gloomer Posted March 26, 2013 Report Share Posted March 26, 2013 Dysza,popychacz lub sprężynka popychacza. Ale stawiam na złamany popychacz bo ostatnio to przerabiałem w tej cymie. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 Czy ktoś próbował przypasować do CM.036 podstawę muszki z kałachów a la VFC? Bo nigdzie nie mogę znaleźć oryginalnego zalowego gówna... Może trzeba by albo wywiercić dziurkę w nowej podstawie, albo na starej lufie zewnętrznej wypiłować miejsce pod kołki? Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Wczoraj zamontowałem do mojej tą muszkę: http://bbmax.com.pl/metalowa-podstawa-muszki-wraz-muszka-do-ak47-cyma-p-808.html Wszystko pasuje, trzeba tylko lufę owinąć izolką. :) Quote Link to post Share on other sites
Gru13 Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Nie wie ktoś czy jest gdzieś online dostępna jeszcze "cm. 036" Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted August 9, 2014 Author Report Share Posted August 9, 2014 Na Allegro da się znaleźć: http://allegro.pl/cm...4478989238.html Nawet nie śmiem pytać, po co Ci replika w starym standardzie TM za 600 zł :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Rincewind123 Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Dokładnie. Jako długoletni użytkownik repliki odradzam ją każdemu. Pękła mi do tej pory w 7 miejscach. Każda z wad opisanych na tym forum mi się przytrafiła. KAŻDA. Lepiej w tej cenie kupić boyi i tyle Quote Link to post Share on other sites
MrocznyPopiskiwacz Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 (edited) ...w sumie nie mam nic do powiedzenia, to się chociaż pochwalę :icon_biggrin: ... TUNING ZEWNĘTRZNY (OPTYCZNY) Chwyt przedniz szynami RIS do AK/SLR105A1 CYMA w paru miejscach został podszlifowany dla lepszego spasowania Kolba składana do M4/M16 z adapterem do AK wklejona za pomocą Poxipola na stałe. Nie do urwania. Szyna RIS do AK montaż boczny (jaskółka) Replika kolimatora typu RedDot Magazynek Midcap "Waffle" 140bb CYMA Magazynek Midcap "waffle" 110bb BATTLAXE żeby nie szlifować wszystkich magów, podciąłem zatrzask w replice o ok 2 mm. Teraz magi siedzą idealnie i sztywno. Tłumik płomienia TUNING WEWNĘTRZNY (MECHANICZNY I ELEKTRYCZNY) Lufa precycyjna 509mm/6.02mm GUARDER Gumka HU silikon zielona G&G Komora HU metalowa CYMA Okablowanie niskooporowe + Mosfet Zestaw wzmocnionych zębatek 300:100 SHS Wentylowana głowica tłoka POM SHS Głowica cylindra (short type) SHS Sprężyna GUARDER Phantom SP130 Plus wymienione łożyska, prowadnice, dysze i wszystko, co wymienione być powinno. Wymieniony chwyt pistoletowy na ciemny brąż, który bardziej mi pasował optycznie. Wymienione też zostały (z powodu uszkodzeń): Podstawa muszki, koszyk silnika i inne drobne elementy, które mogły tego z czasem wymagać. Replika pod stałym nadzorem Qbsona z BBmax Warszawa (niektóre części kupowane i montowane w Azteko). STABILNE 480 FPS. ...bangla cudownie, bez jakichkolwiek problemów, od 2 lat na w większości tych samych bebechach (nowa lufa, komora, bateria)... Lubię tę replikę... Edited July 25, 2015 by MrocznyPopiskiwacz Quote Link to post Share on other sites
nigger Posted February 17, 2016 Report Share Posted February 17, 2016 Hej, Wybaczcie za odgrzewanie. Mam tą replikę + 3 magi lowcap. Chciałbym dokupić trochę magazynków, nie strzelałem jednak parę dobrych lat i zastanawiam się, które obecnie dostępne na rynku będą pasowały bez przeróbek. Ew. do lekkiej poprawki kosmetycznej. Czy mógłbym liczyć na Wasze wsparcie w tej kwestii i podesłanie linków? Quote Link to post Share on other sites
Panek_71 Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Z repliki został mi tylko girboks ( poprawność nazwy mało istotne ) jest niezniszczalny od 6 lat mam go i wyprulem kosmiczna ilosc pestek .Wkładałem go w co nowe wydmuszki bo je łamałem i dewastowałem . A ebech żyje i nie otwierałem go . Generuje mi 420 fps a stokowej batce . Na prawdę jestem godny podziwu bo 2 emki zajechałem po 2 i 3 miesiącach . Quote Link to post Share on other sites
slipknotyk Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 witam przepraszam z podgrzewanie tematu tego akm ale niewiele mogę wyszukać na forum odnośnie ,,naprawy,, mocowania kolby posypała się w drobny mak , a cudne drewno też .czy do tego znalowego szajs body można coś dokupić ?adapter albo dopasować kolbę wraz z mocowaniem z innego modelu? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted April 17, 2016 Author Report Share Posted April 17, 2016 (edited) Mój AKM 036 skończył tak samo, połamało się mocowanie kolby. Niestety ta replika to jest, jakby to ująć, autorski projekt cymy i nie jest do końca kompatybilna z systemem Marui. Tył komory zamkowej jest zrobiony na płasko (jak w AKM) i ogon kolby wygąda zupełnie inaczej niż ten znany z replik AK-47. Zamienników nie ma, a część pasująca do AK Marui (jak na zdjęciu poniżej) nię pasuje. Pozostaje tylko klejenie/spawanie i ogólnie rzeźba, bo gotowych rozwiązań do tego modelu nie ma żadnych. Jeżeli nie masz zdolności manualnych, ale za to nie szkoda Ci kasy, to możesz kupić metalowe body z AK47 http://rekrutasgshop...o-AK-47-CM/1493 http://zbrojownia.li...products_id=984 i do tego pasującą kolbę. W sumie wydasz ponad 150-170 zł i nie będzie to rozwiązaniem problemu, a jedynie odwleczenie na później, bo nowy montaż ze ZnAl-u i tak w przyszłości pęknie. Edited April 17, 2016 by Zachar Quote Link to post Share on other sites
slipknotyk Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 hmm rozumiem.. z tymi zdolnościami różnie bywa gorzej z brakiem narzędzi i jakiegoś warsztatu.Tak zapytam jak rozwiązałeś problem swojego akm? gdyż rozważałem danie baterii pod pokrywę ,a sama kolba to już jakiekolwiek rozwiązanie składana na bok od M4 grunt by siedziała stabilnie na tym znalowskim korpusie.Nie mam aż takiego ciśnienia na koszerny wygląd ma być solidne i praktyczne.dzięki za linki do korpusów,lecz te 150-170 wolałbym przeznaczyć na naprawę niż tak jak mówisz odwlekanie problemu. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted April 18, 2016 Author Report Share Posted April 18, 2016 (edited) Nie naprawiałem swojego. To było jakieś 6 lat temu i wtedy doszedłem do wniosku, że cokolwiek bym dokręcił czy dokleił do znalowego body to i tak odpadnie albo wyłamie się z kawałkiem korpusu. Tylko że ja chciałem, żeby było koszer, ma wyglądać, nic nie miało być widoczne z zewnątrz itd, dlatego ostatecznie kupiłem boja z serii "full steel". Jak to nie musi być estetyczne, to przejdź się do castoramy, kup ceownik którego wewnętrzny wymiar będzie równy szerokości korpusu repliki i przykręć do repliki. W ceowniku wywierć otwory pod śruby od kolby M4 i gotowe. Jak nie znajdziesz ceownika, który będzie trzymał taki wymiar wewnątrz to kup dwa kątowniki, przytnij je i skręć ze sobą. Gdybym teraz musiał naprawiać kolbę w jakimś ak i miało by to jedynie działać, a nie wyglądać, to mniej więcej tak bym to zrobił. Do tego przyda się piłka do metalu, garść śrub i zestaw gwintownków minimum m4. Wszystko da się kupić w marketach budowlanych. Nie mam aktualnie takiego ceownika, ale posłużyłem się kartonem, żeby pokazać o co mi chodzi. Oczywiście wszystkie wypustki w body trzeba zeszlifować, a tył korpusu też zrobić na płasko. To nie musi być koniecznie jeden kawalek blachy, mogą być dwa kątowniki. Jak takie coś przykręcisz z każdej strony po 4 śrubami M4, to będzie dość solidne i pewnie wytrzymalsze niż bylo oryginalnie. Body na zdjęciu jest z CM036 z wyrównanym tyłem pod taką przeróbkę, ale atrapy nitów po bokach trzeba by jeszcze zeszlifować. Edited April 18, 2016 by Zachar Quote Link to post Share on other sites
slipknotyk Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 wielkie dzięki za wyczerpującą pomoc Zachar huk..trzeba będzie jakoś ogarnąć to znalowskie ,,badziewie,,.... Quote Link to post Share on other sites
slipknotyk Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 ..udało mi się pozyskać kolbę drewnianą to chińskie pseudo drewno od tego ,,znalszmelcu,, Podjąłem próbę ratowania 36 i przy użyciu papieru ściernego i sporej ilości poxipolu w niebieskim pudle poskładałem do kupy całość. Czy będzie trzymać czas pokaże. Szkoda tylko podstawy muszki i suwadła które również padły przy klejeniu kolby ,ale i tu szare spoiwo poszło w ruch .Jeśli wyżej podjęte środki szlak trafi wdrążę twój plan za który ponowne big thx. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts