska lub złamie tandetna plastikowa prowadnica sprężyny. Może nie od razu .. ale nie licz , że długo to pociągnie. Pozdrawiam Edited February 28, 2011 by vipergtspl Quote Link to post Share on other sites
Telkontar Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Witam, jestem szczęśliwym (poza moją lewą ręką :) )posiadaczem Karta EBR-ki i mam w zasadzie tylko jeden problem. W zestawie nie było tej malutkiej szyny RIS przed szczerbinką nad komorą wylotową łusek. Ma ktoś taką niepotrzebną, albo wie gdzie kupić. Już od 2 tyg poluję na to i znaleźć nie mogę, a potrzebuję aby zamontować lunetę. Quote Link to post Share on other sites
Telkontar Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Przekopałem sie przez cały temat i nie znalazłem odpowiedzi. Czy do Ebr-ki można wrzucić: http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/cylindry-i-glowice-cylindra/wzmocniona-mosiezna-glowica-cylindra-do-m14-p-j.html oraz http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/dysze/wzmocniona-dysza-do-m14-p-j.html i będzie śmigać? Resztę bebechów już wymieniłem (jeszcze zębatki, ale to przy tuningu na m170) Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Pare pytań odnoście m14 karta, bo po przeczytaniu tematu to jakoś nie wygląda to cudownie. 1. Jak jest z wytrzymałością szkieletu, da radę na nim budować 550FPS? 2. Jakich standardów są czesci w GB? 3. Każda precka AEG, będzie pasowała? 4. Lepiej odłożyć na markową m14( CA ) i na niej budować 550fps, czy kart da rade? 5. Czy ta m14 z zbrojowni to wersja LW: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=636 Quote Link to post Share on other sites
ZmieN Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Odkopię, orientuje się ktoś czy wzmacniane, bądź Cymowe GB wejdzie w tą EBRkę? Quote Link to post Share on other sites
Telkontar Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 550 da radę. Sam zbudowałem. Wymiana gb co pół roku Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts