Pan_Flint Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Po co komu CNC, jak z gwoździa prościej :P . Lesiu, mniejsza wejdzie na pewno, z większą może być problem. Masz 2 opcje ominięcia problemu i korzystania z takiej takiej batki jakiej ci się podoba. Opcja pierwsza - risy i puszka. Nie muszą być żadne fikuśnie full alu itp. Plastiki z cymy 028 docięte do wymiaru też robotę wystarczającą zrobią. Opcja druga, kable na kolbę, na kolbę ładownica i możesz nosić nawet i 3000mAh. Quote Link to post Share on other sites
eldek Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 (edited) http://deltashop.pl/...h-2s-1525c.html taka wchodzi, jeden listek do rury, a drugi pod dekiel, mieści się razem z mosfetem. Z tą pojedyńcza raczej nie domkniesz pokrywy. Ed. Niedoczytałem, że to 3S, nie ma szans tego większego zmieścić. Ew. poszukać pakiet w listkach i jeden w rurę a dwa pod dekiel próbować upchnąć, ale wątpie. Edited September 18, 2014 by eldek Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 no właśnie potrzebuję jakiegoś 11.1... nikt z Was takiego nie ściągał z ehobby? bo ceny w polszy brzydkie, a fu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Lesiu, ja sciągałem z hobbykinga batona do suki i mimo że wstępne pomiary wskazywały że się zmieścił, to jednak nie pasował (dekiel się domknąć nie chciał). https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17288__Turnigy_nano_tech_1300mah_3S_25_50C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html Patrz na wymiary i szukaj czegoś niższego niż 18mm (bo na szerokość wchodzi spoko).Dzięki Bogu batka weszła do prowadnicy kolby w m4 ;D. Quote Link to post Share on other sites
RedEpic Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 (edited) Panowie dołączam się do pytania o akumulator. Któryś z tych da się dopchać do aksu ? http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/AKUMULATORY-I-PAKIETY/Ogniwa-i-pakiety-Li-Pol/REDOX-ASG-1400-mAh-74V-20C-ROZDZIELONY11.html?producer=3171 http://www.modele.sk...l?producer=3171 Edited October 12, 2014 by RedEpic Quote Link to post Share on other sites
AS333pl Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Ja w swoim miałem Turnigy 7.4 1400, o ile pamiętam. Dwudzielny oczywiście. Jedna część w rurę gazową druga i kable pod dekiel i było w sam raz. Tak więc ten 1400 powinien wejść z luzem, ale 2400 wątpię. Kup 1400, ja moim byłym kałaszkiem siałem średnio. Nie mało i nie za dużo, 1400mAh nigdy mi nie zabrakło. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Do kałachów nie wchodzą lipole powyżej 1400 mAh i 7,4V. Czyli 11,1V nie zmieścicie. Quote Link to post Share on other sites
RedEpic Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 (edited) Czyli mieszczą sie tylko takie, jak redox 163 x 20 x 5 mm albo turnigy 125 X 21 X 7 Edited October 12, 2014 by RedEpic Quote Link to post Share on other sites
Hexsus Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Orientuje się może ktoś, jak z jakością tej repliki z Taiwanguna? Stal i drewno poziom trzymają, czy sklejeczka z odpustu? Mam zamiar zainwestować w tę replikę jako moją pierwszą i upewniam się. Kosztuje teraz 400 złotych i myślę, że to całkiem niewiele. A jeśli chodzi o bebechy to lepsze od Cymy? Wytrzyma mi parę tysięcy kulek? Przepraszam jeśli coś powtarzam i dziękuje za przyszłe odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Setki, postów napisano na te tematy. zapraszam do lektury. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Jak często zdarza się, żeby podstawa muszki była krzywo zakołkowana? Zawias dekla/podstawa szczerbiny też jest trochę krzywo do dekla przymocowany (zawias notabene jest stalowy, co mnie zdziwiło, bo jak bawiłem się ostatnio jakąś suką bojcową, jeszcze z logiem PJ i było to chyba znalowe). Chodzi mi o to, czy jest sens to odsyłać, czy ten model po prostu już tak ma i próbować tą podstawę muchy samemu poprawiać (pamięta ktoś czy było coś w temacie na ten temat?). Hajkap stockowy też Wam lata w gnieździe jak głupi? Przy okazji TG ściemnia w opisie "Korpus wraz z zamontowaną szyną boczną, pokrywa zamka i kolba składana została wykonana ze stali". Tak jak się domyślałem, oczywiście szyna boczna nie jest stalowa :P Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Czy ktoś już próbwał zrobić taki montaż? Ja spróbowałem 5cm szyny RIS lekko przypiłowanej i dokręconej dwoma śrubkami do dekla. Siedzi sztywno i Micro Aimpoint pasuje na styk. Pokrywa normalnie otwiera się i zamyka. Kolimator jest jedynie minimalnie przechylony w dół, co da się zniwelować regulacją kropki. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Próbowaliśmy, działało i działa do tej pory. https://picasaweb.go...261650595692338 zerknij na datę fotki. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 (edited) Tak sądziłem, że nie będę pierwszy :icon_smile: Ładnie. Prosta konstrukcja - liczę, że zainspirujemy kogoś do wykonania takiej modyfikacji u siebie :icon_wink: Edited December 10, 2014 by delin0m Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Zawsze mozna iść krok dalej https://picasaweb.go...273154894060066 https://picasaweb.google.com/103994645980886501929/AK74uGbb#5649273814838581330 z resztą, przeróbek popularnej "suczki" jest bardzo dużo. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Ma ktoś patent na kasowanie luzów na muszce/ bloku gazowym w suczce? Jeździ to u mnie na boki zauważalnie, i chciałbym to poprawić. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Trochę czarnej izoldy na lufę nawiniętej? Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Nie wiem czy ktoś już to widział ale znalazłem kawał dobrego sprzętu (niestety drogiego :icon_cry:). Przeglądając sobie stronkę Russian Optics natknąłem się na dolny chwyt B-11 produkcji ZenitCo. Cena powala. 4500rubli co daje ponad 250zł. Link do sklepu Dziś przeglądając sklepy z chińszczyzną natknąłem się na to samo tylko dużo taniej - ZOT ZB-11 Handguard for AKS-74U Airsoft Gun. Idąc dalej znalazłem fajną szynę/podstawkę pod Trijicon RMR'a, która wpasowuje się w szczerbinkę - Hephaestus Mount Base for AKS-74U / AKMSU Series. O tyle o ile co do sztywności drugiego rozwiązania nie mam pewności bo dekiel lubi latać to pierwsze jest już dużo lepsze od dużo droższego aluminiowego handguarda od Cyma Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Cena powala. 4500rubli co daje ponad 250zł. to samo tylko dużo taniej - ZOT ZB-11 Handguard for AKS-74U Airsoft Gun. Dolar jest wysoki, więc to Twoje "dużo taniej", to... 195zł. Faktycznie, lepiej kupić kopię, niż dopłacić 70zł do oryginału. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Nie jestem pewien czy to jest kopia. Zauważ, że na jednym ze zdjęć zamazano oryginalne oznaczenia ZenitCo. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 No właśnie, zamazano. Po co mieliby zakrywać oznaczenia oryginalnego produktu? Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 (edited) Jednak trochę się różnią ale jedno i drugie robione na CNC z ALU więc po do dopłacać nawet to 70 zł skoro można spożytkować na coś innego. Chyba, że masz w zamyślę kupic ostrego i trzymać w piwnicy. Wtedy tańszy może się połamać od wystrzału (gorszy stop). Jeszcze jedna fajna rzecz: kolejna szyna na szczerbinkę/pokrywę. Zamiast rozkładać naszą szczerbinkę, po prostu nakładamy tą szynę i skręcamy na ścisk. Foto. Edited March 4, 2015 by mykail Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 (edited) Nie wiem na ile w tym prawdy, ale Zenit stwierdzał że podróby da się zgiąć w ręce. Tak czy inaczej, ja tam bym wolał dołożyć i cieszyć się oryginałem. Hmmm, pozwala zamontować pewnie dłuższe kolimatory, ale ciekawe czy ma prześwit umożliwiający celowanie z mechanicznych przyrządów. Edited March 4, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Hmmm, pozwala zamontować pewnie dłuższe kolimatory, ale ciekawe czy ma prześwit umożliwiający celowanie z mechanicznych przyrządów. Wątpię. To jest jeden bloczek razem z szyną i jedną stroną zaczepu. Pooglądaj fotki. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Oprócz oglądania fotek warto poczytać co jest nad fotką :D "While it does put the optic higher than Stormwekrz does you can still use irons with the B18 mounted." Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts