Guest gecko123 Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Kupiłem KWA/ASG i po przebiegu 6tys poszedł mi tłok, tak samo jak Qurcz'owi (post #356 na stronie 18). Używałem batki 7,4V 2650mAh 25C, czy ta batka jest za mocna czy po prostu poszedł bo się nudził ^^ Mój LMT Defender4 wywalił już ok. 12k kulek, i to głównie na auto, batki to używane na przemian 7.4V 2800mAh 35c i 11.1V 2200mAh 40c. Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 11.1V 2200mAh 40c LOL... Ja kilka kulek sypłem na 11,1V 2650mAh 30C i hopek 2 pierwsze kulki kręcił, potem się nie wyrabiał (gumka promka fioletowa), jak jest u Ciebie... Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) U mnie wszystko ładnie podawało, na org hicapie, jakimś chińskim lowie, na midach boyia zdarzały się czasem zacinki, na przykład 1 pusty strzał na 2-3 sekundową serię, kulki Blaster Devil, PJ potęgowały puste strzały. Replika cała stockowa. ROF 28 RPS. Na 7.4 wszystko idealnie, nawet na PJ i midach. Serie tak długie, że chwyt pistoletowy jest ciepły. Edited July 18, 2011 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Ja na 11.1V 1300 20C wywaliłem z 10k i teraz na 7.4V 1800 25C poszlo z 4k i wszystko jest ok :icon_biggrin: hopek ładnie kręci wszystko ładnie podaje na low-cap'ach CA dodam ze hopek jest stokowy: ) Edited July 18, 2011 by Syriuszzabujca Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 (edited) Jako nowy posiadacz repliki ze stajni KWA pozwolę sobie na kilka refleksji, może komuś się przydadzą (sam przed zakupem takowych szukałem, zatem niech będzie dla potomności...). Moja replika to M16 LMT Defender CQB (czli SR10) Na starcie została wyposażona w Zbrojowni w tłok Ultimate, sprężynę M130 Systema Energy oraz Mosfecik. Na stockowej lufie dostałem 492 fps (HU off, BB 0,2 MB - pomiary moje, chrono Xcortech). Zainstalowałem lufę PDI 6,01 o długości 455 mm. Niestety z wepchaniem gumki HU PDI (jakaś nowość, sprowadziłem z x-fire) do komory był problem, więc zainstalowałem firmową gumkę KWA, weszła OK. Pomiar wykazał 510 fps, zatem zanotowałem przyzwoity przyrost 18 fps dzięki odrobinę dłuższej i węższej lufie. Bateria - 7,4V 20c 2200mAh z EliteAirsoftBatteries (ciężko wchodzi do komory na baterię w kolbie, odrobinkę pilniczkiem trzeba ją poszerzyć), wtyk T-connector modelarski - dała zupełnie akceptowalny (a wręcz przyzwoity) RoF, niestety nie zmierzyłem wartości. Zewnętrzne atrakcje jakie sobie zafundowałem to: - EoTech UFC (G&P) - Magnifier KA na montażu "pivot" Bombera (niestety, nie mieszczą się razem na szynie "zamkowej", więc kolimator poszedł na front, a magnifier i tak przeważnie będzie używany jako lunetka obserwacyjna) - zapasowe mechaniczne przyrządy Magpul MBUS (podróbki z Gunfire, ale dają radę!), - osłonki RISów XTM (strrrrasznie ciężko wchodzą, jednej pary nie udało mi się złączyć, zatem na to miejsce poszedł "zapasowy" uchwyt zawieszenia :)). - Grip AFG Magpul, - Magwell grip FAB Defence (też lekko trzeba podpiłować), - MadBull Noveske amplifier jako zasłonięcie lufy, która zresztą nie wystaje, tylko prześwituje w tłumiku ognia. Nie pasuje chwyt pistoletowy King Arms: http://shop.ehobbyasia.com/king-arms-g16-standard-pistol-grip-for-m4-m16-dark-earth.html Magazynek krótki King Arms na 110 kulek - coś mi kaprysi, trzeba stuknąć, by podawał regularnie. Pasują i hulają - krótki mid-cap MAG (130) i krótki hi-cap King Arms. Pierwsze testy ogniowe wypadły fan-tas-tycz-nie! Niestety to nie były pomiary 'laboratoryjne', ale mogę powiedzieć, że zasięgiem replika ta zrównała się z moją APSką-2 525fps, a celnością i powtarzalnością - ku mojemu zdumieniu - przewyższyła sprężynową snajperkę! (a może to kwestia lufy? w APS2 mam "tylko" Prometheusa :)) Do pierwszego przestrzelania użyłem 2 rodzajów kulek - 0,29 Maruzem Grand Master, oraz szklanych MadBull 0,28. Nie zauważyłem między nimi żadnych naocznych różnic w osiągach, co znakomicie świadczy i kulkach MB, których - pomimo całkiem sporego zapasu Maruzenów, jaki zgromadziłem swego czasu - mam zamiar używać. Jedyną ich "wadą" jest wynikające ze swoistej "lepkości materiału" blokowanie się w ładowarce do kulek. Fotki: Edited July 18, 2011 by pafcio0 Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Kupiłem KWA/ASG i po przebiegu 6tys poszedł mi tłok, tak samo jak Qurcz'owi (post #356 na stronie 18). Używałem batki 7,4V 2650mAh 25C, czy ta batka jest za mocna czy po prostu poszedł bo się nudził ^^ Mi poszedł po jednym hi-capie. Więc coś z tym jest na rzeczy - ale został wymieniony i przemielił już 10 tyś BBs na lipo 11.1V. Na pierwszy montaż może poszła jakaś lipna seria. Quote Link to post Share on other sites
Company Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Po pół roku używania mojej SR12 padł styk na silniku ;/ Quote Link to post Share on other sites
SIEKIERA Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 (edited) Przez przypadek szukając, jaka bateria wejdzie do kolby SF natknąłem się na takie coś: http://www.youtube.com/watch?v=ZpMHd2nREU0&feature=player_embedded Sprawdziłem jeszcze w sklepie KWAUSA jakie mają LiPo i wynika, że do kolby SF zmieści się maksymalnie batka o wymiarach: D:105mm x S:35mm x W:17mm Edited July 22, 2011 by SIEKIERA Quote Link to post Share on other sites
robertrr Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 LMT Defender Patrol Carbine (M4 Commando) ASG/KWA W socku strzelała zadowalająco, może powinienem dłużej przestrzelać, ale i tak wymieniłem gumkę na fioletowego promka oraz preckę promka 300mm (kończy się w połowie tłumika płomieni, można spokojnie bez tłumika dźwięku). Po zamontowaniu precki oraz gumki, zasięg oraz skupienie miodzio... Po przebiegu 6tys kulek, posypał się tłok, wymieniłem na POMpowy tłok JBU z wszystkimi zębami metalowymi (mam nadzieję, że zębatki wytrzymają). Od razu przy wymianie tłoka wymieniłem głowicę na poliwęglanową. Dzisiaj na strzelance przestrzeliłem 2 hi-capy i wszystko sprawuje się super. Mosfet + batka LiPO 7,4 1800mAh 25C dają naprawdę dużego rofa, nie trzeba do tego żadnej mocniejszej batki... Magazynek KWA naprawdę super, podaje każdą kulkę, a jedno nakręcenie starcza prawie na cały magazynek. Minusy: -wersję którą kupiłem miała w stocku lufę 6,12 (mierzone) -szybko padł mi tłok, z tego co widzę, to nie tylko ja mam ten problem, ale wymieniony i po problemie... Plusy: +spasowanie (nic nie lata) +ogólna praca GB +szybkostrzelność +magazynek (jak już wyżej wspomniałem) P.S. na foto jest inny magazynek, ten od KWA jest bardziej szarawy i się tak nie błyszczy :) Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 nie che wiecj niz 480... i tak duza odpowiedzialność przy takiej mocy najpierw glowa potem FPSy ;] Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Dla zainteresowanych Lista części Lista części Gearbox Magazynek Operator's Manual (serwisówka) http://kwausa.com/files/4613/0945/5000/MMD12_KM4_V01.pdf Quote Link to post Share on other sites
memonic1 Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Magazynki boya pasują idealnie, po dłuższym używaniu będą wchodzić dosyć lekko. Co do piłowania to odpowiedz sobie na pytanie: Co jest tańsze magazynek czy komora spustowa? :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Dla potomnych gdyby ktoś nie mógł znaleźć http://wmasg.pl/pl/armoury/show/86095 - test repliki Co do Rofu to nie jest tak łatwo odpowiedzieć - najlepiej pożyczyć od kogoś baterie jednak LiFe są rzadkością u nas... Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Strzelec - chyba tak - do mnie przyjdzie właśnie ona jutro - opiszę wszystko, dam foty... Chyba bardziej się opłaci bo masz dłuższą lufę wew i zew więc nie musisz tego dokupywać od razu, ewentualnie później dać precke + tłumik. Jeśli dasz dłuższą lufę a nie zmienisz cylindra to stracisz FPS... Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 (edited) Ile może być tej straty fps? 20, 35, 50? Mi akurat taniej wyjdzie kupić lmt i precke systemy, bo tłumik mam. P.S. to w końcu jaką długość lufy ma długa wersja M4 KWA? Na zbrojowni jest napisane 394, a na redberet 363... Edited August 24, 2011 by strzelec5 Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 (edited) KM4A1 - 395mm KM4 CQB- 283mm Straty fps dużej nie będzie - 10-15-20 fps. Będziesz jednak widział różnicę w celności - na końcu toru lotu kulki będzie się robił kwiatek. Każda kulka będzie opadała w innym kierunku. Na początku wstaw preckę , jak będzie coś nie tak to zmień cylinder. Nie zawsze jest to konieczne. Edited August 24, 2011 by maczo007 Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 http://www.redberet.pl/p/37/1152191687/kwa-m4a1-gen-ii-seria-m-repliki-elektryczne-repliki-asg.html długość 363mm To w końcu brać LMT ze zbrojowni (jak na razie niedostępna) czy "zwykłą" z redberet? Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 To w sumie kwestia wyboru... Ogólnie w środku jest to samo, w LMT lufa jest dłuższa o 3cm i jest koloru czarnego. KWA np redberet ma oznaczenia Colta i jest koloru czarno-szaro-niebieskiego. Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Sklepy błędnie podają 363mm przyzwyczajone że we wszystkim emkach innych producentów jest taka długość - Kwa wykorzystuje te dodatkowe 3 cm ;) Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Wielkie dzięki za odpowiedzi. Czyli rozumiem, że wytrzymałość kwa jak i kwa lmt jest ta sama (różnią się tylko oznaczeniami i kolorem lufy). @Żółwik, tylko od razu zdaj raport na forum, jak ta replika do Ciebie przyjdzie :) Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Mam ochotę zrobić filmik "unboxing". strzelec5 - najważniejsze aby to było KWA z 2 generacji z 9mm łożyskami Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Wszystkie emki KWA (od SR5 po SR12) mają ten sam cylinder, który jest nieco pełniejszy od tego do eMek 363mm Więc nie wierzę, że na lufie 455mm może być jakikolwiek spadek... no chyba że wynikający z innej średnicy zewnętrznej lufy, przez co komora będzie mniej szczelna Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Żółwik: M4 piękne, zdejmij tylko ten szpetny pseudo kolimator. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Takie niebieskie to tylko na zdjęciach? Bo wali tym kolorem po oczach... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts