TrecBeast Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego piszę tutaj. Znaleźliście może jakiekolwiek zdjęcia z połączeniem klasycznego chesta w DPM lub chesta od Arktisa z kamizelką typu PACA? Quote Link to post Share on other sites
ThePowerHouse Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Witam Brytoli. Szukam lekkiej pomocy co do słynnej grupy "Task Force Night" działającej w Iraku. Mniej więcej wszystko sobie poukładałem i chce zacząć lekką stylizację,ale mam kilka pytań na które mam nadzieję mi odpowiecie. Zaczynajmy : * Ciuszki - góra "Smock DPM" - dół DDPM,DCU,ACU Jak często przewija się kombinacja kamo? Poza oczywiście DDPM I DPM oraz DCU i DPM. * Repliki - Póki co m4 będzie odwzorowywać L119 Jaka optyka? Eotech,Acog czy może jeszcze coś innego? Na kolbie gumowa stopka,podwieszony m203 i kolejne pytanie - długi czy krótki? - Sig p226 + serpa i adapter na molle * Łączność - Sordiny będą okej? Czy lepiej TASC? * Jaki plecak,bo tu kompletnie nie wiem. Taki aby pomieścił 4 pojemniki z żarciem,6l wody,śpiwór,amunicję i inne duperele. * Kamizelka - Tu mam największy problem. Wiem,że używali RAV. Jednak są ciężko dostępne w PL i koszt to około 700zł za gołą kamzę. Czy istniały jeszcze jakieś inne możliwości? Oczywiście,jeśli nie będę zbierał sprzęt trochę dłużej nigdzie mi się nie śpieszy. ;) * Dodatki - Czyli jaki nóż? - Czy lighticki będą okej? - Jaki marker strobo? MS2000 czy już raczej VIP. - Czy mapnik na łapę będzie tak samo okej jak u "Fok"? To by chyba było na tyle. Dzięki za każdą odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 (edited) 1. Task Force Black to się nazywało. 2. Ciuchy amerykańskie lub brytyjskie. Łącz sobie jak tam chcesz. 3. Eotech 552, ACOG, Aimpoint COMP M2/M3. M203 odpada, brytole używają granatnika HK. 4. Adapter do serpy to BHI concealment platform. 5. Sordiny jak najbardziej ok, tylko że problem z PTT. Używali tylko Selex Tacmic CT5 6. Plecaki BHI - 3daye różnej maści, a także brytyjskie standardy w DPM. 7. RAV w smoke green, nic innego. 8. Lightsticki ok 9. I ms2000 i VIP, oba na raz pasują. 10. Chyba taki czarny mapnik widziałem, musiałbym poszperać. Edited February 11, 2015 by Moris Quote Link to post Share on other sites
ThePowerHouse Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Mój błąd,wiedziałem jak się nazywa a walnąłem gafę... Co do Aimpointa. Montaż Wilcox będzie okej jak u "Fok" czy raczej inny montaż. Jakie dodatki do repliki? PeqII,jakaś latarka? Z ptt rzeczywiście będzie problem... Więc zbieram na RAV. Dzięki za szybką odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
ThePowerHouse Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Jako,że nie mogę już edytować. Fotka z wspomnianym mapnikiem. I każdy ma na sobie RAV? Wygodne to to? Użytkuję RRV bez pleców,przez co jest wygodnie,i przewiewnie. RAV wydaje się strasznie masywne. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 No masywne masywne, w końcu balistykę nosi. Większym problemem jest dostanie Rav'a w dobrym kolorku, czyli smoke green. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Takim? ;) http://allegro.pl/msa-paraclete-nowa-kamizelka-rav-07-sg-rg-large-i5074587809.html Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 To nie jest RAV tylko RBAV czy tam MBAV. Nigdy nie pamiętam :P Poza tym do TFB powinien być pre MSA. Quote Link to post Share on other sites
ThePowerHouse Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Gdybyście gdzieś znaleźli to byłbym wdzięczny za link. Jak nie znajde to uderze do jakiegoś krawca i coś pomyślimy. Dziwi mnie,że taka jednostka używała tylko jednego rodzaju kamzy. Quote Link to post Share on other sites
ThePowerHouse Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Póki co bede użytkował chest arktisa. Wiecie może gdzie w PL dostanę assault vest. I jak wygląda sprawa u nich z l96? Quote Link to post Share on other sites
Nephilim Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Nieuzywajom juz wogule L96... L115A3 RAV oraz RMV byly uzywane wtym czaszie.. ale sie duzo zmienilo. Czeba paczec ktorom date sie wybiera. 2003 innaczej wyglonda jak 2006. 2008 do 2012 itd jeszcze innaczej.. RAVy nie so uzywanne przez dlugi czas lub w "greenside". Tylko na DA /Direct Action. RAVy nie som zbyt wygodnie, nie. Maiom teraz lepsze PC. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Sprzęt w A'stanie Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Ta fota jest dość stara, na pewno widziałem ją w zeszłym roku :P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 To może jakiś kitlist po drodze gdzieś spotkałeś? ;) Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Znajdź na instagramie 11th spectre, gdzieś pewnie w komentarzach znajdziesz kit. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Mam w domu ksiazke SAS - The Ilustrated History. Duzo zdjec, duzo informacji. Gdyby kogos interesowal jakis konkretny rozdzial to dajcie znac, bede robic zdjecia i wrzucac (niestety nie mam skanera). Jakbym dlugo tutaj nie zagladal to piszcie na maila filipmatyja at gmail.com Link do zdjec menu i okladki: http://imgur.com/a/fnOK2 Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Jakieś nieznane dotąd fotki z Gulf War są? :) Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 (edited) https://picasaweb.go...6262799002/UKSF Prosze, moze cos wygrzebiesz. Dorzucam jeszcze art z falklandow o wypadku lotniczym: http://www.dailymail.co.uk/news/article-454382/For-time-25-years-fomer-SAS-man-tells-Falklands-tragedy-killed-20.html Edited February 11, 2016 by Filq Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/7143854/Armed-cops-dropped-in-by-choppers-in-terror-training-exercise.html W paru źródłach spotkałem się z informacją, że na zdjęciach są między innymi żołnierze SAS ;) Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Testują L119A2 :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 A propos http://www.coltcanada.com/upgrades.html Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Ma ktoś może z was SAS Vest'a ? Jak tak to może podzieliłby się zdjęciami jak to to dokładniej wygląda, np. rozmiar kieszeni, jak od środka one wyglądają itp. P.S. Sory za odkopanie wątku. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Chodzi ci o LWCP? Jeśli chcesz skopiować to powodzenia w szukaniu butil-nylonu i zapięć w głównych pouchach (tego nie ma nigdzie). Silverman robi kopię z klamrami alice. Były wersje x klamrami hiszpańskimi ale komercyjne w latach 90tych... Mogę się spytać znajomego o wymiary jak coś. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 20, 2016 Report Share Posted July 20, 2016 Raczej z ciekawości pytam jak kieszenie od środka wyglądały czy to po prostu worek taki był. Wymiarami nie pogardziłbym bo kto wie może skusiłbym się o zlecenie wykonania kopii czy cóś :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 4, 2017 Report Share Posted June 4, 2017 http://www.dailymail.co.uk/news/article-4570082/SAS-Blue-Thunder-unit-lands-helicopter-London-Bridge.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts