Kuki71 Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Witam.Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś zamieścił tu pare fotek swojego G3 z zestawem drewien tym za 75 zł lub też z tym drugim zestawem z tworzywa za 45 zł...... Z góry Dzieki ;) Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 W GF są real-capy Stara do G3. Niebawem mają się pokazać w ofercie na stronie. Kolega z GF donosi że magi pasują do JG. Zapewne niebawem to sprawdzę :) Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Kuki71 zapraszam do dzialu o SAR'enkach od [CA], bo nie chce mi sie wierzyc, zeby ktos dal drewno do plastikowego body, przy takiej dlugosci broni. np. http://img521.imageshack.us/my.php?image=lukigun3xx4.jpg PS. Moglisbyscie zamiescic zdjecia chwytow pistoletowych z zewnatrz oraz od wewnatrz? Chetnie odkupilbym go z gietki przeznaczonej na czesci. :< Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Filq na tej fotce co podalęs jest Sarenka od CA? Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 Zgadza sie. Rozni sie od jg chyba tylko metalowym body i magiem(nie jest nakrecany). Quote Link to post Share on other sites
Pasik Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Przez pewien czas czytam ten temat jednak nie znalazłem żadnej info nt magazynków JG (może przeoczyłem jeśli pisze to drugi raz wybaczcie). Jeśli ktoś bylby zainteresowany podaje link do sklepu w którym można dostać maga:rc skorpion Widziałem go w innym sklepie ale teraz linka nie podam bo musiałbym poszukac. pozdrawiam pasik Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Podawałam już link. Magi są stare. Zwykły hi cap od JG. Aha. Czy lepiej do g3 kupić lufę precyzyjną KM Haed 1950 650mm 6.04mm czy zestaw Systema Bore Up for G3? Czy tłumiki dźwięku wyciszają replikę czy nie? Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za zdjęcia replik z lunetami. Quote Link to post Share on other sites
Mianoraf Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Jestem użytkownikiem G3 od 2 miesiecy i jestem bardzo zadowolony z tego karabinu. Troche długi, ale da sie przyzwyczaic, no i nieproporcjinalnie lekki:) Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Właśnie on wydaje się tak lekki chociaż aż taki lekki to on nie jest.... Quote Link to post Share on other sites
Aranos Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Co do wyciszenia G3. Tłumik coś tam wyciszy jednak sądze że niewiele. Sam mechanizm pracuje dosc głośno. To plus i minus zarazem. Lekki ? No sa cieższe ale biegajac z nim przez kilka godzin lub dłużej utrzymujac go w rekach (np zabezpieczajac okna na pietrze) słowo lekki traci swoje znaczenie. Chodz przyznaje że oryginał jest cieższy. Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 No bez dwóch zdań, przecież orginał ma korpus z metalu a tu mamy ABS.... A swoją drogą to przecież waży ponad 3 kg razem z szyną montażową, lunetą i tą resztą to napewno będzie ważyć ponad 3,5 kg.... Quote Link to post Share on other sites
Arczi-koala Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Witam. Zastanawiam się min. nad tym karabinkiem i mam pytanie. Czy wygodnie się z niego strzela, moja rozpiętośc ramion to 167 cm i nie wiem czy dam radę z niego strzelać kucając czy stojąc. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 Ponawiam pytanie: Czy lepiej do G3 kupić lufę precyzyjną KM Haed 1950 650mm 6.04mm czy zestaw Systema Bore Up for G3? Czy da się jakąś krótszą stała kolbę do niego wstawić? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 Przy lufie 650 mm bez borka będzie duży spadek zasięgu i mocy (znajomemu z 350 fps sadło do 200 :wink: ) . Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 (edited) A 590 przy cylinder 0? Chodzi o to że czytałem ze Bore-Up tak dużo nie daje w tej replice. Koles wszystko prawie wymienił i ma 385fps :-F http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=50180&st=0 Bo chce kupic KM Head albo 650mm albo 590mm. Ma być dłuższa na pewno. Aha czy jest możliwość w ogóle trochę krótszej kolby kupienia? Edited October 10, 2008 by F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
Rutinoscorbin Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 U mnie przekladka gotowa. Wygląda następująco: Special thanx goes to Raval - odwalil kawal dobrej, ale to naprawde dobrej roboty. Mozna powiedziec, ze jest juz specem od instalacji oryginalnych kolb i chwytow przednich do replik G3 (SAR). Mam to czego chcialem. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 Szkoda że nie ma normalnej bo przeróbki mi się nie uśmiechają :???: Ale bateria Ci wystaje :poddanie: Jak z tą długą lufą? Próbował ktoś takową? Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Witam. Właśnie mam podobne pytanie jak koledzy wyżej. Jak to jest z tą długością luf w stosunku do cylindra? Bo mam zamiar na świetą precke wstawić i cylinder na 0, więc jeśli ktoś będzie tak miły to niech mi wytłumaczy o co chodzi :D Quote Link to post Share on other sites
Aranos Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Ehh było to już opisywane w tym temacie nie raz. Typ cylindra zależy od długości lufy. Standardowo w G3 jest zdaje sie typ 2 (z dziurką). G3 ma jedną z najdłuższych luf (469mm) i ten typ cylindra nie jest "idealny" do tej lufy. Wymiana na typ 0 nie jest konieczna lecz wskazana. Karabin na stockowym cylindrze strzela poprawnie. Wymiana cylindra i lufy na precyzyjną daje na + kilka-kilkanaście FPS którcyh za bardzo się nie odczuje ale zwieksza celność strzałów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Należy tylko dodać do wypowiedzi Aranosa, że typ "0" będzie odpowiedni nie tylko dla lufy G3 w stockowej długości (469mm) ale też dla każdej dłuższej. To jest po prostu odpowiedni cylinder do długich luf. Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) Acha, czyli gdybym wsadził jakąś długą lufę np. (650mm) i nie wymienił cylindra tylko zostawił tą stockową "Dwójkę" to wtedy wystąpiłby spadek mocy? Poprawnie to zrozumiałem? :D Edited October 14, 2008 by Kuki71 Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Nie nastąpiłby spadek mocy, ale wzrost nie byłby az tak znaczący jak przy cylindrze "0". Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Przy lufie 650 mm bez borka będzie duży spadek zasięgu i mocy (znajomemu z 350 fps sadło do 200 ) . Chodzi mi o tego właśnie posta. Co ten kolega chciał nam przez to przekazać? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) 65 cm lufy to już bardzo, bardzo dużo i w takich wypadkach potrzebne są zestawy o poszerzonej średnicy, ponieważ przy zwykłych cylindrach typu zerowego jest zły stosunek objętości cylindra do lufy. Kruger, owszem nastąpiłby spadek mocy, ponieważ cylinder "dawałby" zbyt mało powietrza w stosunku do lufy i to powietrze "kończyłoby się" gdzieś lekko za połową fify. A wtedy zaczyna się spadek mocy ;) Edited October 14, 2008 by cyku Quote Link to post Share on other sites
tomx Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Witam. Na wstępie przedstawiam moją 3 miesięczną G3nie :) Zmiany w niej to póki co nic wielkiego, wewnątrz wymieniona tylko gumka na Guardera co dało bardzo dużą w moim przypadku poprawę :) Z zewnątrz to szyna montażowa, niskie pierścienie, luneta Dynora 3-9x50E i tłumik, który właściwie kupiłem bo była okazja :D W przyszłości zamierzam zamontować dłuższą lufę. Na zdjęciu hi-cap ale ogólnie używam dwóch low-capów (swoją drogą od Krugera :)) połączonych klipsem do magazynków domowej roboty (czyt. taśma izolacyjna :D) Tak jak mówił Kruger - low-capy podają wszystkie kulki, przy wyjmowaniu maga nic nie wypada... Po 3 miesiącach obydwie śruby trzymające kolbę porostu się ułamały. Trochę wcześniej wyrobił się gwint w kolbie (chodzi o miejsce na zawieszenie taktyczne) i zgubiłem tą śrubkę czy jak to tam nazwać :) Póki co zastąpione trochę prowizorycznie co widać na zdjęciu :) Jestem zielony w ASG i mam nadzieje, że tu znajdę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania oraz jakieś sugestie :) Co prawda póki co pytań brak, ale jak uzbiera się trochę kasy to będą kolejne inwestycje w replikę i wtedy napewno tu zawitam :) Pozdrawiam. Tomek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts