Angusik Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Witajcie dopiero zaczynam zabawe z ASG i narazie kupiłem sobie jakiegoś AEG-a za 100zł z Allegro (wiem, wiem to shit). Jak uzbieram kase chciałem kupić sobie replikę jak wyżej napisałem G3 Odnosnie tej replki chciałem sie zapytać czy jest możliwosć kupienia podpórki oraz lunety ? Czy może być problem z zamontowaniem ? Chciałbym zrobić sobie taką pseudo-sniperke. Dziękuje z góry. Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Nie ma sensu robić z niego parasnajperki. Nawet powiem że nie ma sensu kupować. Dokładasz 150zł i masz G3SG1 z JG. Link to post Share on other sites
krzysiek275 Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Dokładnie. Nie będziesz miał szans na strzelankach chyba że strzelacie się sprężynami. Jeżeli nie chcesz koniecznie robić pseudo snajperki to może kup AK od cymy? Link to post Share on other sites
Angusik Posted January 9, 2008 Author Report Share Posted January 9, 2008 Hmm chcialbym kupić (zrobić) sobie snajperke właśnie, a nie zwykly aeg. Spręzyna według mnie nadaje się do karabinów wyborowych, bo jest według mnie klimat. Myślałem nad tą snipą: -->Kliknij<-- Chciałbym właśnie aby cena nie przekraczała 500 zł w końcu dopiero zaczynam. Czy ta snajperka z linku nie jest jakąs straszną kaszanką ? Optyke i tak bym zmieniał prędzej czy później prosze o rady :) Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Będzie ok. Co do G3A3, przy niewielkim wkładzie kosztów i wielkim wkładzie pracy i serca kolega jednego z użytkowników forum osiągnął 60m skutecznego. Według mnie jest sens kupowania tego, jeśli tylko Ci się podoba. Well - więcej fps w stocku, dwójnóg i optyka w zestawie, więc weź sobie to na razie. Żeby potem nie było, że polecam pseudo snajperkę Chińską dla początkującego - tak czy siak ja bym wziął AEGa, bo 500zł masz ogromny wybór. Link to post Share on other sites
Angusik Posted January 9, 2008 Author Report Share Posted January 9, 2008 dr_wisla Mogłbyś mi podać linki do AEG-ów do 500 zł, a najlepiej do 400zł, bo na specshop.pl są same z cenami z kosmosu :( Link to post Share on other sites
Medi Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Angusik to nie ceny z kosmosu, za dobrą jakość się niestety płaci :). Za 400-500 zł dostaniesz eag'a Cymy albo innego badziewia (wiem, wszyscy fani AK Cymy rzucą się teraz na mnie z dzikim wrzaskiem :P, ale nikt mnie nigdy nie przekona że Cyma jest lepsza od TM/CA/ICS itp). G3A3 wcale złym wyborem nie jest, z krzyśkiem nie zgadzam się całkowicie jakoby sprężyna miała nie mieć szans z elektrykami. Sam widziałem jak Styp z głupiej sprężynowej MP5'tki TM siał aż miło. Wszystko jest kwestią wprawy. Link to post Share on other sites
Angusik Posted January 9, 2008 Author Report Share Posted January 9, 2008 (edited) Mhm a nie da się kupić jakiegoś bazowego springa do 300 zł ? np: --->Kliknij<--- I kupić do niego jakąś tanią optyke np. Tasco ? A jak już AEG-a to jaki? (400~500zl) Wracając jeszcze do G3 da się kupić mu optykę, która będzie pasować bez kupowania jakiś tam szyn, bo jak trzeba kupować szyny to niestety Well Warrior 1 wydaje się być lepszym wyborem :) Edited January 9, 2008 by Angusik Link to post Share on other sites
mg34 Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 musisz mieć montaż do G3...choć może jakbyś pogmerał to dałoby rade zamontować na body coś..ale nie ręczę wtedy za sztywność układu Link to post Share on other sites
Equil Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 (edited) Koleś chce springa TM, a Wy mu polecacie AEGa JG :wink: To już w tych czasach nie można zaczynać ze springiem? Nie można sobie wyrobić dobrych zwyczajów? Nie można się liczyć z każdą kulką? Musi być na początek AEG, hi-cap, tryb auto i zawsze wyciśnięty język spustowy? Nie będzie miał szans? A AS to jakiś sport, rywalizacja? To zabawa i można się bawić ze springiem nawet jak przeciwnicy mają RKMy 500fps. Brawo Equil :) / Medi. Edited January 20, 2008 by Paramedic Link to post Share on other sites
Angusik Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 Zakupiłem Ak 47 od Cymy i jestem względnie zadowolony. Ale nie zmienia to faktu, że bardzo chciałbym zrobić sobie taką parasnajperkę, a do tego to tylko springa bym chciał (nie wiem czemu się tak uparłem). po prostu stockowa bron z dodatkami tj. Lunetka, tłumik, maskowanie ... Jest taka broń ? najlepiej do 450 zł. Pozdrawiam Angusik Link to post Share on other sites
cieply-kc Posted January 28, 2008 Report Share Posted January 28, 2008 Calkowicie popieram Equil. Poszukaj cos tu moze; :arrow: http://sklep.airsoftguns.pl/cat-pol-1185708933-Lunety.html :arrow: http://www.asgshop.pl/catalog.php?cat=106 :arrow: Albo po prostu bierzesz laser kupiony na targu albo odpuscie i przyklejasz centrycznie wzgledem lufi i masz. ;-) Link to post Share on other sites
szymcio Posted January 29, 2008 Report Share Posted January 29, 2008 http://sklep.airsoftguns.pl/cat-pol-1185708933-Lunety.html Już samo polecenie tego sklepu było ciężkim grzechem... Link to post Share on other sites
Angusik Posted January 31, 2008 Author Report Share Posted January 31, 2008 Mhm znalazłem coś takiego: Kliknij Na początek może być ? Słyszałem, że nie jest to najgorszy spring :) Proszę o odpowiedź, pozdrawiam Angusik Link to post Share on other sites
Aliant Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Moim zdaniem ten jest lepszy: http://taiwangun.com/?str=product&prId=749 Tu możesz sobie o nim poczytać: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=37571 Link to post Share on other sites
Recommended Posts