sliwa240 Posted December 8, 2012 Report Share Posted December 8, 2012 Przy muszce na szynie od góry jest śrubka na płaski śrubokręt odkręć ją, odepchnij delta ring w dół a szynę do góry i dokręć tą śrubkę mocno. A jeśli rusza Ci się dolna to rozegnij blaszki. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Nie chodzi mu o szyny na chwycie, ale szynę na upperze. To jest właśnie wada KWA, trzy częściowy upper. Mógłbyś na początku rozłożyć go na części pierwsze i sam się pewnie domyślisz jak da się go usztywnić, ale bez domowych patentów (podkładki, klejenie) się nie obędzie. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Dokłoanie o to mi chodziło szymucha. Dzięki za pomoc :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 A jakiś patent na usztywnienie go "na amen"? Tak żeby był tak sztywny jakby był z jednego kawałka? Spawać? Lutować? Jak to złączyć? Quote Link to post Share on other sites
smasher Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 (edited) Cześć. Mam podstawowe m4a1 KWA. Chce plastikowy przedni chwyt o długości 7" wymienić na MOE o dlugości 9". Rozumiem, że będę musiał rozmontować muszkę i przesunąć ją razem z tym krążkiem do mocowania chwytu dalej. Interesuje mnie w jaki sposób zamontowana jest muszka i czy w ogóle uda mi się osiągnąć mój cel? Czy atrapa rury gazowej ma jakąś funkcję? czy bedę mógł ją po zdemontować na zawsze? Edited December 9, 2012 by smasher Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 A jakiś patent na usztywnienie go "na amen"? Tak żeby był tak sztywny jakby był z jednego kawałka? Spawać? Lutować? Jak to złączyć? Zrób spacerek do garażu/warsztatu,poszukaj najmniejszej podkładki(0.3-0.5mm),wepchnij ją pomiędzy szynę a body z przodu przy pinie.Mi to dożywotnio rozwiązało problem.Nic się nie gibało. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 (edited) Cześć. Mam podstawowe m4a1 KWA. Chce plastikowy przedni chwyt o długości 7" wymienić na MOE o dlugości 9". Rozumiem, że będę musiał rozmontować muszkę i przesunąć ją razem z tym krążkiem do mocowania chwytu dalej. Interesuje mnie w jaki sposób zamontowana jest muszka i czy w ogóle uda mi się osiągnąć mój cel? Czy atrapa rury gazowej ma jakąś funkcję? czy bedę mógł ją po zdemontować na zawsze? Nie uda Ci się osiągnąć zamierzonego celu bez wymiany lufy zewnętrznej. Wynika to z faktu, że muszka jest mocowana na lufie za pomocą dwóch metalowych pinów. Na spodzie lufy znajdują się wyfrezowane dwa rowki przez które przechodzą te piny i blokują muszkę oraz ustalają jej pozycję pionową. Jeżeli ten krążek do mocowania chwytu ma owalny kształt, to trzeba go wymienić, ponieważ standardowe okładziny montowane są na okrągłym krążku. Dodatkowo krążek ten blokowany jest przez wycięcie w lufie aby nie przesuwał się w stronę korpusu. Atrapa rury gazowej ma trzy funkcje: a) udaje oryginał b) utrzymuje krążek do mocowania chwytu we właściwej pozycji i uniemożliwia mu obracanie się c) blokuje nakrętkę lufy tzw. delta ring przed samoistnym odkręcaniem się. Moim zdaniem, patrząc od strony finansowej, gra nie warta świeczki. Tym bardziej, że koszt 7" chwytu made in china to niecałe 50 zł. Edited December 10, 2012 by Malvin Quote Link to post Share on other sites
habib Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Smasher, da się :) http://imageshack.us/gal.php?id=sZmoktTgzZ6plaeUnaSWnLGXqJico5TW6cuk Quote Link to post Share on other sites
smasher Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 (edited) Chodzi o to, że dłuższa okładzina strasznie mi się podoba i jestem zdeterminowany ;P Wydaje mi się, że nawiercenie nowych rowków to nie jest nadludzkie wyzwanie :D Smasher, da się :icon_smile: http://imageshack.us...LGXqJico5TW6cuk Habibi pochwal się jak to zrobiłeś :icon_smile: Proszę ^^ Edited December 10, 2012 by smasher Quote Link to post Share on other sites
habib Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Prawie wszystko na zdjęciach jest widoczne. Nowy blok gazowy, chyba z taiwangun'a i dłuższa atrapa rury gazowej (od m16-ki) ciut skracana piłką. Blok nie wymaga rowków na lufie zewn. bo jest przykręcany od dołu dwoma śrubami. Tyle. No i muszka już nie przeszkadza w celowaniu z lunety ;) Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Odniosłem wrażenie smasher, że chcesz zachować muszkę od M4 i do tego odniosłem swój wywód. Skoro los muszki jest Ci obojętny, to nie bierz mojego poprzedniego postu pod uwagę. Wszystko się da. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
smasher Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Prawie wszystko na zdjęciach jest widoczne. Nowy blok gazowy, chyba z taiwangun'a i dłuższa atrapa rury gazowej (od m16-ki) ciut skracana piłką. Blok nie wymaga rowków na lufie zewn. bo jest przykręcany od dołu dwoma śrubami. Tyle. No i muszka już nie przeszkadza w celowaniu z lunety :icon_wink: Rozumiem. Skoro blok gazowy jest przykręcany śrubami, to musiałeś nawiercić jakieś otwory w lufie? czy tylko mocno wkręcileś śruby i to się jakoś trzyma? ^^ Quote Link to post Share on other sites
habib Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Nie było wiercone, tylko skręcone, trzyma się bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 (edited) Dobra, mam pytanie, ale do posiadaczy lub ludzi którzy mieli naprawdę z tym styczność, a nie gdzieś słyszeli albo tak myślą: Jakie RISy macie zamontowane na KWA (mam na myśli standardowe 7" KAC, nie żadne freefloaty ani inne konwersje, tylko te właśnie konkretne)? Jakie pasują i siedzą sztywno? Zapewne KWA, ale nie wiem jak u nich z jakością, a na moje BOYI już mnie szlag trafia, bo latają.. Edited December 13, 2012 by Foxtrot29 Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 Owijasz gąbką miejsce na risach, gdzie nachodzi rura gazowa i na delta ringu. Po problemie. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 jak nazywaja sie srubki na gornej listwie gb. Doszły mnie słuchy, ze mam szukac pod nazwą blachowkręty. Wie ktoś dokładnie jaka to średnica i model? Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 (edited) Torx T-10 Edited December 13, 2012 by Malvin Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 @parkie, dzięki za poradę, ale pytanie bylo inne ;) Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Chodziło mi o rodzaj śrubek a nie rodzaj wkrętaka do śrubek :) Wie ktoś ? Quote Link to post Share on other sites
olek98 Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Mam pytanie czym różnią sie te dwie repliki bo cena jest identyczna, i w tej bez oznaczeń LMT są 3 magazynki http://madonion.eu/m4a1-asgkwa-ltm-defender-4-p1489.html http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4783. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Z madonion masz wersję LMT, full metal. Na asgshopie są teraz wersje "ekonomiczne", z plastikowym korpusem. Quote Link to post Share on other sites
olek98 Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Dzięki wezmę wersje LMT Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 To jak znajdziesz gdzieś to kupuj od razu, bo dużo osób chce kupić a nie ma gdzie ;) Quote Link to post Share on other sites
Panas Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Dzięki wezmę wersje LMT Nie weźmiesz, w polsce nie jest dostępna ta replika (może pojedyńcze sztuki w małych sklepach). Na początku przyszłego roku, pojawią się repliki KWA z seri KM.. Do obejżenia na stronie www.kwausa.com <-- swoją drogą, najlepsza strona producenta jaką widziałem ;) Trzeba czekać, z informacji jakie dostałem do asgshopu cena będzie oscylować w granicach 1300-1500zł (1300 za KM4A1 pewnie ;p) Quote Link to post Share on other sites
afrowawa Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 (edited) A czemu cena ma oscylować w granicach (wiem wiem, nikt wróżką nie jest) 1300-1500 zł jak tutaj była za nieco ponad 900 zł? Podwyżka dolara czy może w środku ma siedzieć ultra GB wytrzymujący springa M200 :icon_lol: Edited December 19, 2012 by afrowawa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts