VonHusarz Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 No wlasnie bylby problem bo body JG maja inna konstrukcje Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 to nie lepiej w jakiś magiczny sposób przerzucić szyne RIS ze starego body do nowego? jest to możliwe lub nie ... ?!?!? Jeżeli uda Ci się to zrobić to masz ode mnie Nobla z dziedziny ASG :-F Można próbować dopasować upper reciver z HK do innego lower recivera ale to się mija z celem. Zazwyczaj łamią się uszka, które należą do tego pierwszego. Z resztą mieć metal lower r. i plastik upper r. to trochę nie trafione rozwiązanie :lol: A samego ris'a nie da się oddzielić. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Szczerze powiedziawszy, nie przyglądałem się konstrukcji frontgrip'a, ale czy nie da się tam przykombinować z szynami? Np. założyć górny panel RIS od M4??? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 I puff ! JG chce wypuścić HK z metal body to i pewnie samo body do nich wypuści ! :] Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Witam, moj kolega chiałby założyc do tego HK 416 baterie 9.6 V, dlatego chiałbym sie Was (doświadczonych ASG -owców) spytac czy mozna taki zabieh dokonac i czy moze sie to odbic negatywnymi skutkami w działaniu. Z góry dziekuje za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 #macwolf1 nic sie jak do tej pory (3 miechy) nie dzieje z bebechami ale po jakims czasie napewno zacznie sie sypac . Zreszta jak bys nic nie wymienial tez by sie cos sypneło tak wiec warto miec 9,6 Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 No dobrze, teraz tylko pytanie jakiej firmy polecacie ta batke?? I ile mAh bedzie wystarczajaco (zeby az tak bardzo sie nie wykosztowac)?? Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 (edited) Intellect 9.6 - 1400mah. Ni-mh :D Edited April 5, 2008 by Walduś_18 Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Popieram. niedawno zakupiłem tez takiego Intellecta i ROF wzrósł bardzo ładnie. Oryginalną batkę zawsze można miec jako zapas w ładownicy. Quote Link to post Share on other sites
marqs_2005 Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 ...ello ja powiem tak batka ktora dostałem w zestawie http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=435 i okazalo sie że pada po wywaleniu 300 kulek zmieniłem ją na http://asgshop.pl/produkt.php?id=156 dzis wytrzymała cały dzień strzelania i jest oki polecam ta batke :) Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Co do metal body to zastanawiam się czy JG wprowadzi nowe komory hopka. Zwłaszcza, ze u gunnera jest METALOWA JEDNOCZĘŚCIOWA komora :-F Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 JG podobno zapowiedziało już V generację(od IV różni się szczegółami) i podbno ma być już full metal, więc raczej mało prawdopodobne by nadal montowali 2 częsciowe komory ;-) . Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 (edited) Ciekaw jestem czy wersja JG będzie miała oznaczenia H&K. Taki zabieg wielokrotnie zwiększyłby sprzedaż, przynajmniej w Azji i Europie. Gunfire odpisało mi, że gdy te repliki się pojawią to będą je mieli w asortymencie. Edited April 7, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 (edited) Mam pewne pytanie otóż po przeczytaniu całego tematu, widzę że nikt o tym nie wspomniał. Niedługo planuje sobie z upgradować swoje HK. Od razu zaznaczam że nie chodzi mi o upgrade na wzrost fps, lecz aby uzyskać jak najlepszą celność oraz wytrzymałość części. W moja liste zakupów wchodzi: - Metal Body Hk. O ile wyjdzie takie do sprzedaży osobno gdy pojawi się nowa generacja HK w wersji full metal. A wy jak sądzicie? - Prec lufa KM Head 285mm - Gumka HU Deep Fire dokładnie taka : http://asgshop.pl/produkt.php?id=2094 - Komora HU http://asgshop.pl/produkt.php?id=2081 - Łozyska. Myślę o zakupie takich : http://asgshop.pl/produkt.php?id=1389 Co jeszcze można by wymienić aby ulepszyć pracę GB aby mieć lepszą kulturę pracy ? Edited April 10, 2008 by Ari Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Np. zestaw cichy systemy. Zmniejsza naprężenia na gb, być może odrobinę wyciszy uderzenie tłoka. Prawdopodobnie szczelność będzie większa. A gumki to ludzie lubą guarder/systema. Mi tam guarder dobrze się spisywał, więc mogę polecić. DF nie miałem. Łożyska prawdopodobnie w serwisie polecili by ślizgowe, nie kulkowe. Kulkowe są słabsze. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 No z tą gumką to robie eksperyment. Na wszelki wypadek będe miał jeszcze gumke systemy Quote Link to post Share on other sites
marqs_2005 Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 ...ello, odkreciła mi się śruba mocująca kolbe w HK416 wersja z batką w atrapie lasera bardzo prosze o pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Jak sie odkręciła to ja wkręć a tak na serio to opisz dokładnie co się tsało bo na razie nic innego ci nie powiem. AGM to AGM JG będzie swoja droga i do tego zapewne ładniejsze Quote Link to post Share on other sites
marqs_2005 Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 ... dzieki koledzy serwisanci ze Zbrojowni opisali dokładnie co trzeba zrobic teks poniżej może sie przyda: "Odsuwasz kolbę maksymalnie do końca i odciągając jej rygiej w dół ściągasz z metalowej rury. Odkręcasz małą śrubkę na samym końcu na spodniej części metalowej rury i zdejmujesz zaślepkę. Wewnątrz rury powinna być śruba, nalezy ją dokręcić (tylko nie za mocno, bo można bardzo łatwo zerwac gwint)." pozdro:) Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 ... dzieki koledzy serwisanci ze Zbrojowni opisali dokładnie co trzeba zrobic teks poniżej może sie przyda: "Odsuwasz kolbę maksymalnie do końca i odciągając jej rygiej w dół ściągasz z metalowej rury. Odkręcasz małą śrubkę na samym końcu na spodniej części metalowej rury i zdejmujesz zaślepkę. Wewnątrz rury powinna być śruba, nalezy ją dokręcić (tylko nie za mocno, bo można bardzo łatwo zerwac gwint)." pozdro:) dokladnie taka sama mialem przypadlosc w hk416 z atrapa kupiona w zbrojowni,po jakims czasie latala kolba i trzeba bylo ja rozkladac,zeby dokrecic Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Mam pytanie jaka komora będzie pasować do HK 416? Oglądałem systemę,KA,src itp i wszystkie mają taka szyjkę razem a stockowa nie czy ta szyjka sie jakoś wyciąga? P.S Jak się rozwiązała sprawa z pękającymi GB? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 (edited) Komora w JG jest dwu częściowa. Jeślibyś chciał kupic systeme czy KA to musiałbyś wyciąv dolną częśc komory, która jest zintegrowana z body. Co do pękających GB... Pękło coś komuś? Edited April 11, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 A tą dolną część komory sie odkręca czy trzeba siła? Bo nie wiem czy gra warta świeczki lub oddania do serwisu.A z pękającymi GB ktoś pisał że pękły w dwóch egzemplarzach jak je otworzył do smarowania po strzelance. Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Okey i ja doznałem pierwszej WADY .związanej z wkładnaiem akumulatora do kolby ( wersja co akumulatro wkładany do kolby ) zerwał mi się styk :/ Nie żebym to jakoś NA hama wciskał czy coś po prostu złamał się i pora lutować :P Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Kurde ja nie wiem co większość ludzi ma problemy z wyjmowaniem batki z kolby. U mnie wszystko na szczęście łatwo wchodzi bateria i zarówno łatwo się ją wyjmuje :) no ale wiadomo, to są chinczyki.... :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts