Tuksiak Posted July 6, 2010 Author Report Share Posted July 6, 2010 Małżonka z midów zadowolona jest, cieszy się, że jej nic nie grzechocze. A tuning był robiony w domu, warsztat mam pomiędzy jednym i drugim komputerem ;-). Replika została wysłana do firmowego serwisu, ale z powodu niezadowolenia z wykonanej usługi, wywaliłem stikera z GB i sam się za to zabrałem. Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted July 20, 2010 Report Share Posted July 20, 2010 Ja trobiłęm tuna od razu przy zakupie w ASG Shopie, jestem zadowolony i polecam. Quote Link to post Share on other sites
Dechowsky Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Dawno tutaj nie zaglądałem, ale mój problem z bateriami rozwiązał nowy LiPol, który przy zwykłym tuningu do 400fpsów daje zwiększonego ROFa, mieści się w kolbie bez problemu a wszystko śmiga pięknie :) Tutaj link o batki: Pakiet LiPol 2200 mAh 7,4V 36C Quote Link to post Share on other sites
szczurto Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Witam chcialbym do swojego sa58 carbine kupic precke o dlugosci 335mm lecz nigdzie jej nie moge znalezc tak jak i dlugie magazynki, gdzie te 2 rzeczy moge dostac??? Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 (edited) W Polsce tych długich hi-capów nie widziałem. Gdzieś kiedyś mignęły, ale to dawno było i krótko. Natomiast co do precki. Obie długości repliki mają dość nietypową długość lufy zewnętrznej. Ja akurat mam Rifle, której stockowa lufa miała 435 mm. Takiej lufy też nie mogłem znaleźć. Pogadałem z chłopakami z ASG Shopu, obiecali dobrać najlepszą lufę. No i okazało się, że typowa dla AK długość 455 mm pasuje. Lufa wystaje trochę dalej, minimalnie wystaje poza lufę zewnętrzną, ale problemu nie ma, tłumik płomienia wylotowego ją kryje. Proponuję, byś się popytał w sklepie, pomogą. Edited September 27, 2010 by krugerheini Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 (edited) Cześć! Pytanie do użytkowników SA58: Czy jest możliwe zdjęcie szyny RIS z górnej części korpusu nie pozostawiając ( jakichś ) śladów montażowych? Chodzi mnie o to, czy po jej zdjęciu będzie widać, że coś było na "deklu". Pozdrawiam, Lambert Edited February 24, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted February 24, 2011 Report Share Posted February 24, 2011 No, ta szyna jest jedną częścią z górnym body. Może by sie to dało spiłować czy odciąć, ale ślady będą na górnym body na pewno. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 25, 2011 Author Report Share Posted February 25, 2011 Nie da się, bo ten ris to całość z deklem. Jak odkręcisz śruby to zostanie Ci sam górny szkielet body i wolna przestrzeń po środku do zapełnienia ;-). Quote Link to post Share on other sites
krzychu1596 Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Witam Jaka jest dokładna długość przedniego chwytu w wersji carabine? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Dechowsky Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Pytanko w sprawie mid-capów. Z racji tego, że dość niedawno wypuszczone na rynek zostały kopie (dokładne, bo miałem jedną w rękach) SA58 od Zeta Labs - czy jest może wiadomo coś o magazynkach dedykowanych do tych replik, ale też kopiach? Bo ponad 100zł za hi-cap i około 70zł za mida przy oryginałach CA boli po kieszeniach jak kupuje się w większych ilościach magi. Albo gdzie dostać CA po trochę niższej cenie ;) Pytanko co do ładownic. Swoje magi do SA58 nosiłem zawsze w cargo albo innych większych kieszeniach, ostatnio postanowiłem trochę pozmieniać swoją kamizelkę i... w sumie nie wiem które ładownice będą pasowały na magi do falki. Można prosić o pomoc? :) Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 ja swoje nosiłem w ładownicach do m14, i z tego co pamiętam ładownice do fala robi Miwo Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 15, 2012 Author Report Share Posted January 15, 2012 Ładownice na magi od emki są prawie działające, z Gosiakiem mamy magi sparowane z przekładką między magami (taki prawie łącznik zrobiony home made) i pasują 2 w łądownicę, warto tylko dać paczkę chusteczek pod spód, bo magi od fala są krótsze i jak nic pod nimi nie ma, to trudno się je wyciąga. Midów zeta nie widziałem jeszcze, więc Ci nie powiem, ale to jest kopia CA, jak w CA będą podawać to nie wiem, ale zawsze możesz sprawdzić i napisać dla potomnych ;-). Dużo nie kosztują, zakup jeden i zdaj relację. Quote Link to post Share on other sites
qazfakir Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Co do ładownic: To ja magi noszę w ładownicach Miwo Praszka tu masz link: Miwo Praszka ładownice do SA-58 Osobiście używam tej: na 2 magazynki do karabinów kalibru 7,62x51 Dodatkowo na zamówienie wykonali mi ładownicę na 4 magi w układzie 2x2. Z obydwu jestem bardzo zadowolony. Drobna uwaga ładownica 2x2 jest niżej zawieszona na palsach niż ładownica na dwa magazynki. Ja ją noszę na pasie więc mi nie przeszkadza (wręcz jest lepiej bo magazynek jest deczko niżej więc łatwiej go wyciągnąć) ale na kamizelce było by niewygodnie nosić te dwie ładownice obok siebie. Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Wątpliwości nie ma, magi od CA pasują do ZL. W niedzielę się bawiłem, działa bez problemu. A cena, że 70 zł... A ile ma kosztować metalowy magazynek? Gdyby to była replika popularna jak eMki, robiło ją z 10 frm markowych i wszystkie chińskie, to i w magach byłby wybór. Cóż, jest nadzieja, że ZL-ki się będą nieźle sprzedawały, i Zeta Labs rzuci też magi na rynek. Quote Link to post Share on other sites
Dechowsky Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 I znowu pytanie - gdzie można teraz dostać Mid-capy do SA58? Przeszukałem chyba cały internet, i wszystko jest out of stock. Ktoś ma może jeszcze jakieś źródełko? ;P Quote Link to post Share on other sites
krugerheini Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 W Capri kupowałem. Trzeba było wyczekac aż się pojawią, dwukrotnie. Teraz masz status - realizacja zamówienia do 6 tygodni. Takie mam związane z tym pytanie. Przemyśliwam kupić długie hi-capy i je przerobić na mid-capy, przekładając bebechy z krótkich. Jak myślicie - da się? Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Jaką długą lufę można wsadzić do CA SA 58 OSW? Tak żeby z wyglądu była podobna do FN FAL. Quote Link to post Share on other sites
kimin Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Prosiłbym o pomoc, z pewną delikatną sprawą ;P Zgubiłem stopkę kolby do mojej SA58 Rifle i chciałem się zorientować, czy byłaby możliwość zmodyfikowania stopki od kolby jakiejś innej repliki. Z tego co się orientuję ani CA ani KA nie mają w swoich katalogach tej części. Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 I jak wiadomo cos z magami do sa58? Czekam na odpowiedz od capri, ale mysle o przerabianiu hicapow na midy/lowy da sie? Quote Link to post Share on other sites
krzychu1596 Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 (edited) Jak na razie midów nie ma ani w Capri ani w Taktycznym. Są za to dostępne długie hi-capy w Asg Shopie i oba typy hi-capów w Taktycznym. Edited August 6, 2012 by krzychu1596 Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Czy to jest w produkcji, będzie? Może warto się skontaktować w jakiś sposób z Classic Army i zapytać u źródła, niż się domyślać. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Natrafiłem na źródło magazynków w dobrej cenie. Miałbym po 25$ około z przesyłką, jeśli ktoś jest zainteresowany to na PW, będę wiedział ile mogę zamówić sztuk niebawem. Jaka jest długość dyszy w tym karabinku?? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) Głupie pytanie - w którą stronę wykręca się lufę z body? W normalną, czy tak jak tłumiki w odwrotną? EDIT: już sobie poradziłem, ale może komuś innemu się przyda: w normalną :] Edited October 15, 2012 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
pappuu Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 Mam pytanie do uzytkowników SA-58 od CA, jak spisują się wasze repliki po kilku latach działania? Zastanawiam się nad kupnem tego modelu i spotkałem się z opinia, że CA zeszło z jakości w obecnych produktach. Czy nadal warto kupic ta replikę w cenie poniżej 1000zł, jakie baterie najlepiej współpracują i co na starcie warto poprawić/wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Ylang Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Odkopę temat. Można przyrządy do celowania zdjąć całkowicie, przód/tył? Chciałbym sobie założyć MBUS'y. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts