F4RR3LL Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Czy wytrzyma trudno powiedzieć, ale to chińczyk więc raczej nie. Na auto to na pewno nie. Ja bym nie ryzykował. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 (edited) Witam. Sorry za double post ale czas minął. Stoję przed tuningiem do G3. Czy taki zestaw będzie dobry? - Zestaw cylindra o powiększonej średnicy do G3-A3/A4/SG1 Systema http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1944 - LayLax - Prometheus - Lufa precyzyjna 6.03 - 590mm - PSG-1 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2988 - Systema - Wzmocniona Gumka HopUp http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1637 - Zestaw dystanserów Deep Fire http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2221 - Systema - Łożyskowana prowadnica sprężyny V.2 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1654 - Systema - Sprężyna 120 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=981 - G&G - Łożyska kulowe 7mm http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1169 Czy to dobry zestaw? Razem to wyjdzie około 750PLN. Ile bym miał wtedy fps około? Będzie około 400fps? Edited October 26, 2008 by F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Polecam tę stronkę: http://www.filairsoft.com/forum/showthread.php?t=16897 Super foty i recka po angielsku do G3 SG/1 Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 (edited) Farrell - za 750 zł kupisz sobie nowego wypasionego chińczyka z 450 fps. Jest sens tyle pakować w G3? Na M120 potrzebujesz jeszcze batki 9.6, żeby to porządnie strzelało. Powinieneś mieć ponad 400 fps. Edited October 28, 2008 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Wiesz Rokatanski, jak ktoś chce G3 bo mu się podoba, to inne chińczyki go nie interesują :) Natomiast co do batki. Mam do mojej gietki wsadzone nowe części: preclufa 509, gumka, cylinder 0, głowica cylindra, dysza, tłok poliwęglanowy, głowica tłoka z superorinegiem, metalowa prowadnica sprężyny (bez łożyskowania), nowe łożyska i sprężynę 125. Daje to w efekcie 420 fps. Nie musiałem nowej batki nabywać, na mojej 8,4V 3000mah KAN strzela milutko, przy 9,6 to już ROF byłby kozacki. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Racja kruger, mnie się też podoba G3, ale ekonomia mnie zniechęca ;) Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 chyba ergonomia :) Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 To znowu ja i znów wam będe Dupki truł :D Ostatnio mój selektor ognia się poluzował na tyle, że stało się to denerwujące. Czy macie sposób na tego typu usterke? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Hmm, przykręcić... Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 (edited) Ale właśnie jak?! :wink: Próbowałem przykręcać tą śrubkę po drugiej stronie body (taka Malutka od Selektora) Bezskutecznie... Nie wiem już w końcu czy jest ona dokręcona na Maxa czy mam nieodpowiedni Śruboket. Edited October 29, 2008 by Kuki71 Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 cyku - chodziło mi o ekonomię, nie ergonomię ;) Za dużo pism samochodowych czytasz :D Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Kuki-Tam jest bardzo delikatny plastik, łatwo go uszkodzić. Spróbuj dać jakąś podkładkę pod śrubkę. Roktanski- a w czym bracie takie g3 jest mniej ekonomiczne od np. AKS? :) Quote Link to post Share on other sites
JaReKII Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Panowie pytanko mam, body od G3 SAR Offizer M41 FS Classic Army podeszło by do jg? Czy nie ma szans na wpakowanie go? Quote Link to post Share on other sites
Rutinoscorbin Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Panowie pytanko mam, body od G3 SAR Offizer M41 FS Classic Army podeszło by do jg? Czy nie ma szans na wpakowanie go? W moim gunie jest włożone body CA z SAR Offizier M41 (czyli wersja z rozkładaną kolbą). Pasuje jak ulał. Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Z innej beczki. Dotąd mieliśmy do wyboru hi-capy, low-capy i real-capy. Pojawiły się mid-capy do G3 firmy Kings Arms. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 (edited) cyku - G3 kosztuje 369 zł (350-370 fps), a AKM 330-450 zł (430-450 fps). Dla mnie G3 się mało opłaca. Edited November 5, 2008 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Obliczając ekonomię trzeba też brac pod uwagę inne rzeczy, np. dostępność różnych dodatkó do danego modelu. Pod tym względem Gietki wypadają nieźle ale jednak gorzej od rodziny AK. Wszystko się więc sprowadza do gustu - jak się komuś G3 bardziej podoba... Co jeszcze można na plus Gietki dodać? Ma nieco mniej skomplikowaną budowę wewnętrzną niż AK. Chodzi na ogniwach large a nie mini - większa wydajność. Pomimo długości jest bardziej przyjemny i ergonomiczny w użyciu, kałachy z ich dźwignią selektora po prawej i długim magazynkiem zmuszającym przy leżeniu do podnoszenia się (i wystawienia) wyżej niż przy Gietce... Ale z drugiej strony do Gietki się nie założy części steel a do AK od groma :) Gust, gust. Quote Link to post Share on other sites
evel Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Co prawda,to prawda....ale ja kocham moją Gi3tkę,zakochałem się od pierwszego wejrzenia....W przyszłości kupuję drugą,lecz I-ej klasy... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 (edited) Ale czy w tym wszystkim EFPES'Y są najważniejsze? :roll: Edited November 8, 2008 by Kuki71 Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Nie są najważniejsze. Najważniejsze jest czy komuś się broń podoba, od tego zależy czy ktoś będzie dobrze strzelał. A w G3 jest długa lufa, więc FPS po co? Celność znakomita. Quote Link to post Share on other sites
evel Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Racja....FPS'y to nie wszystko... Quote Link to post Share on other sites
Daniellowawa Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Orientował sie ktoś czy front z szynami ris od nowej generaci G3 jg będzie pasował do g3 sg/1 TM? jak tak to mozę komuś rozwaliął sie replika JB i ma ten front an sell? :D Quote Link to post Share on other sites
mat_n Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Jak tu jest z tłumikiem? Jaki jest tam gwint? Potrzebne są jakies przjściówki? Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Daniellowawa-> Pewności nijakiej nie mam, ale wydaje mi się że budowa G3 SG1 i G3 RAS (JG) jest identyczna, front RAS powinien bez problemu pasować. mat_n-> Po odkręceniu tłumika płomienia ukazuje się nam normalny gwint lewoskrętny i na niego tłumik bez zadnych przejściówek nakręcasz. Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Witam, jestem właścicielem G3 RAS JG narazie stockowym, tylko gumka Guarder i skrócona lufa [adapter tłumika KM Head] do ok 450mm i mam pytanie czy jest sens montowania do takiej lufy cylinder typ 0?? jutro "przyjadą" do mnie drewienka ze specshopu :killer: , więc, jezeli montaz sie uda :-F , niedługo będę miał szyny ras na sell. :uśmiech: pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts