Arek_24 Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Można przenieść nawet na tą bez miejsca na batke wystarczy kawałek sznurka, pokrowiec po okularach i wyciągnięcie kabli i przyklejenie ich do body oszczędzasz ponad 100zł i masz w pełni wygodę. Mi to się bardzo dobrze trzyma i w niczym na strzelankach nie przeszkadza zamieszczam foto: http://img407.imageshack.us/my.php?image=76922815ea7.jpg Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Matkoboskaprzenajświętsza. A wiesz, że kable można przełożyć do tyłu bez paskudzenia gnata w ten sposób? Inżyniera też nie trzeba mieć, aby to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
DPM Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Matkoboskaprzenajświętsza. A wiesz, że kable można przełożyć do tyłu bez paskudzenia gnata w ten sposób? Inżyniera też nie trzeba mieć, aby to zrobić. Nie chcę być natrętny...Ale w jaki sposób można to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Po prostu je... przełożyć? :) A nie ciągnąć kilometr przedłużenia na wierzchu? Quote Link to post Share on other sites
Arek_24 Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Owszem że można na przełożyć wewnątrz body tylko gdzie je potem wyposzczę? musiał bym gdzieś dziurę zrobi. Mi to tam nie przeszkadza może nie wygląda super ale nie jest źle Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Można przenieść nawet na tą bez miejsca na batke wystarczy kawałek sznurka, pokrowiec po okularach i wyciągnięcie kabli i przyklejenie ich do body oszczędzasz ponad 100zł i masz w pełni wygodę. Mi to się bardzo dobrze trzyma i w niczym na strzelankach nie przeszkadza zamieszczam foto:http://img407.imageshack.us/my.php?image=76922815ea7.jpg WOW, rzadko widzę taki motyw. :poddanie: GB JG jest tak zrobiony, iż pasuje do kilku wersji (raczej logiczne), więc posiada wyjścia z przodu i z tyłu. Wystarczy rozebrać GB przełożyć kable, złożyć i już. Gdzie sobie je wyprowadzisz na zewnątrz repliki (prowadnicą np.), to już twoja sprawa. Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 Czy skrót JG jest "nazwą" firmy Golden Eagle? http://hk416.wordpress.com/tag/hk416-jg/ bo nie bardzo obracam się w temacie :???: Jest w ogóle jakaś strona tej firmy? Wiadomo coś może więcej o tej replice wykonywanej przez BOYI z metalowym body? Chciałbym sobie taką zakupić (HK416), a jak dla mnie najważniejsza jest wytrzymałość (plus oczywiście inne aspekty). Metalowa konstrukcja była by bardzo fajna. Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 Nie chcę być natrętny...Ale w jaki sposób można to zrobić? W taki ;-) Tak powinno to wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Czy skrót JG jest "nazwą" firmy Golden Eagle? JG = Jing Gong. Quote Link to post Share on other sites
Szczur22 Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Golden Eagle to nazwa stosowana przez Jing Gong na rynku amerykanskim. To dokładnie ta sama firma. Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Dzięki za pomoc. Znalałem jeszcze taką stronę http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Airsoft_Manufacturers Być może komuś się przydadzą takie informację. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Mam wersję ze stałą kolbą ale chce zmienić ją na składaną, próbował tego już ktoś ? Jak tak to jaką kolbe składaną polecacie: koszt, sklep, trudności przy wymianie pzd Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Jeśli chodzi o cenę do 150 to tylko Boyi, Pj to straszna kicha. Wzwyż to tuz raczej GP. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 http://gunfire.pl/product-yid-1152189832-K...u-MODSTOCK.html czy ten zestaw by podszedł ? i czy standardowy aku ze stałej kolby dałoby się tam wcisnąć czy musiałby byc na zewnątrz? Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 Do tej kolby wchodzi tylko bateria typu small SF, ewentualnie jakas inna ale tylko na zewnatrz. A co do kolby to mam taka na sprzedaz - nowka nie smigana troche taniej. http://allegro.pl/item453598085_kolba_m4_m...terie_nowa.html Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 http://img76.imageshack.us/img76/5779/dscf9398xu2.jpg czy ta kolba z JG podejdzie?? Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 Jesli chcesz mieć batke w kieszeni na kolbie to moze byc. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Zakupiłem eotecha 552 Pro-arms i mam mały problem. Mianowicie nie wchodzi na risa (tego na deklu), da się go jednak zamontować na froncie. Jedyny wniosek do jakiego doszedłem to podszlifownie szyny aby troszkę ją odchudzić.Miał moze ktoś z was podobny problem? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) Ja miałem problem z EOTechem 553 G&P. Spowodowane to jest tym, że szyny różnią się nieco kątem ustawienia przy ich styku. Jedyne rozwiązanie to IMO użyc siły mięśni i wyrównac ten mankament. Edited October 14, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) Szyna jest zbyt pulchna,zdejmowałem ja nawet żeby zobaczyć czy na wcisk wejdzie ale nic z tego.. Popracuje troche papierem ściernym, kolimator to przykryje wiec problemu nie będzie. W przyszłości mam zamiar (o ile będzie) wstawić metal body. Edited October 14, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
QlimaX Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 (edited) Jak tam z Waszymi replikami ? Moja przeszła 10 tysięcy kulek. I ciągle mam dylemat ; Czy teraz tracić kasę na chińczyka i kupić łożyska, zmienić sprężynę na słabszą ? Lub coś w gearboxie ruszać dopiero za kilka miesięcy. A za ta pieniądze bym kupił coś innego, bardziej cieszącego oko ;-) ;> Edited October 15, 2008 by QlimaX Quote Link to post Share on other sites
szynkam Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Moja ma 15k przebiegu i trzyma się dobrze, żadnych problemów nie było. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Jak tam z Waszymi replikami ? Moja przeszła 10 tysięcy kulek. I ciągle mam dylemat ; Czy teraz tracić kasę na chińczyka i kupić łożyska, zmienić sprężynę na słabszą ? Lub coś w gearboxie ruszać dopiero za kilka miesięcy. A za ta pieniądze bym kupił coś innego, bardziej cieszącego oko ;-) ;> Wymień części i poczekaj na metal body. Ja w swoim wymieniłem sprężynę, łożyska, prowadnice i cylinder. Hula jak marzenie i przemielilo juz ponad 30k kulek Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Czy ta replika nadaje do częstszego strzelania na full auto na bateri 9.6V Sanyo RC albo 10.8V? Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Moja ma przebieg jakieś 25k pestek. Zdążyłem już zaliczyć przepalenie bezpiecznika (bezpiecznik był cały, a mimo to nie przewodził.. sic!), awarię mechanizmu spustowego i kilka innych pomniejszych pierdół. Mechanika wymagała wypodkładkowania, bo mieliło tryby. Teraz kultura pracy jest zdecydowania zadowalająca. Ziomowi pękł GB, ale replika jak strzelała tak strzela. Odradzam mocniejsze batki na tym springu, który jest w stocku, bo z pewnością szybko się wykończy. Wczoraj wstawiłem preckę i udało mi się zniszczyć gumkę hopa od Guardera, która się rozciągnęła, a lufa w niej miała luz na jakieś 0,2 cm.. Musiałem użyć siły, żeby ją wyciągnąć z hopa. To już drugi przypadek, kiedy gumka sylikonowa mi się rozlatuję. Odradzam i sam się będę wzbraniał. Stock działa dobrze jak na moje oko. Guarder = SHIT ! Reasumując. Jestem zadowolony, mimo wszystkich ukrytych wad, jakie ukazały się podczas użytkowania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts