Szczepan Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Na podstawie M4, ale ma przerobiony syody jest chyba nieco wyższe, więc to od M4 będzie za niskie Quote Link to post Share on other sites
Alien1904 Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Przyglądam sie hk416 z jg i temu korpusowi http://www.gunfire.pl/product-yid-11521897...RPUS-DO-M4.html i nie widze zadnej różnicy (no chyba że jest minimalna i na zdjęciu tego nie da sie stwierdzić. Quote Link to post Share on other sites
Szczepan Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Zawsze możliwe, że się mylę 8) Najlepiej by było, gdyby ktoś wziął oba karabiny do ręki i porównał. Quote Link to post Share on other sites
lacu Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Wie ktoś gdzie można kupić hk 416 jg (stała kolba )? Sprawdziłem we wszystkich większych skleach polecanych na WM-ie i nigdzie niema Quote Link to post Share on other sites
Iguanaman Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Tu np :P : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=686 Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Korpus od hk416 jest minimalnie wyższy o ok 5-8mm w zależności od producenta w stosunku do standartowego wymiaru body do m4. Testowne na body src/ca/g&p w stosunku do body agm i pj. W dodatku niemożliwe jest sztuczne podwyższenie body:/ Jedynie co to czekać na body od boyi, tyle że cena jest hmmmm przyjemna ;P Quote Link to post Share on other sites
lacu Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Dzięki za pomoc Iguanaman, ale na zbrojowni jak i w pozostałych sklepach te hk są niedostępne już od kilku miesięcy miesięcy. Quote Link to post Share on other sites
gregoszcz Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Co ty gadasz?????? Ja sam go kupowałem jakiś miesiąc temu. Więc od jakich kilku miesięcy? Quote Link to post Share on other sites
lacu Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Co ty gadasz?????? Ja sam go kupowałem jakiś miesiąc temu. Więc od jakich kilku miesięcy? No to może akurat trafiłeś na jakąś dostawę. Ja sprawdzam ten sklep od kilku miechów i bez przerwy koło tej giwery widnieje znaczek "oczekujemy na dostawę". Tobie chodzi chyba o wersję sf? a ja poszukuje tej ze stałą kolbą (JG 6623) taki numer na zbrojowni Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Dla wszystkich niepewnych tak wygląda hk416 z body od m4 Boyi Prosze bardzo myśle że wielu pomoge ;) P.s nie moja repla kumpla ;) Edited May 27, 2009 by MoniT Quote Link to post Share on other sites
gregoszcz Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 No to może akurat trafiłeś na jakąś dostawę. Ja sprawdzam ten sklep od kilku miechów i bez przerwy koło tej giwery widnieje znaczek "oczekujemy na dostawę". Tobie chodzi chyba o wersję sf? a ja poszukuje tej ze stałą kolbą (JG 6623) taki numer na zbrojowni Ja kupowałem na allegro, ale nie w licytacji tylko kup teraz nówke sztukę dla kumpla, ale niestety nie podam ci już linka, bo wykasowałem. Sam mam tą z puszką(jg6621), ale jestem zadowolony. Lufę sam przedłużyłem poprzez przedłużkę z M4 + dłuższa precka i jest git ;-) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Dla wszystkich niepewnych tak wygląda hk416 z body od m4 Boyi Jak została zminimalizowana różnica wysokości pomiędzy szynami RIS a górną częścą korpusu? No i raczej to już nie jest HK416 :) Quote Link to post Share on other sites
Maćq Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Jak powiększyć zdjęcie, to widać, że wcale :) Przez wysunięty montaż optyki po prostu mniej się to rzuca w oczy. Czy nie? Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 mp dobrze mówi różnica została zniwelowana przez zamontowanie optyki kawałek dalej . Quote Link to post Share on other sites
kilziom Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Zgubiłem sprężynkę, którą nakłada się na silnik. Ktoś może orientuje się czy gdzieś są dostępne do kupienia? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Dla wszystkich niepewnych tak wygląda hk416 z body od m4 Boyi Prosze bardzo myśle że wielu pomoge ;) P.s nie moja repla kumpla ;) Nie wiem po kij tutaj mechaniczne przyrzady celownicze skoro przez nizsze body nie sa wyrownane ze soba Quote Link to post Share on other sites
wally Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Jak to nie wiesz? Dla lansu!!!!! Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Ah no sory zapomniałem ;) Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 Może ktoś napisać jak z jakością w wersji FullMetal ?!? Zastanawiam się czy brać JG czu Boya ? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 JG ma super bebechy i ma czarne body-tyle wiadomo ze zdjęć. Boyi ma szare boty (wg. mnie wygląda bardziej rasowo) piny w body (nie śrubki!). Oba mają bardzo ładne napisy kwestia gustu może ci się udać i okaże się, że Boyi ma dobre bebechy, ale ja brałbym chyba JG ew. Boyi + GB z JG za 70$ z rsov-a ;-) chyba ani JG ani boyia nikt nie ma metalowego jeszcze... Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted June 8, 2009 Report Share Posted June 8, 2009 A kto ma METALOWY KORPUS od HaKacza VFC? Jeżeli tak, kupię... Pasuje na 100% ale czy jest w ogóle w sprzedarzy osobnej od repliki (na wgc jest...). Quote Link to post Share on other sites
Alien1904 Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Kupiłem HK 416, replika fajna ale w stocku hopek słabo kręci. Miałem cm.031 z hopkiem guardera, i strzelał dalej + celniej. Mam możliwośc odkupienia czarnego hopka guardera od kolegi (nie był nawet uzywany) za 10zł xD. Nie wiem jaka bedzie różnica w zasięgu i celności po jego zamontowaniu dlatego pytam sie o to Was. Czytając temat, dowiedziałem sie że polecacie hopka systemy ale czy jest on na tyle lepszy żeby dopłacać 30zł?? Przyznam że zależy mi na jak najmniejszym koszcie bo replika troche uszczupliła mój budżet :/ Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Weź tego Guardera. Tylko go nie porwij od razu przy zakładaniu. Jak będzie ciężko wchodzić do komory to spryskaj sylikonem na zewnątrz. Jak nie będziesz zadowolony kupisz Systemę, proste. Guardery nawet niezłe są. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Alien1904 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Dzieki Grzechotnik. Myśle że nie porwe tej gumki, a przynajmniej mam taką nadzieje. Już raz zakładałem przeźroczystego guardera właśnie do repliki ak-74. Bez tego sie nie obędzie bo żeby zasięg troche sie zwiększył (jakieś 10m) trzeba hop upa podkręcać prawie na maxa. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Może wystarczy wymienić dystanser i wyczyścić cały zespół lufy. Trochę tego świństwa się tam zbiera zawsze. Zrób może od razu teflon fixa. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts