Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 SG-1 (JG089) [JG]

Recommended Posts

I M14 i G3 mają pewnie osiągi bardzi zbliżone do siebie, a M14 ładniej wygląda (według mnie). Czekam już 1,5 miesiąca na czternastke Cymy i mnie powoli szlag trafia ;/ I dlatego tak kombinuje już jak koń pod górke... Chociaż Krakamni pisali, że towar już płynie i nie wiem wkońcu kiedy mam się jej spodziewać .....

• Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wszystko zależy od egzemplarza, w niektórym wytrzymają więcej, w innym mniej. Zawsze możesz dokupić zębatki XYT od jakiegoś padniętego chińczyka (np. u mnie ^_^)

co w gruncie rzeczy sprowadza się do pytania, czy lepiej wydać 100więcej i kupić na customs i mieć wzmocnioną, czy jednak nie wydawać i zakupić taniej na taiwangunie :???:

A tak jeszcze spytam - czy poza szyną to wersja T3-K1 RAS różni się czymś od zwykłej T3-K1? Pytam, czy może jest jakieś lepsze body, albo czy ja wiem... sposób wykonania, dopasowania elementów, lepsze bebechy? ;-)

Edited by lubowiec

Zdaniem dwóch osób zajmujących się zarobkowo tuningiem replik - zębatki w G3 JG są akurat niezłe. Ja mam wymienione na stockowe CA z rasowanego SA58 więc też zostały mi do ewentualnego sprzedania, facet który to robił stwierdził że są nie bardzo wyrobione i komuś jeszcze posłużą.

Witam, jestem w air sofcie nowy, ale chciałbym zostać snajperem i nie wiem co wybrać, natrafiłem na temat o G3 i widzę że same z nim problemy, więc moje pytanie jest takie opłaca się kupić tego G3 czy lepiej brać L96 Well-a(chodzi mi głównie o wytrzymałość)

Jeżeli to sie nie nadaje do tego tematu to sorry.

Rodzaj kulek zależy od rodzaju lufy i ilości fps. Rodzaj optyki to wybór związany z osobistymi preferencjami i możliwościami finansowymi. Te pytania są nieco dyletanckie.

Co do psucia, wszystko się psuje prędzej czy później, markowe też. Chińczyki faktycznie bywa że szybciej. W moim nie zepsuło sie nic konkretnego (magazynek tylko), po prostu zużyciu i wyrobieniu uległy części gearboxa.

Czy mi się wydaje czy sa 2 rodzaje body w g-3? W wersji sg-1 jak narazie na chyba wszystkich zdjęciach jakie widziałem body jest takie grafitowo-siwe, a na zdjęciach przedstawiających wersję A3 lub tą z szynami body jest czarne i wygląda troche tandetnie, przykład:

http://www.gunfire.pl/product-yid-11521901...-WYPRZEDAZ.html

http://www.gunfire.pl/product-yid-11521912...wersji-RAS.html

w pierwszym linku na wszystkich zdjąciach z wyjątykiem tego gdzie widać selektor i mag. body jest jaśniejsze a na tym zdjęciu czarne.

Myślałem że to wina zdjęć/oświetlenia ale ostatnio miałem okazję troche pomacać sg-1 w salonie gunfire i body było czarne i sprawiało paskudnie plastikowe wrażenie :roll: no i teraz martwi mnie jakie body dostanę kupując na taiwanie. :poddanie:

Witam wszystkich zadowolonych i niezadowolonych użytkowników JG089. Wcześniej męczyłem już pytaniami dot. tego guna Krugera, teraz kieruję jedno konkretne zagadnienie do wszystkich. Mianowicie: aktualnie używam SAR Offizer M41 CA, którego chciałbym przerobić na G3 (SAR Taktik Rifle II - nazywajmy jak chcemy) korzystając m.in. z JG T3-RAS (jestem tuż przed zakupem) i oryginalnej, kompozytowej kolby stałej od G3 (już posiadam).

Konstrukcja miałaby być następująca: body zostaje z mojego SARa (przecież chodzi o metal ;)), kolba stała oryginalna zamontowana na okuciu kolby z JG, zespół lufy zewnętrznej i frontgrip z szynami RAS z JG.

Podstawowe pytanie - jak wygląda kwestia demontażu zespołu lufy z JG? Czy widzicie jakiekolwiek problemy? W wielu recenzjach JG089 wspomina się o kompatybilności z CA, więc...

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi i wskazówki.

Witam. Czy G3 będzie poprawnie współpracować z Akumulatorem NiCd 9.6V RC 2400mAh typ Large Sanyo?

Nic się nie stanie jeżeli taką włożę?

Pozdrawiam serdecznie.

Aha. Czy ktoś byłby tak uprzejmy zrobić zdjęcie G3 z lunetą, jak on wygląda?

Jeszcze do tego napisac jaka to jest, szyna wysoka czy niska.

Byłbym bardzo wdzięczny :uśmiech:

Moja gieniusia:

Giwera-Krugera.jpg

Mj-G3.jpg

Szyna montażowa niska CA, pierścienie montażowe wysokie.

Generalnie jeśli nie chcesz ingerować w resztę, to musisz któryś element mieć wysoki, albo szynę albo pierścienie. Inaczej nie uda ci się zamontować lunety bo będzie ci muszka przeszkadzać i byś ją musiał wymontować.