MadnesS Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Odnośnie body. Najtańsze rozwiązanie: sprzedać plasticzane JG i kupić AGM. Sorry. Co mi po tym, że AGM ma "metalowe" body jak flaczki cienkie... :) wybrałem lepszy gb i teraz zastanawiam sie nad wymiana body :) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Jakoś cały czas mam wrażenie, że lepiej zmienić GB w AGM niż BODY w JG. Raz, że i tak PRAWDOPODOBNIE będzie trzeba i kiedyś w JG powymieniać część części. A tak to możemy np. kupić zębatki systema za 250zł, gumke za 30, tłok za 60 i za co nam jeszcze kasy styknie, zamiast body za 450 zł. Mieścimy się w tej kwocie i mamy ZAJE***** GB. No przesadzam, taki uber zajefajny nie będzie, ale naprawdę w takiej kwocie to można sobie fajne części sprawić. Quote Link to post Share on other sites
MadnesS Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Jakoś cały czas mam wrażenie, że lepiej zmienić GB w AGM niż BODY w JG. Raz, że i tak PRAWDOPODOBNIE będzie trzeba i kiedyś w JG powymieniać część części. A tak to możemy np. kupić zębatki systema za 250zł, gumke za 30, tłok za 60 i za co nam jeszcze kasy styknie, zamiast body za 450 zł. Mieścimy się w tej kwocie i mamy ZAJE***** GB. No przesadzam, taki uber zajefajny nie będzie, ale naprawdę w takiej kwocie to można sobie fajne części sprawić. Ale body od BOYI masz za 175zl :) Pytanie: Czy SRC produkuje body ze ZnAlu czy jakiegoś już tam metalu? Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Ale chodzi tutaj o porządne body o prawidłowej wysokości ris-a. Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Lepiej kupić HK416 AGM i wymienić bebechy 8-) Lub prościej brać z customs.pl Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Spokojnie spokojnie,metal body napewno sie kiedys ukarze,ja sobie spokojnei czekam. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Co mi po tym, że AGM ma "metalowe" body jak flaczki cienkie... :) wybrałem lepszy gb i teraz zastanawiam sie nad wymiana body :) "Flaczki" to są w obu cienkie i różnica w jakości jest taka, że nie przekłada się na pracę. Tylko JG ma tragiczny hop-up, jeżeli już samo plastikowe body nie jest dla kogoś wadą z miejsca dyskwalifikującą :roll: Dobra komora hop-up, którą do AGM można włożyć od ręki, jest więcej warta niż te wszystkie niby-bajery, które gunfire wypisuje pod replikami JG III gen. Jeżeli ktoś potrzebuje robić z tego karabinka szturmowego potworka z 450-500 fps to rzeczywiście opłaca się wymienić części gb. Jeżeli nie - to co najwyżej znaleźć głowicę tłoka, która będzie szczelna i dyszę. Resztę zostawić aż się coś zacznie sypać, po prostu nie warto "wzmacniać" takiego gb. Quote Link to post Share on other sites
MadnesS Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 (edited) Ok Ok :) A powie mi ktoś z czego robią te body SRC? (ZnAl) Czy metal http://taiwangun.com/?str=product&prId=158 Edited July 28, 2008 by MadnesS Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 ZnAl to metal, z tego jest zrobione to body... Jest lipnej jakości łamią się w nim uszy. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Gdyby to http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=856 założyć na zwykłe emkowe body wyglądałoby to całkiem nieźle. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 SZybkie pytanie jak zdemontowac przedni grip? Wiem że pytanie laickie ale mimo to pytam pzd Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 SZybkie pytanie jak zdemontowac przedni grip? Wiem że pytanie laickie ale mimo to pytam pzd Odkręcić śrubę - tego imbusa z tyłu i go (grip) zsunąć. Pamiętaj tylko o złożeniu muszki. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Gdyby to http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=856 założyć na zwykłe emkowe body wyglądałoby to całkiem nieźle. Czy ja wiem? Dosyc hybrydowo by to wygladalo. Juz chyba lepiej poprostu kolimator posadzic Quote Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 (edited) hejka piszę bo dużo pytań byłó na temat lufy wewnętrznej do hk ze stałą kolbą. Wygląda to tak : ~390 mm ma stockowa ale dziś zamontowałem do swojeg precke prometheusa 407 mm i nawet nie wychodzi poza tłumik ognia (w samym tłumiku też jej nie widać ), więc jeśli ktoś się zastanawia nad precką to polecam 407 . Gnacik teraz działa jak marzenie :D Edited July 29, 2008 by gregor1984 Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 (edited) Jak by ktoś się zastanawiał jak wygląda HK z body od emki. Oto moja interpretacja HK416: Edited August 3, 2008 by berliners Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Panowie mam pytanie. Czy bardzo sie opyla wymienic lufe 280mm na 363mm ? Czy precyzja znaczaco wzrosnie czy ten wzrost bedzie raczej "urojony" ? Pytam sie gdyz mam dylemat czy nie przedluzyc sobie lufy i miec ja schowana w tlumiku (bo i tak planuje kupno tlumika aby wyciszal, ale jesli precyzja strzalu przez dluzsza prec lufe mialaby znaczaco sie poprawic to bym pomyslal nad uzyciem tlumika jako przedluzenia lufy) Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Różnica w praktyce będzie niezauważalna. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Jesli zamiast stockowej wstawisz preclufe 360 to celnosc powinna sie zauwazalnie powiekszyc, Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 obecnie mam prec lufe 280mm KM Head i pytam sie czy oplaca sie wymieniac na dluzsza lufe 360mm KM Head. Ale widze ze nie wiec dzieki za odpowiedz :) Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 A czy zmiana z 247 mm 6.04 KM Heada na 363 mm 6.03 Prometheusa coś da. Zalezy mi troche na zwiekszeniu fps i zasiegu, ale bez przesady. Z gory dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 (edited) to zmiana precki na dłuższą zmniejszy tylko zasięg :( Musiał byś też wymienic cylinder, żeby wzrósł ci zasięg. Edited August 4, 2008 by gregor1984 Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Cylinder typ2 jest do lufy max 360,te 3mm chyba wielkiej roznicy nie zrobia. Quote Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 ale fps-u nie dodadzą, a macwolf1 napisał że zalezy mu troszke na podniesieniu fps :) Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Głownie na zasiegu, ale nie wiem jak z nim bedzie w przypadku 363 mm. W stocku było 285 mm a ze nie mieli takij precki to kupilem 247 KM Heada. Pozniej dokupilem tłumik i zastnawiam sie teraz na wsadzeniem 363 mm. Ale jesli mam stracic na zasiegu to czy lufa Prometheusa 300 mm 6.03 cos poprawi?? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 Mój HK na precce KM Head 363mm zasięg mam mniej więcej taki sam, ale mniejszy rozrzut kulek, czyli zwiększyła się celnośc. Oczywiście w moim egzemplarzu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts