Malvin Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 (edited) @ VIRUS - nie potrzebujesz nic oprócz młotka, imbusu lub wkrętaka i rączki taktycznej. 1 - odkręcasz tłumik płomienia i oczywiście zdejmujesz 2 - wybijasz piny w tym ustrojstwie w które wchodzi pręt imitujący rurę gazową i komplet zdejmujesz z lufy 3 - zakładasz na dolny ris rączkę taktyczną, ale w miarę blisko korpusu i normalnie odkręcasz ris, który jest przykręcony do tego co nazywasz delta ringiem :icon_biggrin: nie odkręcaj risów od delty !! 4 - zdejmujesz śliczne risy 5 - owijasz odsłonięty gwint taśmą silikonową lub zalewasz loctite czy innym ustrojstwem do klejenia gwintów 6 - składasz wszystko do kupy Edited June 2, 2013 by Malvin Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Dzięki Maleńki a Ciebie zawsze można liczyć ;) Mocno siedzi teraz wszystko i za bogów Egipskich się nie ruszy. Quote Link to post Share on other sites
bart124 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Lipa z tym tworzywem. Po pierwszej strzelance i około 1000 wystrzelonych kulek, znalazłem pęknięcie przy tylnym pinie po prawej stronie. Pęknięcie biegnie po najkrótszym odcinku od krawędzi otworu na pin do krawędzi korpusu. Jest ledwo widoczne, ale jest i totalnie mnie wkurza :icon_evil: Replika działa i mam nadzieję, że nic więcej się nie pojawi. Ciekawostka: po znalezieniu pęknięcia zacząłem szukać w necie metalowego dolnego korpusu i znalazłem takie coś http://www.airsoftat...ver-p/89995.htm Czyli KWA produkuje specjalnie do CQR metalowy dolny korpus i sprzedaje osobno. Albo klasyczne zarabianie na częściach, albo mieli dużo skarg na ten pękający plastik. Kto wie może pojawi się nowa seria CQR z całym metalowym body. Zakupiłem takowa replikę i po przeczytaniu powyższego posta dokładnie obejrzałem ujawniając opisane pęknięcie, dodam replika przestrzelana tylko rekreacyjnie. Jestem pewien, że było tam od nowości :icon_evil: Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 OK, my bad z typem cylindra, zapomniałem o MOD1 czy tam 2. Ale niestety reszta jest tak kosmicznym bullshitem, że wybacz ale w życiu nie wyślę Ci mojej repliki na serwis do Ciebie. Nieszczelna dysza i komora w KWA..... :sciana: :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Ślepy17 Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Krótkie pytanie, liczę na szybką i krótką odpowiedź. http://gunfire.pl/product-pol-1152200992-Replika-karabinka-KWA-CQR-MOD-2-11.html Brać czy nie brać? Opłaca się jakość/cena czy nie? Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Jutro ma niby być promocja w GF w wysokości 15%, więc za 750zł to wręcz trzeba brać. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Bierz, jeżeli wiesz jak ją prawidłowo wykorzystać. W przeciwnym razie nie warto. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Pokaże Wam w którym miejscu spiłować pmagi od ACM. Przed przeróbką nie da się ich upchać, a wszystko przez za duże ząbki na przodzie. Jednie można się przyczepić do wyglądu spiłowanego elementu, ale do póki magazynek siedzi w replice nikomu nie będzie to przeszkadzało. Następnie, jeśli są problemy z podawaniem możemy w łatwy sposób je rozwiązać. Polecam te magazynki każdemu, są tanie, łatwo się w nich grzebie. Jedyny mankament to nadlewy, co widać na zdjęciach. Quote Link to post Share on other sites
baker13 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Dziękuję za liczne odpowiedzi. Musze teraz spokojnie to przemyśleć i przedyskutować. Mam do was jeszcze pytanie: Z czym zwiazany jest problem magazynka a mianowicie kiedy wpinam pełen magazynek przykładowo pierwszej kulki mi nie poda a trzy następne wyleca z lufy pozbawione mocy w trakcie strzelania seria czasami nie podaje. Próbowałem magazynków różnych firm oczywiście mid capy ale zdarzało sie ze niektóre kompletnie nie podawały. Czy to wina magazynków czy moze jakiejś części? Edited June 11, 2013 by baker13 Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Raczej gumka;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Jak wyżej, zmień gumiaka. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Miałem to samo na stockowej gumie. Zmień i będzie gitarka; ) Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 A przypadkiem to nie jest wina tego, że kulki w pełnym magazynku lekko podnoszą komorę do góry? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 A przypadkiem to nie jest wina tego, że kulki w pełnym magazynku lekko podnoszą komorę do góry? Jakim cudem ?? o_O Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 (edited) A przypadkiem to nie jest wina tego, że kulki w pełnym magazynku lekko podnoszą komorę do góry? Czry mary komoro unos sie:) Zielona g&g i gitarra Edited June 12, 2013 by meadow24 Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 edytuję post jak sprawdzę z miarką. Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 (edited) Jak poprawić skupienie? prędkość wylotowa: 480fps. kulki używane 0,3g firm: MB, GG. blaster devil. lufa prometheus 509mm gumka: zielona G&G komora stok dystanser: stok zasięg ok, skupienie średnio. O jakim skupieniu mowisz i na jakim dystansie??? A moze to nie promyk?? Edited June 16, 2013 by meadow24 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Jak poprawić skupienie? prędkość wylotowa: 480fps. kulki używane 0,3g firm: MB, GG. blaster devil. lufa prometheus 509mm gumka: zielona G&G komora stok dystanser: stok zasięg ok, skupienie średnio. Szukaj dystansera na którym będą kulki latać najlepiej, odpowiedni cylinder do długości lufy. Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 509 albo typ 1 lub 0 Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Cylinder typ 0 posiadam, lufa promyk na 100% Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted June 17, 2013 Report Share Posted June 17, 2013 Dalej czekam na okreslenia skupienia jakie Ci interesuje Quote Link to post Share on other sites
Grimes Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Czy do kolby SF w http://www.kwausa.com/2012-09-20-14-43-07/kwa-km4-sr10 będzie pasować LiPo Redox ASG 1400mAh 7,4V łączony o wymiarach: 2 x (163 x 20 x 5 mm) ??? Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Ale problemy z batkami - ladownica na kolbe i kazdy wejdzie Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Czy do kolby SF w http://www.kwausa.co...07/kwa-km4-sr10 będzie pasować LiPo Redox ASG 1400mAh 7,4V łączony o wymiarach: 2 x (163 x 20 x 5 mm) ??? będzie pasować. Sam miałem taką konfiguracje tylko z lipo GePowera. Wymiary podobne. Moje lipo nawet miało 3 częsci i w chodziło spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
baker13 Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 Witam! Wymieniłem gumkę na zieloną z G&G ale dalej problem się nie rozwiązał, dalej z lufy wylatują po 3-4 kulki. Nie wiem co mam dalej robić i czego może to być wina? Czy wymieniać komorę, tylko na jaką? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts