Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Steyr Aug Military(A1) JG W Polsce

Guest frank_martin

Recommended Posts

Ostatnio byłem u Krakmanów i na wystawce wisiały jeden pod drugim, dwa niemal identyczne AUGi A1. Niestety nie były w żaden sposób opisane ale wątpię żeby wieszali dwa CA jeden pod drugim więc podejrzewam, że jeden z nich był CA a drugi JG. W każdym razie kolor i fakturę body miały takie same, różniły się nadlewkami na krawędziach elementów plastikowych. Ale podkreślam: nie jestem pewien czy jeden z nich był JG.

No i wlasnie co do optyki

Czy ktoś wie czy jest regulowana?

I czy widoczność przez nią jest na tyle dobra abym mógl celować w masce z siatką?

I czy rzeczywiście szybkie celowanie do którego w oryginale byla stworzona nie bedzie sprawiać problemów?

Jeśli ktoś się tym bawil to proszę o odpowiedź.

Lunety w AUG'u projektowane byly z myślą o w miare szybkim (jak na lunety oczywiście) celowaniu.

Chodzi mi między innymi o standardowe przyrządy celownicze na górze lunety ale też o samą lunetkę.

I prosze aby odpowiadali ludzie którzy chociaż go mieli w rękach.

Więc w domyśle chodzilo mi wlaśnie o to.

Edited by mate_ogr

A bebechy? Jest to podobno generacja III JG, więc może coś tam poprawili na wzór GB z HK416.

Na Gunfire piszą, że coś tam się podobno zmienilo jeśli chodzi o wzmocnione części w stosunku do poprzednich replik.

Jeśli tak to może to wcale nie jest dokladnie to samo co poprzednia wersja.

Lecz OlO, jeśli to to samo to kasuj mojego posta ;D

Witam, jest to moj pierwszy post tak wiec chcial bym sie przywitac ;)

Jak juz ktos wyzej wspomnial, bebechy ponoc (wg. gunfire) roznia sie od modelu z szyna. Jesli komus cos blizej na ten temat wiadomo to prosze o kontakt na pw.

ps. model z optyka - 545pln*, model z szyna 495pln (459pln - "promocja")* nie ma chyba roznicy w cenie z powodu "lunetki" 1.5x :???: bo jesli tylko tym sie roznia w/w wersje to imho lepiej kupic ta z szyna i jakis kolimator do tego (mniej wiecej cenowo bedzie to samo, a lepiej wykonane bedzie zadanie " szybkiego celowania " ).

* ceny podane ze strony www.gunfire.pl.