boundrose Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Tak z ciekawości zapytam - kto patrzy do instrukcji? Zdarza mi się. Najpierw RTFM, potem zawracam głowę forumowiczom. Quote Link to post Share on other sites
Mustache Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 2 tygodnie temu psiknąłem silikonu do komory hop-up. Wczoraj wymieniłem gumkę hop up (na Systemę), czy trzeba jeszcze raz psiknąć? Gumka podkręca, ale zwiększył się rozrzut (zauważalnie). Czy może to być wina tego, ze gumka jest nowa i musi się jeszcze dotrzeć? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Możliwe że gdzieś zostało trochę sylikonu... Gumka musi się "dotrzeć"- po hi-cap-ie powinno być ok. Quote Link to post Share on other sites
adam84 Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Cześć. Mam taki problem. Poprosiłem kumpla, żeby wymienił mi w replice lufę stockową na precyzyjną Systemy 6.04 mm. Wymienił także gumkę wzmocnioną ICSa na czarną Systemy. Po tych operacjach zasięg repliki spadł. Czy problemem może być po prostu niedotarcie gumki? Czy problem może leże gdzie indziej? Jakich gumek Wy używacie w swoich "suczkach" i jakie są tego efekty? Zamówiłem jeszcze przezroczystą gumkę Guardera? Ma ktoś doświadczenia z tą gumkę w AKS-74U? Replika ma moc w granicach 410 - 430 fps. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Bartosz_Tr Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 (edited) A jak długą kupiłeś tę lufę? Może jest zbyt długa w stosunku do cylindra. Co do gumki guardera, to mogę tylko powiedzieć, że jest baaaardzo delikatna. :) Edited May 14, 2009 by Bartosz_Tr Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Źle zamontowana gumka, dystanser, lufa za blisko/daleko. Nie miałem nigdy gumki ICS-a więc nie wiem jak tam znią... Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Witam.Mam problem, ostatnio na strzelance upadłem na swojego Aks'a i mi się ułamało body przy zawiasie:/ i pytanie moje brzmi: da sie to zaspawac, czy czeka mnie wydatek 130pln na nowe body? z gory dzieki za odp. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Możesz zrobić zdjęcie? Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 http://img2.imageshack.us/img2/8488/fotografia387.jpg proszę oto foto, sorry że z telefonu ale nie posiadam na dzień dzisiejszy aparatu. mam nadzieje że jest w miarę czytelne.. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Możesz spróbować skleić, ale na długo to nie wystarczy. Pewnie można tą część dorobić, ale najszybciej i najpewniej można kupić nowy korpus. Prawdopodobnie w Polsce jest dostępnych kilka różnych rodzajów korpusów. W sobotę jadę do Gunfire i biorę magnes. Quote Link to post Share on other sites
biper911 Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Jeśli to wersja full steel (RK-01-SW) to czemu nie zespawać? Zresztą w wersji full metal (RK-01-W) ta akurat część też chyba jest ze stali (sprawdź magnesem). Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 myślałem nad poxipolem, ale z doświadczenia wiem że długo nie pociągnie.. no tak najprościej kupić nowy korpus lecz nie mam narazie na zbyciu 130 pln:P no nic to spróbuje zespawać, pójde do jakiegoś fachowca i zobaczymy jak to będzie...:/ Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Używam RK-02. Ta część u mnie nie jest ze stali. Sprawdź magnesem u siebie i napisz. Jaką w ogóle masz wersję suni? W czy SW? Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 (edited) tzn ja mam długa wersję- rk 03, ale sprawdzałem magnesem i niestety nie jest ze stali (ta część) :( no i bylem u fachowca od spawania i mi powiedzialł że tego typu metal jest "jednorazowy" i nie da się go zespawać, uzył jakiegoś swojego specyfiku i mi to zakleił. Zobaczymy ile to wytzryma, a jak sie złamie znów to niestety czeka mnie wydatek na nowe body... ciekawe czy da się kupic body od wersjii full steel...:/ Edited May 20, 2009 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Popytam się w gunfire w sobotę, sprawdzę sam. Na pewno można kupić, tylko nie wiadomo, czy w Polsce. Zawsze można z Chin sprowadzać. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 (edited) pewnie że można ale to już bedzie chyba drogi biznes...:/ jak się popytasz to napisz:) Edited May 21, 2009 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=687 Link do korpusu. Później jeszcze tylko zobaczę na rsov.com Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Minął czas na edycję. http://www.rsov.com/index.php?target=produ...product_id=2311 Na jednym zdjęciu widać, że ten element jest ze stali - przyczepiony magnes. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 (edited) i można tam go normalnie kupić? sorry za takie pytanie ale nigdy nic nie zamawiałem zza granicy... a to body jest cale ze stali? http://gunfire.pl/product-yid-1152191493-K...y-do-AK-74.html Edited May 21, 2009 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted May 22, 2009 Author Report Share Posted May 22, 2009 (edited) Germ. W linku z Gunnera nie jest jasno napisane, że to wersja full steel, więc wg mnie jest to standardowa full metal (czyli ta część będzie ze znalu). Asgszczepan Najlepiej napisz do nich czy ta druga część body jest ze stali, bo z opisu wynika tylko to, że korpus jest ze stali.. Taka rada Nie montujcie paska/zawieszenia na oczku z podstawy muszki. W RK-01 ta część jest ze znalu a jak się złamie (w miejscu dwóch pinów pod lufą) to kaplica. Mi się złamało, znajomemu też... Lepiej samemu pokombinować i dać nowe oczko pod pas, coś w tym stylu (część wziąłem ze starego ak47 cymy): Sory za syf na broni, to pozostałości kleju. Jeżeli jednak się złamie to kleiłem takim specyfikiem: http://www.technicqll.pl/e_k_metal.htm U mnie działał przez ładne pare tygodni, ale użyłem zbyt cienkiej masy (1,5 mm to za mało) i masa pękła jak znowu uderzyłem podstawą muszki w mur :P. Ogólnie klej bardzo dobry, tylko trzeba "grubo obłożyć" :P. U kumpla w pracy kleją tym pęknięte bloki silników. Nie wiem Szczepan czy uda Ci się to skleić takim klejem, nie mam pomysłu nawet jakby to zrobić. Czy nowe body kupić, twój wybór. Ja bym w to kasy nie ładował. Napisz jeszcze jak na razie trzyma się ten klej od "fachowca od spawania" :) i jaki to klej, może się innym przydać ta informacja. Uważajcie też na całe górne body (podstawa szczerbinki?)... http://www.asggliwice.fora.pl/techniczne,3...ciach,2462.html To się znajomemu "stało". Jak, nikt tego nie wie. W skrócie: Nie kupujcie wersji full metal, tylko jak już full steel ;). Pozdrawiam Edited May 22, 2009 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Napisałem i mi odpisali krótko "tak. jest ze stali" pytałem o tylna ścianke przy zawiasie. No bo w sumie dwie stówy to już chyba powinno byc fulll steel. Tak przypuszczam. No a co do mojego sklejonego body.... dziś ten klej pękł i odpadł... i nie mam pojęcia jaki to klej, ten fachowiec mówił że tym klejem wypełnia się formy odlewnicze a nazwy nie podał. Napewno składał się z bazy i utwardzacza. Kurde dlaczego akurat na tej ważnej części zaoszczędzili i zrobili ją z tego dziadoskiego znalu z którym się nic już nie da zrobić....:( Nie wiem już co mam zrobić, chyba nie pozostaje nic innego jak zakup tego body...:/ Quote Link to post Share on other sites
hvman Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Można jeszcze poszukać zakład spawalniczy gdzie spawają TIG'iem aluminium. Gdzieś czytałem, że da się go spawać. Zawsze to jakieś wyjście, ale zakup body rozwiąże przyszłe problemy, bo kto wie czy znowu coś nie pęknie. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 no u mnie w mieście nikt się tego podjąć nie chce... Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 już nie da się edytowac. A jak myślicie może lepszym wyjściem z sytuacji było by kupienie body od wersji ze stała kolba i kupienie kolby do tego? hm? bo juz mam mętlik we łbie Quote Link to post Share on other sites
wojskowy27 Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Z tego co wiem nigdzie niema w sprzedaży body z uszami do stałej kolby w standardzie VFC. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts