AbNox Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Na wstępie pragnę zaznaczyć, że trochę poszukałem ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Nie jestem też pewien, czy wybrałem odpowiedni temat ale ten odnośnie m4/16 tyczył się tuningu. Ułamało się mocowanie frontu w górnej części body (M16, KWA BR16) i teraz pojawia się problem z dostępnością. Nowego body albo uppera od KWA znaleźć w sklepach nie mogę a z używanymi to różnie bywa. Czy jest jakiś zamiennik, który będzie pasował (najchętniej tylko górna część body, ale jak będzie trzeba wymienić całe body na jakieś inne to też wchodzi w grę) albo sklep, który sprzedaje body do KWA? Oraz czy body w M4 i M16 KWA jest kompatybilne? Z góry dziękuję za odpowiedź i mam nadzieję, że dobrze trafiłem. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Niestety KWA ma to do siebie że lubią się tam łamać. Ja bym poszedł w nowy korpus G&P. Wymienisz komorę hu i dysze w gearboxie i gotowe. Nie pamiętam już czy gwinty w górnym korpusie KWA są takie same w G&P aby reszte przełożyć do nowego korpusu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Korpus G&P trzeba dremelem przerabiać, bo gb nie mieści się w korpusie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 No fak ale to wewnatrz więc nie tracimy walorów estetycznych. A szlifowania nie jest dużo. Quote Link to post Share on other sites
AbNox Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 A czy jest jakieś mniej inwazyjne albo przede wszystkim tańsze rozwiązanie? Body G&P z komorą w specshopie kosztuje 560zł. Czy jest na przykład jakieś tańsze body metalowe, z którego dałoby się w miarę prosto przełożyć sam upper? I czy body w m4 od KWA i m16 są kompatybilne, gdybym szukał czegoś używanego? Dziękuję za odpowiedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 (edited) Kiedyś APS robił korpusy jak stare Marui (i KWA) czyli że komora nabojowa jest trójdzielna, ale nie wiem czy jeszcze gdzieś dorwiesz takiego cudaka. Do "nowoczesnych" korpusów (pochodne CA) nie ma innej możliwości montażu gb kwa 2gx, jak szlifowanie, bo GB jest z przodu wzmocniony, ergo szerszy. Jeśli szkoda kasy na markowy korpus to nawet Boyi przystosować możesz. Każdy rozsądny serwisant (podkreślam serwisant a nie jeb*ny druciarz, jakich ostatnio wysyp na FB) powinien ogarnąć temat. Korpusy KWA powinny wszystkie być wymienne, jeśli tylko w środku siedział gb KWA 2gx. W komisie jest wydmuszka KWA LMT na sprzedaż kompleta za chyba 500 złociszy. Edited January 6, 2016 by Nath Quote Link to post Share on other sites
AbNox Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Kiedyś APS robił korpusy jak stare Marui (i KWA) czyli że komora nabojowa jest trójdzielna, ale nie wiem czy jeszcze gdzieś dorwiesz takiego cudaka. Do "nowoczesnych" korpusów (pochodne CA) nie ma innej możliwości montażu gb kwa 2gx, jak szlifowanie, bo GB jest z przodu wzmocniony, ergo szerszy. Jeśli szkoda kasy na markowy korpus to nawet Boyi przystosować możesz. Każdy rozsądny serwisant (podkreślam serwisant a nie jeb*ny druciarz, jakich ostatnio wysyp na FB) powinien ogarnąć temat. Korpusy KWA powinny wszystkie być wymienne, jeśli tylko w środku siedział gb KWA 2gx. W komisie jest wydmuszka KWA LMT na sprzedaż kompleta za chyba 500 złociszy. Bardzo dziękuję za kompleksową odpowiedź, dowiedziałem się wszystkiego, co było mi potrzebne. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Zobacz sobie jeszcze asgshop.pl Quote Link to post Share on other sites
Huodny Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Czy do KWA podejdą magi od Aresa? Chodzi konkretnie o kompozytowego real-capa. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Plastikowe midy Aresa na 70 kulek nie pasują, niestety naciąłem się. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Witam, wie ktoś może jaka może być przyczyna przepalania się bezpieczników 20A po zmianie silnika na GFC Tornado F2 high speed? Dodam tylko, że używam baterii Lipo 7.4v 1750 Dualsky 45C. Replika była używana przy około 5 st. C. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Nowy silnik ciągnie więcej prądu od starego a że pakiet porządny to i bezpieczniki sie palą. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Tylko, że ten Tornado F2 High speed przed przepaleniem bezpiecznika ledwo strzelał, a były momenty, że zachowywał się tak, jakby bateria była rozładowana, czyli nie miał siły naciągnąć sprężyny (sp120) i czasami "klikał", jakby bateria była padnięta. Jaka może być przyczyna? W replice mam zamontowany mosfet by Poldeck. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :) Tom92. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Wywal ten bezpiecznik i wtedy sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
RikK Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Czy do KWA SR10 podejdzie RIS od ASG/KWA LMT Defender Patrol RIS? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Nie, w SR 10 jest szyna freefloat a w Patrol RIS była kopia zwykłego RIS/RAS-będziesz potrzebował deltaringu z barrelnutem, ustalacza zakładanego od stony muszki no i podstawę muszki, bo inaczej się to wszystko nie będzie chciało trzymać. Quote Link to post Share on other sites
RikK Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Kurcze, a wyglądało na to samo: https://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=5237 http://www.evike.com/products/31648/ Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Memoria fragilis est, zapomniałem że defendery wszystkie miały freefloaty, a wersja ze zwykłym risem to było KWA Defender RIS. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Risy od innych defenderów powinny pasować od strzała :). Quote Link to post Share on other sites
RikK Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Ok, dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 Gdzie najtaniej można dostać w tej chwili Emkę z KWA? ;) Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Gdzie najtaniej można dostać w tej chwili Emkę z KWA? :icon_wink: 5 sekund rozmowy z dziadkiem google . asg shop za 1250zł cqb full metal najtaniej nówka a jak taniej używke to w komisie coś tam się pałęta Quote Link to post Share on other sites
Człowiek Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Gdzie produkowana jest teraz ta replika? Chiny? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Tajwan Quote Link to post Share on other sites
skrzeczu2 Posted October 9, 2016 Report Share Posted October 9, 2016 Witam. W moim kwa pojawił się problem z podawaniem kulek posiadam różne magazynki ale nawet z polimerowych magów kwa też nie zawsze podaje kulki. Zauważyłem że po naładowaniu trzeba spuścić połowę z nich i dopiero wtedy podaje. Jaki może być powód bo dopychanie i podklejanie nic nie zmieniło, oczywiście wyczyściłem też magi. Jakich używacie magazynki w swoich kwa. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 9, 2016 Report Share Posted October 9, 2016 (edited) Komora dobrze siedzi? Obie połowy? Przerabiałem midy classica w metalowych skorupach, pmagi bety, emagi green label, plastiki kwa z zestawu, wszystko u mnie gra i buczy. Edited October 9, 2016 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts