zwierzu93 Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Suchywojtasie czemu wymieniłeś silnik ? stockowy bardzo dobrze współgra z repliką. Prawdopodobnie masz nie wyregulowany docisk silnika. podłącz 9.6v i spróbuj regulować (najcichsza praca repliki, największy rof - prawidłowo wyregulowane) Quote Link to post Share on other sites
suchywojtas Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Suchywojtasie czemu wymieniłeś silnik ? stockowy bardzo dobrze współgra z repliką. Prawdopodobnie masz nie wyregulowany docisk silnika. podłącz 9.6v i spróbuj regulować (najcichsza praca repliki, największy rof - prawidłowo wyregulowane) Musiałem wymienić, bo stockowy mi padł na 3ciej chyba strzelance - tak bym go nigdy w życiu nie ruszał. Tłok mi się zrąbał, wymieniam na wzmocniony, w sobotę - napierdzielanka :-) Quote Link to post Share on other sites
Legionista12 Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Witam mam pytanie do |HK416 JG wejdzie ten tłumik ? http://allegro.pl/tlumik-z-oznaczeniami-hk-i1288050192.html Quote Link to post Share on other sites
suchywojtas Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Musiałbyś się spytać o gwint, ale pewnie wejdzie. Wygląda dośc podobnie do tego, który ja mam: SILESIA FACTORY Prezentuje się fajnie, jeszcze nie zweryfikowałem, jaka jest różnica w głośności, ale mi głównie chodziło o przykrycie lufy. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Jaki tłok ? JBU czy jakiś inny ? Quote Link to post Share on other sites
suchywojtas Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 JBU :-) Quote Link to post Share on other sites
suchywojtas Posted October 31, 2010 Report Share Posted October 31, 2010 No dobra, małe podsumowanie. W tej chwili mój HK416 prezentuje się następująco: HK416 JG Lufa Systemy 363 mm Gumka Hop-Up MadBull (Systemy nigdzie po prostu nie było) Tłok JBU ze stalowymi zębami Sprężyna SP120 Guarder Silnik G&G Long 120 Tłimuk HK Silesia Factory Replika była wczoraj na testowej strzelance i jestem zachwycony efektami. Strzela daleko i celnie, kulki lecą jak po sznurku. V0 to w tej chwili 440 fps (na SP120, więc na moje to układ musi być szczelny), ROF ok. 27 kulek/sek. na Li-po 11V. Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Witajcie. Ilu milimetrowe łożyska są w gearboxie tejże repliki ? Wiem, że gdzieś tam na eNtej stronie jest odpowiedź na to pytanie. Mnie tym razem czasu brak, by przewertować po raz 4 całe ~50 stron tego tematu. @suchywojtas, pookaż zdjęcia swej repliki. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 6mm ślizgi plastik albo metal. Quote Link to post Share on other sites
Firnow Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Witajcie Kupilem HK 416 JG pare tygodni temu i czytajac o pancernych GB i czesciach mam zamiar to przerobic na lekka bron wsparcia czyli auto i ok 450fps. Moj podstawowy plan to wymienic lufe + hopke na systeme lub DF. Wrzucic lozyska slizgowe, lozyskowana prowadnice sprezyny, sprezyne m130-m140 i... no wlasnie nie wiem co jeszcze moglbym wymienic zeby utrzymac taka predkosc i bez obawy ze sie cos zetrze po 10tys kulek Quote Link to post Share on other sites
Hookie Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Czy ktoś ma jakiekolwiek info albo orientuje się gdzie można dorwać długą wersję HK 416 JG? W zbrojowni niestety echo i pustki. (o to mi chodzi http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1432 ). Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Czy wymiana czegokolwiek na dzień dobry jest niezbędna czy wystarczy gumkę podmienić standardowo? Quote Link to post Share on other sites
perils Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Czy ktoś ma jakiekolwiek info albo orientuje się gdzie można dorwać długą wersję HK 416 JG? W zbrojowni niestety echo i pustki. (o to mi chodzi http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1432 ). Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Czy wymiana czegokolwiek na dzień dobry jest niezbędna czy wystarczy gumkę podmienić standardowo? A czy wogule znajdziesz mi sklep gdzie mozna hk od jg kupic? w zbrojowni nie bedzie tego wogule bo pisalem do nich ;/. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 W 416 na start wymieniasz gumke, lufe i m130 guardera, po czym masz 450-470 fps. Łożyska porządne ślizgi i jazda z lipolem 11.1v. Quote Link to post Share on other sites
Firnow Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Wiecie moze jaka jest tam prowadnica metalowa czy plastikowa i jakie sa tam lozyska 7mm??? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Prowadnica metalowa, niełożyskowana Łożyska 6mm ślizgi plastik/metal (do wymiany) Quote Link to post Share on other sites
BaKuBaq Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Witam, mam pytanie, jaki tłumik będzie pasował do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
BaKuBaq Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 (edited) Wybaczcie ale nie mogę walnąć edytki. Mam pytanie, czy jeśli "przykryję" wystającą preclufe tłumikiem to może to wpłynąć na działanie tłumika? Edited February 11, 2011 by BaKuBaq Quote Link to post Share on other sites
perils Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 nic sie nie stanie ani replice ani tlumikowi . tlumik lewoskretny 14mm Quote Link to post Share on other sites
BaKuBaq Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 A mid magi od eM'ki wchodzą do HK? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 BaKuBaq Zgadnij... skoro ten sam gearbox, ta sama komora hop up i ten sam lower reciver to chyba pasują ... Quote Link to post Share on other sites
perils Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 wejda wszystkie emkowe magi , low/real/mid/hi. Tak jak moj przedmowca napisal toz to samo prawie co m4 to pytanie bezsensu troche. Zreszta wystarczy wejsc na sklep gdzie jest hk416jg i pisze jaki tlumik , jakie magi etc. ale zes len to sie nie chce. Quote Link to post Share on other sites
BaKuBaq Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Niestety JG6623 jest tylko w jednym sklepie, a nie dość że to oszuści to jeszcze mało informacji zamieścili :] http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-315-HK416-III-Generacja-replik-JG-JG6623-.html Przeczytałem prawie cały ten temat, ale dzięki wielkie za odpowiedzi, nie miałem jeszcze odczynienia z tą repliką, stąd moje pytania. Do tej pory strzelałem shotgunami. Czekam aż replika będzie dostępna w sklepach, bo już się nie mogę doczekać :] Quote Link to post Share on other sites
perils Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1432 masz bo jest wiele sklepow gdzie ta replika jest a ten adres tego sklepu co wkleiles mozesz usunac z ULUBIONYCH. Co do dostaw ten model wycofany jest z linii produkcyjnej bo sam go chcialem i zamiast niego mam KAC PDW ale nie zaluje :).Skad wiem ? bo pisalem do kazdego 3 sklepow pytajac o ta replike.Jezeli zniszczylem twoje marzenie o tym modelu to niestety taka prawda. Szykuj cos innego do kupna znajdziesz napewno cos . Quote Link to post Share on other sites
BaKuBaq Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Owszem zniszczyłeś :] Ta replika co podałeś link, bardzo się różni od tego JG6623 o którym marzyłem? :] Quote Link to post Share on other sites
BaKuBaq Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Nie mogłem Edytować. Co wiecie o sklepie Red Beret? W tym sklepie jest ta replika dostępna o dużo mniejszej cenie http://redberet.istore.pl/pl/jg-hk416-jgf6623.html. Ponawiam także pytanie czym się różni od tamtego JG6623 ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts