michalll Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Zestaw może być, tylko po te zębatki i dlaczego akurat lufa Guardera? Lepiej dołożyć do lepszej lufy. W internecie są materiały na ten temat, więc nie widzę przeciwwskazań do samodzielnego składania, metodą prób i błędów pewnie by się udało prędzej czy później. Nie rozumiem co znaczy "ile pociągnie na podstawowym" Dlaczego szkielet G&P to tańsza wersja? Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 (edited) Dołóż do lepszej lufy (polecam Prometheusa). Gumka to świetny wybór - ale będzie trzeba ją przyciąć. Cały zestaw części (FTK do M14 ) Guardera masz tu: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=972 Szkielet GP nie jest do niczego potrzebny przy takim tuningu .. Edited February 5, 2009 by Wolfi Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcia , ew. czytelny opis jak rozkręcać m14?? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Wszystko jest kilka stron temu... internet jest pojemny poszukaj na pewno znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcia , ew. czytelny opis jak rozkręcać m14?? http://www.mechbox.com/m14/m14-disassembly-agm.html proszę Cię bardzo ;] Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=971 - mam kilka pytan. Czy ten zestaw bedzie działał z cymką bez przeróbek?? Czy silnik uciągnie spręzyne 120?? Czy bede musiał przy 120 wymienić baterie na 9,6 czy wystarczy jakas 8,4? lepsza niz stockowa. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 3 x tak. O ile ten zestaw w ogóle się pojawi z powrotem :roll: Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Czy bede musiał przy 120 wymienić baterie na 9,6 czy wystarczy jakas 8,4? Zależy czego oczekujesz i jakiego masz farta , mnie tam stokowa dawała radę wystrzelić ok 2 hicapów na M130 , ale ROF był żałosny . Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Czesc Posiadam M14 Socom'a (CM) i mam takie pytanko chce wymienić spre żyne bo orginalna pękła i jaka najlepiej bedzie teraz wsadzic ?? Batke mam Stockową. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Zależy ile chcesz FPS , jak tyle ile miałeś to M110 guarder , ale możesz dać też M120 wtedy stabilne 400 . Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 (edited) Ale na m120 będzie chodził tak jak orginale ?? Czy coś sie zmieni po za wiekszą mocą ?? Batka szybciej bedzie padać ?? Edited February 17, 2009 by Syriuszzabujca Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Co sie może jeszcze zmienić ? Bateria nie będzie aż tak szybko padać wyluzuj :) Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Ale silnik spokojnie uciagnie M120 ta ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 (edited) :wink: Całe 7 postów wyżej Michał potwierdził że tak , ja post niżej dodałem że działa na M130 , naucz się czytać . Edited February 17, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Witam chciałbym w tej broni uzyskać około 420 fps (czytałem poprzednie strony niestety linki nie działają, pisałem również do asgshopu ale nie wiedzą co pasuje a co nie dlatego proszę Was o linki do części które dadzą tej eMce 410-420 fps. Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 ja bym proponował○ napisać do Krakmanów w tej sprawie. Temat poruszany dziesiątki razy, polecam przejrzeć od początku. Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 (edited) Ehhh coś mi się wierzyć nie chce, że linki z przed 2-3 tygodni nie działają ale ok . Powiedz nam może jeszcze czy chcesz żeby replika nadal trzymała gwarancje czy jest ci to obojętne ? -Spring M120 - Hop-Siupka ( systema/ guarder) - zestaw zębatek ( w zależności czy chcesz aby replika była nadal na gwarancji, podobno seryjne wytrzymują dobrze prace na singlu ale wiadomo Chnczyki to loteria... ) - teflon fix No wydaje mi sie, że dzięki temu powinieneś uzyskać około 400 - 420 FPS ( jeśli coś źle napisałem poprawcie mnie bez bicia :) ) Zapomniałbym. Jeśli chcesz żeby rof był przyzwoity to raczej batke też trzeba zamienić na mocniejszą... Wymiana silnika chyba nie jest konieczna... Edited February 19, 2009 by wajser Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 prowadnice jeszcze można wymienić i wstawić MOSFET :) Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Racja :P Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Systemy nie wstawisz , komora jest nie standardowa i trzeba na lufie wycinać rowki dodatkowe . Pilnik "iglak" w rękę, 5 minut wolnego czasu i nawet rurke od długopisu wstawisz ;-) Mi się udało systeme wstawić, df'a też. Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Systema to mosiądz, więc łatwo będzie te rowki porobić, jedyne co to trza wyjąć stockową lufę i wg. niej rzeźbić. Pytanko takie: Czy jest gdzieś (lecz nie wiadomo gdzie :) ) metalowa komora HU do naszej czternastki? Albo czy można jakąś od innej repliki przystosować? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Pytanko takie: Czy jest gdzieś (lecz nie wiadomo gdzie :) ) metalowa komora HU do naszej czternastki? Albo czy można jakąś od innej repliki przystosować? Raczej nie , może w nowej M14 G&P ale szczerze wątpię . Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 No właśnie, a szukałem chyba już wszędzie. Myślisz, że dadzą w DMR metalowy HU? Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Po co metalowy HU? przecież nic nie zmieni. @Hawk - że też wcześniej nie pomyślałem o piłowaniu rowków... Z tym ze w stalowych lufach nie byłoby chyba tak prosto. Quote Link to post Share on other sites
Jannu Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Witam czy jak wsadzę takiego springa do m14: http://www.taiwangun.com/shop,show,63 i będę strzelał pojedynczym ogniem to długo mi pociągnie emczeternastka?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts